Page 62 - επιχειρείν - Νοέμβριος 2025
P. 62
E παρουσίαση
Το αμύγδαλο του Καρπολόγιον απαλ- Μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα προγράμματα επιτάχυνσης και εξαγωγών,
λαγμένο από περιττές μεταφορτώσεις το Καρπολόγιον έχει δημιουργήσει ένα ενώ αναπτύσσει συνεργασίες με Πανεπι-
και αποθηκεύσεις διανύει τη μικρότερη δυνατό brand απευθυνόμενο σε ένα κοινό στημιακά Ιδρύματα για την προσαρμογή
δυνατή απόσταση από το χωράφι ως τον που αναζητά και εκτιμά την αξία του φρέ- στην κλιματική αλλαγή, τη μείωση του
καταναλωτή εφαρμόζοντας έμπρακτα τη σκου ελληνικού καρπού απευθείας απ’ περιβαλλοντικού αποτυπώματος και την
στρατηγική Farm to Fork της ΕΕ προς ένα τους παραγωγούς. Παράλληλα κερδίζει ανάδειξη των θρεπτικών χαρακτηριστικών
βιωσιμότερο μέλλον. Πρόκειται για μια ολοένα και περισσότερο το ενδιαφέρον του αμυγδάλου.
πράξη συνέπειας και διαφοροποίησης, των ευρωπαϊκών αγορών, όπου η ποιότητα Στον άμεσο σχεδιασμό του Καρπο-
που αναδεικνύει τη σημασία του τοπικού και η βιωσιμότητα αποτελούν τα πλέον λόγιον περιλαμβάνονται οι φυτεύσεις
προϊόντος με διεθνή standards. ζητούμενα. νέων δέντρων, με στόχο την αύξηση
Η γεύση και η ποιότητα των αμυγδάλων Οι διακρίσεις ωστόσο δεν περιορίζονται της παραγωγικής δυναμικότητας και την
του Καρπολόγιον αναγνωρίστηκαν ήδη στο τελικό προϊόν, αλλά χαρακτηρίζουν περαιτέρω ενίσχυση της εξαγωγικής
φέτος, από την πρώτη του συμμετοχή στον συνολικά τη δράση και προσέγγιση της παρουσίας.
κορυφαίο διεθνή διαγωνισμό προϊόντων Ομάδας. Χαρακτηριστικό παράδειγμα η Με επίκεντρο την ποιότητα, τη συνερ-
Specialist Awards, όπου απέσπασε τρία βράβευση της κας Σπανούλη, το 2023, γασία και την καινοτομία, το Καρπολόγιον
βραβεία γεύσης, ένα για κάθε συμμετοχή με το 1 Βραβείο Γυναικείας Επιχειρη- επιχειρεί να αποτελέσει μέρος του νέου
ο
του. Μια επιτυχία που επιβεβαιώνει τη ματικότητας στην Αγροδιατροφή του Ελληνικού αγροτικού επιχειρείν αποδει-
δέσμευσή του στην υψηλή ποιότητα και Ευρωπαϊκού Ινστιτούτου Καινοτομίας κνύοντας στην πράξη πως ο θεσσαλικός
τοποθετεί το brand στο χάρτη των ανερ- EIT Food. Παράλληλα, η Ομάδα έχει κάμπος μπορεί να παράγει όχι μόνο καρ-
χόμενων ελληνικών προϊόντων. συμμετάσχει σε κορυφαία εκπαιδευτικά πούς, αλλά και ιδέες με αξία.
62 επιχειρείν 2025

