Βιβλίο

Παρουσίαση βιβλίου για το Καβακλή από το ΠΟΚΕΛ

Το Πολιτιστικό Κέντρο Εκπαιδευτικών ν. Λάρισας, παρουσιάζει το βιβλίο της Παγώνας Ζηλιασκούδη – Καραΐσκου (δασκάλας) και της Γεωργίας Καραΐσκου (αρχαιολόγου) : «Από το Καβακλή στη Φιλιππούπολη της Λάρισας», στο αμφιθέατρο του 6ου Λυκείου Λάρισας, την Πέμπτη, 18 Οκτωβρίου 2018, στις 7:00 μ.μ., με ελεύθερη είσοδο. Το βιβλίο αναφέρεται στην ιστορία, τη λαογραφί

Περισσότερα

Η επόμενη στάση

Ο κύκλος της καθημερινότητας επαναλαμβάνεται αμείλικτος, απαράλλακτος, πολλές φορές αδυσώπητος. Από το φόβο της απόρριψης, χτίζουμε τείχη ανάμεσά μας, για να αισθανόμαστε τάχα πιο ασφαλείς μέσα σε αυτή την απομόνωσή μας.

Περισσότερα

Παρουσίαση της ποιητικής συλλογής «Σκιές στον ενικό» στο ΔΩΛ

Η Αντιδημαρχία Πολιτισμού & Επιστημών του Δήμου Λαρισαίων σε συνεργασία με  τις εκδόσεις Γαβριηλίδης και το βιβλιοπωλείο Άνεμος, διοργανώνουν την παρουσίαση της ποιητικής συλλογής της Εβελίνας Πρεβέντη «Σκιές στον ενικό», την Τετάρτη 24 Οκτωβρίου στις 20:30 στο Δημοτικό Ωδείο Λάρισας.

Περισσότερα

15 xρόνια «Νομοκανονικά»

Η Εταιρεία Εκκλησιαστικού και Κανονικού Δικαίου (ΕΤ.ΕΚ.ΚΑ.Δ.) και οι Εκδόσεις Σάκκουλα Α.Ε. διοργανώνουν εκδήλωση για τη συμπλήρωση δεκαπενταετίας από της εκδόσεως του περιοδικού «ΝΟΜΟΚΑΝΟΝΙΚΑ» την οποία θα τιμήσουν με την παρουσία τους η Αυτού Θειοτάτη Παναγιότης ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος και η Αυτού Εξοχότης ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ.

Περισσότερα
ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΤΑΙ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ

«Ο Κένταυρος που αγαπούσε τη Γοργόνα»

Ο Κένταυρος που αγαπούσε τη Γοργόνα» είναι ο τίτλος του μυθιστορήματος του συγγραφέα Μπικηρόπουλου Θεοχάρη που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις ΟΣΤΡΙΑ.

Περισσότερα

Το «Όνειρο Λήθης» στην Καρδίτσα

Με ιδιαίτερη χαρά και τιμή, η τοπική διοίκηση Καρδίτσας διοργάνωσε την Κυριακή, 23 Σεπτεμβρίου, την παρουσίαση της πρώτης ποιητικής συλλογής της Θωμαής Γιαννακοπούλου, η οποία είναι Αρχιφύλακας της Ελληνικής Αστυνομίας και υπηρετεί στη Χαλκιδική.

Περισσότερα
ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ Ν. ΛΑΡΙΣΑΣ

Παρουσίαση βιβλίου Γιάννη Τσιρώνη

Η Πολιτική Κίνηση των Οικολόγων Πράσινων Ν. Λάρισας και ο Εκδοτικός Οργανισμός Λιβάνη πραγματοποιούν εκδήλωση παρουσίασης του βιβλίου του πρ.  αναπληρωτή Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Γιάννη Τσιρώνη «Η ΜΕΤΑΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗ ΑΝΟΙΞΗ ΚΑΙ Ο ΜΑΡΑΣΜΟΣ ΤΩΝ ΙΔΕΟΛΟΓΙΩΝ».

Περισσότερα

Παρουσιάζεται η ποιητική συλλογή της Θωμαής Γιαννακοπούλου

Την ερχόμενη Κυριακή, 23 Σεπτεμβρίου και ώρα 7:00 μ.μ. η Τοπική Διοίκηση Καρδίτσας της Διεθνούς Ένωσης Αστυνομικών, παρουσιάζει στην Καρδίτσα μας την ποιήτρια Θωμαή Γιαννακοπούλου και την πρώτη της συλλογή που τιτλοφορείται «Όνειρο Λήθης» και προσκαλεί το κοινό της πόλης να τιμήσει με την παρουσία του την εκδήλωση.

Περισσότερα

Την τριλογία της Σοφίας Νικολαϊδου παρουσιάζουν οι «Φίλοι της Βιβλιοθήκης»

Οι «Φίλοι της Βιβλιοθήκης – για την υποστήριξη των βιβλιοθηκών του Δήμου Τυρνάβου», έχουν τη χαρά να σας προσκαλέσουν στην παρουσίαση της τριλογίας της συγγραφέως Σοφίας Νικολαΐδου η οποία περιλαμβάνει τα μυθιστορήματά της «Απόψε δεν έχουμε φίλους» (2010), «Χορεύουν οι ελέφαντες» (2012) και «Στο τέλος νικάω εγώ» (2017).

Περισσότερα

Παρουσίαση του συγγραφικού έργου της Σοφίας Νικολαΐδου

Οι «Φίλοι της Βιβλιοθήκης – για την υποστήριξη των βιβλιοθηκών του Δήμου Τυρνάβου», παρουσιάζουν την τριλογία της συγγραφέως Σοφίας Νικολαΐδου η οποία περιλαμβάνει τα μυθιστορήματά της «Απόψε δεν έχουμε φίλους» (2010), «Χορεύουν οι ελέφαντες» (2012) και «Στο τέλος νικάω εγώ» (2017).

Περισσότερα

Στη Λάρισα παρουσίασε το νέο της βιβλίο ο Σάρα Εσκενάζυ

Η Σάρα Εσκενάζυ βρέθηκε σήμερα στη Λάρισα για να παρουσιάσει το βιβλίο της "Οι μαχητές της Καραϊβικής" στο βιβλιοπωλείο "Άνεμος" το οποίο κυκλοφορεί από τις εκδόσεις «Μονοπάτι»

Περισσότερα

Τα καλοκαίρια της Λάρισας στη θεσσαλική λογοτεχνία

Στον χώρο της θεσσαλικής λογοτεχνίας υπάρχουν κείμενα που μας γνωρίζουν μέσα από τη δύναμη της Τέχνης, με τρόπο ευχάριστο και ελκυστικό, τις κλιματολογικές συνθήκες

Περισσότερα

Στην Κύπρο θα εκδοθεί το νέο βιβλίο του Μιχάλη Αργυρίδη

«Όψεις της σοβιετικής παιδικής λογοτεχνίας 1917 – 1991» τιτλοφορείται το νέο – 14ο – βιβλίο του φαρσαλινής καταγωγής λαρισαίου μελετητή της σύγχρονης παιδικής λογοτεχνίας – συνεργάτη του Διεθνούς Ινστιτούτου Παιδικής Λογοτεχνίας της Οσάκα (Ιαπωνία) Μιχάλη Ι. Αργυρίδη. Το βιβλίο θα εκδοθεί στην Κύπρο (εκδόσεις «Ανέμη»), όπου θα κυκλοφορήσει το προσεχές φθινόπ

Περισσότερα