Δήμοι Νομού » Δήμος Λάρισας » Βαλκάνια το παζάρι της Λάρισας
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΝΤΑΗΣ: ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΑΜΕ ΣΥΝΟΛΙΚΑ ΤΟ ΠΑΖΑΡΙ

Βαλκάνια το παζάρι της Λάρισας

Βαλκάνια το παζάρι της Λάρισας

-  Δεσπόζει η εναρκτήρια συναυλία με τον Γκόραν Μπρέγκοβιτς – Μπάντες θα διατρέχουν το κέντρο της πόλης με πλούσια βαλκανικά ακούσματα – Πάνω από 35.000 η θα στοιχίσει η συναυλία του Μπρέγκοβιτς

Του Πάνου Γαρουφαλιά

Ένα διαφορετικό, βαλκανικό χρώμα θα δεσπόζει φέτος στο Παζάρι της Λάρισας και αποτελεί διαφορετικό στοιχείο στα όσα μέχρι σήμερα  είχαμε δει κατά την διεξαγωγή του. Το Παζάρι θα εκκινήσει το βράδυ της 23ης Σεπτεμβρίου με μοναδική συναυλία του Γκόραν Μπρέγκοβιτς, όπως είχε πρωτογράψει το larissanet.gr, ο οποίος αναμένεται να ενθουσιάσει τους Λαρισαίους. Μέχρι στιγμής η ζήτηση για τα περίπτερα του παζαριού έχει καλυφθεί σχεδόν στο 100 % παρά το γεγονός ότι μένουν ακόμη αρκετές ημέρες για την έναρξή του. Οι Λαρισαίοι όπως κάθε χρόνο αναμένεται να κατακλείσουν τους χώρους έως τις 30 Σεπτεμβρίου που θα κλείσει τις πύλες του. Μάλιστα σύμφωνα με τον προγραμματισμό θα δούμε στις 23 Σεπτεμβρίου μπάντες οι οποίες θα διατρέχουν το κέντρο της πόλης με πλούσια βαλκανικά ακούσματα. Μάλιστα σύμφωνα με πληροφορίες ετοιμάζεται και άλλη δράση για την ίδια ημέρα, που θα έχει επίσης βαλκανικό χρώμα. Το στήσιμο ξεκινάει από την ερχόμενη εβδομάδα.

παζαρι λαρισας (4)

Το κόστος και τα έσοδα του Παζαριού

Στο παζάρι όπως κάθε χρόνο θα διατεθούν σε επιχειρηματίες συνολικά 850 θέσεις. Συνολικά ο Δήμος από αυτή την διαδικασία αναμένεται να εισπράξει ένα ποσό που θα φτάσει συνολικά περίπου τις 650.000 ευρώ.

Έξοδα παζαριού

Ο Δήμος Λαρισαίων αναμένεται να ξοδέψει συνολικά 58.500 ευρώ χωρίς να υπολογίζεται ο ΦΠΑ. Το ποσό αυτό αφορά μίσθωση και εγκατάσταση ηχητικών χοανών, υπηρεσίες βιντεοσκόπησης, ηχητικά και φωτισμός για τις εκδηλώσεις, μίσθωση εξοπλισμού για τις εκδηλώσεις (καρέκλες, τραπέζια κλπ), μίσθωση χημικών τουαλετών ΑΜΕΑ, αμοιβή για τη συναυλία έναρξης (περιλαμβάνονται αμοιβές καλλιτεχνών, ασφαλιστικές εισφορές, κρατήσεις ΙΚΑ καλλιτεχνών, αμοιβή γραφείου παραγωγής), αμοιβές και έξοδα για τις υποστηρικτικές συναυλίες στο κέντρο της πόλης την Κυριακή 23 Σεπτεμβρίου (περιλαμβάνονται αμοιβές καλλιτεχνών, ασφαλιστικές εισφορές, κρατήσεις ΙΚΑ καλλιτεχνών, αμοιβή γραφείου παραγωγής), υπηρεσίες οργάνωσης παραγωγής στο πλαίσιο εμφάνισης μουσικών σχημάτων στην Εμποροπανήγυρη Λάρισας 2018 και λοιπά έξοδα λειτουργίας και εκδηλώσεων εμποροπανήγυρης.

Παναγιωτης Νταης

Νταής: «Αναβαθμίσαμε συνολικά το Παζάρι»

Στο έργο του Δήμου τα τελευταία τέσσερα χρόνια στο Παζάρι, αναφέρθηκε σε δήλωσή του στη Larissanet ο αντιδήμαρχος Οικονομίας και Ανάπτυξης Παναγιώτης Νταής.

Ειδικότερα αναφέρει: «Από την πρώτη στιγμή που βρεθήκαμε στη διοίκηση του Δήμου Λαρισαίων προσπαθήσαμε να βελτιώσουμε και να εκσυγχρονίσουμε το Παζάρι της Λάρισας. Έτσι προχωρήσαμε σε τεχνικού χαρακτήρα παρεμβάσεις, που βελτίωσαν την αισθητική του παζαριού. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι η σημαντική αλλαγή στο χώρο των χαλβαδοπωλείων με τις τέντες που τοποθετήθηκαν κ.ά.

Παράλληλα, όλες τις προηγούμενες χρονιές αναβαθμίσαμε το πρόγραμμα των παράλληλων εκδηλώσεων με πολλές εκδηλώσεις μέσα στο χώρο του παζαριού, αλλά και με προσεκτική επιλογή των καλλιτεχνών για την καθιερωμένη συναυλία έναρξης του Παζαριού.  Όπως φάνηκε και εκεί έγινε σημαντική δουλειά που άρεσε στον κόσμο, ενώ αυτές οι κινήσεις προσέθεσαν στην εξωστρέφεια του «θεσμού».

Ειδικά φέτος, νομίζω ότι βρισκόμαστε στο αποκορύφωμα αυτής της προσπάθειας, αφού όπως είναι γνωστό, το βράδυ της Κυριακής 23ης Σεπτεμβρίου, θα εμφανιστεί σε μια συναυλία  στην Λάρισα ο διεθνούς φήμης μουσικοσυνθέτης Γκόραν Μπρέγκοβιτς».

«Καταβάλλαμε μεγάλες προσπάθειες προκειμένου να έρθουμε σε συμφωνία με τον Μπρέγκοβιτς, αλλά είμαστε σίγουροι ότι η συναυλία που θα δώσει θα αποτελέσει γεγονός αναφοράς για τη Λάρισα» καταλήγει ο κ. Νταής.

ΕΝΤΥΠΗ LARISSANET

Διαβάστε επίσης: