Βιβλίο

Μυθιστόρημα Λαρισαίου συγγραφέα διακρίνεται για δεύτερη φορά

Το περασμένο Σάββατο, 16 Ιουνίου 2018, πραγματοποιήθηκε στο Αμφιθέατρο του Πολεμικού Μουσείου Αθηνών  η απονομή των βραβείων του Ελληνικού Πολιτιστικού Όμιλου Κυπρίων (Ε.Π.Ο.Κ.) στο πλαίσιο του 8ου Παγκόσμιου Λογοτεχνικού Διαγωνισμού για το έτος 2017 σε όλα τα είδη του λόγου.

Περισσότερα
ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΟΥ 8ου ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΚΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ 2017

«Βιβλίο χρονιάς 2017» για τους Κατερίνα Χατζημαρκάκη και Στέλιο Ντικούλη

Στο αμφιθέατρο του πολεμικού μουσείου Αθηνών, πραγματοποιήθηκε το περασμένο Σάββατο 16 Ιουνίου, η απονομή του βραβείου, «ΒΙΒΛΙΟ ΧΡΟΝΙΑΣ 2017», κατά την οποία βραβεύτηκε το βιβλίο των Λαρισαίων θεατρικών συγγραφέων, κας Κατερίνας Χατζημαρκάκη και του κ. Στέλιου Ντικούλη.

Περισσότερα
ΑΡΘΡΟ ΤΟΥ ΛΑΡΙΣΑΙΟΥ ΘΕΟΛΟΓΟΥ ΧΑΡΗ ΑΝΔΡΕΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΑ «ΝΟΜΟΚΑΝΟΝΙΚΑ»

Η σχισματική «Εκκλησία της Μακεδονίας». Ιστορική και νομοκανονική προσέγγιση

Με μελέτες επί επικαίρων θεμάτων, όπως η εκκλησιαστική πτυχή του «Μακεδονικού» ζητήματος, το μάθημα των Θρησκευτικών υπό το φως της πρόσφατης ακυρωτικής αποφάσεως του Συμβουλίου της Επικρατείας για τα νέα προγράμματα σπουδών, με άρθρα επί ζητημάτων που αφορούν στις σχέσεις Κράτους και Εκκλησίας, καθώς και με την πλέον πρόσφατη νομολογία επί σειράς σημαντικών

Περισσότερα

Στη Λάρισα παρουσιάζεται το νέο μυθιστόρημα της Ευαγγελίας Ευσταθίου

Το Βιβλιοχαρτοπωλείο Άνεμος (Κύπρου 47, Λάρισα) σε συνεργασία με τον Εκδοτικό Οργανισμό Λιβάνη διοργανώνουν την παρουσίαση του νέου μυθιστορήματος της πολυγραφότατης και πολυδιαβασμένης συγγραφέως Ευαγγελίας Ευσταθίου με τίτλο «Αόρατο Νήμα». Η παρουσίαση του θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 29 Ιουνίου 2018 και ώρα 20:30 στο Κλίμαξ Καφέ (Ηφαίστου 2, Λάρισα) κ

Περισσότερα
ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΑΙ ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΠΛΑΣΜΕΝΕΣ ΑΠΟ ΥΛΙΚΑ ΤΗΣ ΚΡΗΣΣΑΣ ΓΗΣ

Όλη η Κρήτη σε ένα λεύκωμα

Πώς να χωρέσει η Κρήτη σ’ ένα βιβλίο! Ένα διαφορετικό λεύκωμα που σκορπίζει παντού τη μυρωδιά της Κρήτης μόλις κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ με τον τίτλο «Όταν συλλογιέμαι την Κρήτη, Ψηφίδες ιστορίας και πολιτισμού».

Περισσότερα
ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟ ΤΟΥ ΒΟΛΟΥ

Τη Δευτέρα η παρουσίαση του βιβλίου του Γιάννη Αναστασίου

Το βιβλίο του δημοσιογράφου Γιάννη Αναστασίου  «Ο ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟΣ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΤΟΥ ΒΟΛΟΥ» παρουσιάζεται την  Δευτέρα 11 Ιουνίου στο Αμφιθέατρο του Οικονομικού Τμήματος του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας (κτήριο π. Γαλλικού Ινστιτούτου) στις 7μμ.

Περισσότερα
ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ 35 ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΕΣ ΜΕΛΕΤΕΣ

Εκδόθηκε τιμητικός τόμος για τον Θεσσαλό καθηγητή Θανάση Νάκα

Ένας ογκώδης τόμος, που περιλαμβάνει 35 επιστημονικές μελέτες γνωστών Ελλήνων αλλά και ξένων επιστημόνων, εκδόθηκε πριν από λίγες ημέρες προς τιμήν του Λαρισαίου καθηγητή γλωσσολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Θανάση Νάκα, επί τη ευκαιρία της συνταξιοδοτήσεώς του.

Περισσότερα
ΧΑΤΖΗΓΙΑΝΝΕΙΟ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΛΑΡΙΣΑΣ

Tο χθες και το σήμερα των Καλλιπευκιωτών

Παρουσιάστηκε το λεύκωμα «Καλλιπεύκη Κάτω Ολύμπου» του Παναγιώτη Παπαϊωάννου που εκδόθηκε από τον Μ.Ε.Σ.Α.Κ. «Η ΠΑΤΩΜΕΝΗ»

Περισσότερα

Το ιστορικό μυθιστόρημα «Εγώ η Ελισάβετ, πώς μπορώ να ξεχάσω» παρουσιάζεται στο ΔΩΛ

Ο Σύνδεσμος Γραμμάτων Τεχνών Θεσσαλίας και ο Εκδοτικός Οργανισμός  ΛΙΒΑΝΗ σε συνεργασία με την Αντιδημαρχία  Πολιτισμού του Δήμου Λαρισαίων,  διοργανώνουν εκδήλωση για την παρουσίαση του βιβλίου «Εγώ η Ελισάβετ,  πώς μπορώ να ξεχάσω»  της συγγραφέως Μαρίνας Βαμβακά.

Περισσότερα

Παρουσιάζεται το βιβλίο του Δημήτρη Μπαλαμπάνου

Ο ΓΣ ΤΑΕΚΒΟΝΤΟ Λάρισας θα παρουσιάσει το βιβλίο «Εισαγωγή στο πραγματικό Ταεκβοντό» του Δημητρίου Μπαλαμπάνου σε συνεργασία με τον διεθνή εκπαιδευτή Γεώργιο Λαζάρου το Σάββατο 9 Ιουνίου στις 6 μ.μ. στο Επιμελητήριο Λάρισας.

Περισσότερα

«Γραβάτα δημοσίας αιδούς»

H νέα ποιητική συλλογή «Γραβάτα δημοσίας αιδούς» του Δημήτρη Π. Κρανιώτη, ιατρού ειδικού παθολόγου, παρουσιάστηκε απόψε στο Αμφιθέατρο της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης Λάρισας «Κ. Κούμας». [ad] Την εκδήλωση συνδιοργανώνουν οι εκδόσεις Κέδρος, ο Ιατρικός Σύλλογος Λάρισας, ο Σύνδεσμος Γραμμάτων - Τεχνών Θεσσαλίας,  η Ένωση Λογοτεχνών Συγγραφέων Λάρισας και τ

Περισσότερα

Παρουσιάζεται στη Λάρισα λεύκωμα για την «Καλλιπεύκη Κάτω Ολύμπου»

Ο Μορφωτικός Εκπολιτιστικός Σύλλογος Απανταχού Καλλιπευκιωτών «Η ΠΑΤΩΜΕΝΗ», σε συνεργασία με τον Δημοτικό Οργανισμό Πολιτισμού Αθλητισμού Περιβάλλοντος Παιδείας Πολιτισμού, Δήμου Τεμπών

Περισσότερα

«Εγώ η Ελισάβετ» στο ΔΩΛ

Ο Εκδοτικός Οργανισµός Λιβάνη, ο Σύνδεσµος Γραµµάτων και Τεχνών Θεσσαλίας σε συνεργασία µε την Αντιδηµαρχία Πολιτισµού και Επιστηµών του ∆ήµου Λαρισαίων, διοργανώνουν την παρουσίαση του βιβλίου της Μαρίνας Βαµβακά

Περισσότερα

Παρουσιάζεται το βιβλίο-λεύκωμα «Καλλιπεύκη Κάτω Ολύμπου»

Ο Μορφωτικός Εκπολιτιστικός Σύλλογος Απανταχού Καλλιπευκιωτών «Η ΠΑΤΩΜΕΝΗ», σε συνεργασία με τον Δημοτικό Οργανισμό Πολιτισμού Αθλητισμού Περιβάλλοντος Παιδείας Πολιτισμού, Δήμου Τεμπών, παρουσιάζουν το βιβλίο - λεύκωμα «Καλλιπεύκη Κάτω Ολύμπου», την Τρίτη, 5 Ιουνίου 2018 και ώρα 20:30 στο «Χατζηγιάννειο» (Λάρισα, Ρούσβελτ 57). Το βιβλίο - λεύκωμα, είναι του

Περισσότερα

«Ένα παραμύθι, ολόκληρη ιστορία- Αρχαίο Θέατρο Λάρισας»

Ένα παραμύθι διαφορετικό από τα άλλα αναμένεται να κυκλοφορήσει σε λίγες μέρες στη Λάρισα. Το ιστορικό υπόβαθρο και φόντο είναι πέρα για πέρα αληθινό, η τοποθεσία συγκεκριμένη και οι πρωταγωνιστές θα μπορούσαν να είναι δύο από τα εκατοντάδες παιδιά που έχουν επισκεφθεί το Αρχαίο Θέατρο έως τώρα.

Περισσότερα

Παρουσιάστηκε στη Λάρισα το βιβλίο του Χάρη Ανδρεόπουλου (φωτ.)

Παρουσιάστηκε χθες στο αμφιθέατρο της Δημόσιας Βιβλιοθήκης Λάρισας «Κωνσταντίνος Κούμας» το βιβλίο «Η Εκκλησία κατά τη δικτατορία 1967-1974. Ιστορική και νομοκανονική προσέγγιση»

Περισσότερα