Page 64 - ΠΡΟΣΩΠΑ - ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2022
P. 64
Χρήστος Κούρναβος
Ιδιοκτήτης Γιασεµί
∆έκα χρόνια Γιασεµί, στέκι για όλους
όντρα στις προκλήσεις της τελευταίας δεκαετίας, χρόνια το Γιασεµί αποτελούσε σταθερό στέκι της νεολαίας. Όµως
µε την οικονοµική κρίση,τα capital controls, την καθώς περνούσαν τα χρόνια και ο Χρήστος ωρίµαζε ηλικιακά
πανδηµία του κορονοϊού και τώρα την ενεργειακή και “φιλοσοφικά”, αποφάσισε το 2018 να δώσει µια νέα ταυ-
κρίση, το εστιατόριο Γιασεµί παραµένει πιο δυνα- τότητα στο Γιασεµί ανοίγοντας τις πόρτες του και σε ένα άλλο
Κ µικό από ποτέ µπαίνοντας σε λίγες ηµέρες στον κοινό το µεσηµέρι, διατηρώντας το νεανικό και παρεϊστικο
ενδέκατο χρόνο ζωής του. χαρακτήρα το βράδυ.
Με ιδιοκτήτη σήµερα τον Χρήστο Κούρναβο, το Γιασεµί στην “Το Γιασεµί, έχει αλλάξει αρκετά από την πρώτη µορφή του
οδό Πατρόκλου 9, προσφέρει απο το 2013 αµέτρητες ώρες το 2013. Καταρχάς ήταν ένα µαγαζί καθαρά βραδινό φοιτητικό
χαλάρωσης, συνοδεία ποιοτικού φαγητού και καλής µουσικής στέκι όταν άνοιξε. Με τη βοήθεια και του Αχιλλέα Θώδου,που
σε άτοµα κάθε ηλικίας. είναι ένας από τους καλύτερους γνώστες των µεζέδων, ξεκι-
Το Γιασεµί όπως µας λέει ο Χρήστος είναι για όλες τις ηλικίες, νήσαµε µια µικρή ανακαίνιση µεγαλώνοντας τα τραπέζια και
καθώς λειτουργεί από το πρωί µέχρι αργά το βράδυ. Εκεί θα κάνοντάς τα πιο άνετα. Επίσης, προσλάβαµε προσωπικό που
συναντήσουµε το πρωί θαµώνες µεγαλύτερης ηλικίας που θα γνωρίζει πως λειτουργεί η εστίαση το µεσηµέρι. Αυτή η ανα-
απολαµβάνουν τον καφέ τους, αργότερα θα δούµε επαγγελ- νέωση στην κουζίνα και η µεγάλη ποικιλία στο φαγητό έχει
µατίες που χαλαρώνουν στο µεσηµεριανό τους διάλειµµα µε βοηθήσει το Γιασεµί να ξεφύγει από ένα καθαρά φοιτητικό στέκι
τσίπουρο και εκλεκτούς µεζέδες, για να φτάσουµε στο βράδυ και να αναδειχθεί σε ένα χώρο που θα χαρακτηρίζεται από την
όπου νεότερες παρέες, µε κρασί ή ποτό, θα διασκεδάζουν µέχρι κουζίνα του. Και φυσικά όλο αυτό αποτελεί κέρδος και για τους
τις πρώτες πρωινές ώρες. νεότερους θαµώνες οι οποίοι έχουν ένα πιο πολυτελή στέκι και
Το Γιασεµί όµως ήταν αρκετά διαφορετικό µαγαζί τόσο αρ- για τους ίδιους” µας λέει ο Χρήστος για τη µορφή που πήρε το
χιτεκτονικά όσο και στη φιλοσοφία του έντεκα χρόνια πριν Γιασεµί το 2018 και που το ορίζει µέχρι σήµερα.
καθώς ο 38χρονος σήµερα Χρήστος Κούρναβος αφού σπούδασε Το Γιασεµί λειτουργεί καθηµερινά από τις 8 το πρωί, µέχρι
Οργάνωση και ∆ιοίκηση Επιχειρήσεων στη Θεσσαλονίκη, προς αργά µετά τα µεσάνυχτα ενώ τις Κυριακές υπάρχει και ζωντανή
τα τέλη του 2011 σε ηλικία 26 ετών, αποφασίζει να ανοίξει µια µουσική που µπορούν να απολαύσουν οι πελάτες µαζί µε τους
καφετέρια στο χώρο που σήµερα βρίσκεται το Γιασεµί. ∆εκα- εκλεκτούς µεζέδες και το φαγητό που είναι από ψάρι µέχρι
τέσσερις µήνες όµως µετά αποφασίζει να αλλάξει εντελώς το κρέας. Η φιλοσοφία του µαγαζιού είναι η ποιότητα σε σχέση
χώρο αντιλαµβανόµενος ότι στην εστίαση της Λάρισας υπήρχε µε την τιµή, ένας ζεστός χώρος και η µουσική, καθώς όπως
ένα κενό σε αυτό που λέµε «ποιοτική φοιτητική διασκέδαση». µας αναφέρει ο Χρήστος είναι πολύ σηµαντικό για το χώρο της
Εγένετο λοιπόν το 2013, Γιασεµί! Το σκεπτικό ήταν απλό, εστίασης να ξέρει ο πελάτης τι θα ακούσει.
όπως µας λέει ο Χρήστος και συνδύασε ένα τρίπτυχο: ποιοτικό Όσο για το µέλλον του µαγαζιού; Είναι ξεκάθαρος. “Πρέπει
φαγητό, οικονοµικό για τις ανάγκες των φοιτητών και καλή να κάνουµε βήµατα και να πάµε µπροστά. Το ζητάει η ίδια η
µουσική µε dj. εποχή. Ακόµα και οι φοιτητές που ανανεώνονται χρόνο µε το
Πράγµατι το κοινό ανταποκρίθηκε και για τα επόµενα πέντε χρόνο θέλουν να βλέπουν κάτι καινούριο”.
64
ΠΡΟΣΩΠΑ