Αρχική » Βιβλίο
ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΤΑΙ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΟΥ ΑΡΗ ΣΦΑΚΙΑΝΑΚΗ

«Έξοδος»

Οι εκδόσεις ΚΕΔΡΟΣ και τα βιβλιοχαρτοπωλεία ΑΝΕΜΟΣ παρουσιάζουν το βιβλίο του Άρη Σφακιανάκη «Έξοδος» την Τετάρτη, 18 Ιανουαρίου 2017, στις 7:00 μ.μ. στο ΛΙΝΤΟ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ/ 2ο επίπεδο (άνωθεν ΚΛΙΜΑΞ).

Περισσότερα
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ

«Η απώλεια…»

Ένα δυνατό ψυχολογικό θρίλερ, μία πορεία προς την άβυσσο και η αναζήτηση της λύτρωσης, είναι το μυθιστόρημα του Γιώργου Αλεξόπουλου «Απώλεια», που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Λυκόφως.

Περισσότερα

Παρουσιάζεται στη Λάρισα το νέο βιβλίο του Καθηγητή Χρυσ. Σταμούλη

Η Πολιτιστική ομάδα «Ανέγνων, Εγνων» και τα Βιβλιοπωλεία «Κλού» της Λάρισας παρουσιάζουν το νέο βιβλίο του Καθηγητή Τμήματος Θεολογίας Α.Π.Θ. Χρυσόστομου Σταμούλη με τίτλο: «Τί γυρεύει η αλεπού στο παζάρι; Κείμενα για το διάλογο της Ορθοδοξίας με την πόλη, την πολιτική και τον πολιτισμό»

Περισσότερα

«Καλέ μου Αϊ Βασίλη» στο ΟΥΗΛ

Το νέο βιβλίο της Μαρία Ποπκιώση με τίτλο «Καλέ μου Αϊ Βασίλη» θα παρουσιαστεί στο πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων της Αντιδημαρχίας Πολιτισμού & Επιστημών στο Θέατρο ΟΥΗΛ, την Κυριακή 18 Δεκεμβρίου και ώρα 12 το μεσημέρι.  Το βιβλίο είναι χριστουγεννιάτικη ιστορία για παιδιά προσχολικής ηλικίας και έως 10 ετών. 

Περισσότερα
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ

«Από τον Ιερό Λόχο στους θρυλικούς ΛΟΚ»

Την Τρίτη 13 Δεκεμβρίου 2016 και ώρα 18.00 θα γίνει στο Αμφιθέατρο του 4ου και 37ου Δημοτικού Σχολείου Λάρισας, Kουμουνδούρου 17-19 η παρουσίαση του βιβλίου: «Από τον Ιερό Λόχο στους θρυλικούς ΛΟΚ, Η Πολεμική Δράση των Ελλήνων Καταδρομέων ( 1942-1974)» του Αντιστρατήγου ε.α. Γεωργίου Αραμπατζή.

Περισσότερα
ΤΗΣ ΔΕΣΠΟΙΝΑΣ ΓΚΟΥΤΖΟΛΙΚΑ

Παρουσιάστηκαν «Τα μαγικά χρωματιστά μολύβια»

Η τρίτη κατά σειρά, παιδική ιστορία «Τα μαγικά χρωματιστά μολύβια», από την  Ήρα Εκδοτική, της Λαρισαίας συγγραφέως Δέσποινας Γκουτζολίκα, σε εικονογράφηση του Σταμάτη Παπαδήμου, παρουσιάστηκε το απόγευμα της Κυριακής 11 Δεκεμβρίου, μέσα σε μια ζεστή και γιορτινή ατμόσφαιρα, στον χώρου του Αμφιθέατρου, στον Μύλο του Παππά.

Περισσότερα
ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΦΙΑΛΕΘ

«Θεσσαλικά μελετήματα»

Κυκλοφόρησε ο 6ος τόμος (2016) του ετησίου περιοδικού επιστημονικού συγγράμματος «Θεσσαλικά Μελετήματα», το οποίο εκδίδει η Φιλολογική, Ιστορική, Αρχαιολογική, Λαογραφική Εταιρεία Θεσσαλίας (Φ.Ι.Α.Λ.Ε.Θ.) σε συνεργασία με τις Εκδόσεις Κ & Μ. Αντ. Σταμούλη (Θεσσαλονίκη). 

Περισσότερα
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ ΚΑΙ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ

«Τα μαγικά χρωματιστά μολύβια» στο Μύλο του Παππά

Η Αντιδημαρχία Πολιτισμού και Επιστημών Δήμου Λαρισαίων, η «ΗΡΑ ΕΚΔΟΤΙΚΗ» και το καλλιτεχνικό εργαστήρι «ΚΑΛΙΚΑΤΖΟΥΡΑ» πραγματοποιούν την παρουσίαση του παιδικού βιβλίου «Τα μαγικά χρωματιστά μολύβια» της Δέσποινας Γκουτζολίκα, σε εικονογράφηση του Σταμάτη Παπαδήμου, την Κυριακή 11 Δεκεμβρίου 2016, στις 18:30 στο Μύλο του Παππά στο αμφιθέατρο- 2ος όροφος. Γι

Περισσότερα
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΗΚΕ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΟΥ Γ. ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ

«Η αλήθεια για την κρίση…»

Οι εκδόσεις Παπαδόπουλος και το βιβλιοπωλείο «Επιλογές», σε συνεργασία με την Αντιδημαρχία Πολιτισμού & Επιστημών Δήμου Λαρισαίων, παρουσίασαν το βιβλίο «Game Over – η αλήθεια για την κρίση» του Γιώργου Παπακωνσταντίνου, στο ΟΥΗΛ, βιβλίο για το οποίο μίλησαν ο Φίλιππος Σαχινίδης, πρώην υπουργός Οικονομικών και ο Γιάννης Παπαδογιάννης, δημοσιογράφος.

Περισσότερα

«Γυμνό Σχέδιο» από τον Βάιο Κουτριντζέ

Από τις εκδόσεις «ΘΡΑΚΑ» κυκλοφορεί το μυθιστόρημα του Βάιου Κουτριντζέ «Γυμνό Σχέδιο». Λίγα λόγια για το βιβλίο: Η ιστορία πάει πολύ παλιά, στο μακρινό 194., όταν οι Γερμανοί είχαν αντιληφθεί πως ο μεγάλος πόλεμος τελείωνε κι έκαναν σπασμωδικές ενέργειες κατά την υποχώρησή τους και φτάνει ως το δεύτερο μισό της δεκαετίας του 70. Τα γεγονότα αρχίζουν και τελ

Περισσότερα
ΠΕΤΡΟΣ ΤΑΤΣΟΠΟΥΛΟΣ

Παρουσιάστηκε το βιβλίο του στη Λάρισα

Το βιβλιοπωλείο Καλτσάς και η Brainfood Εκδοτική σε συνεργασία με την Αντιδημαρχία Πολιτισμού & Επιστημών παρουσίασαν το βιβλίο  του Πέτρου Τατσόπουλου «Γκαγκάριν – ο κόσμος από χαμηλά». Η εκδήλωση έγινε στο Δημοτικό θέατρο ΟΥΗΛ και την παρουσίασαν οι Γιάννης Γιαννακόπουλος, Δημοσιογράφος και ο Γιώργος Καραβάνας, Μοριακός Βιολόγος – Γενετιστής.

Περισσότερα
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ ΤΟΥ ΠΕΤΡΟΥ ΤΣΑΤΣΟΠΟΥΛΟΥ

«Γκαγκάριν – Ο κόσμος από χαμηλά» στο ΟΥΗΛ

Το βιβλιοπωλείο Καλτσάς και η Brainfood Εκδοτική σε συνεργασία με την Αντιδημαρχία Πολιτισμού & Επιστημών Δήμου Λαρισαίων, διοργανώνουν την παρουσίαση του βιβλίου του Πέτρου Τατσόπουλου «Γκαγκάριν – ο κόσμος από χαμηλά».

Περισσότερα
ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ ΣΗΜΕΡΑ Η ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΠΟΥΛΙΔΟΥ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΙ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΗΣ

«Δεν έχει νόημα η ζωή αν δεν ελπίζεις σε κάτι»

Άνω Σύρος, Ερμούπολη, κατοχή, μεταπολεμικά χρόνια, κρίση… Ο καμβάς της δημοσιογράφου Χριστίνας Πουλίδου γεμίζει με ιστορίες

Περισσότερα
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ ΣΤΟ «ΧΑΤΖΗΓΙΑΝΝΕΙΟ»

«Παλιά αρχοντικά και αξιόλογα κτήρια»

Παρουσιάζεται την Παρασκευή 4 Νοεμβρίου 2016 και ώρα 8 μ.μ. στο Χατζηγιάννειο Πνευματικό Κέντρο Λάρισας το βιβλίο των Βασιλικής Πανάγου και Ιουλίας Κανδήλα «Παλιά Αρχοντικά και αξιόλογα κτίρια της Λάρισας Τέλους του  19ου αι΄. και α΄ μισού του 20ου αιώνα».

Περισσότερα
Η Ε.Ο. ΣΤΗΡΙΞΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΙ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΗΣ ΑΝΝΑΣ ΚΟΡΤΕΣΗ

«Μεταξύ σοβαρού και αστείου…»

Η Εθελοντική Ομάδα ΣΤΗΡΙΞΗ κάνει την πρώτη της εμφάνιση στο κοινό της Λάρισας παρουσιάζοντας το βιβλίο της Άννας Κορτέση «ΜΕΤΑΞΥ ΣΟΒΑΡΟΥ ΚΑΙ ΑΣΤΕΙΟΥ» την Πέμπτη 20 Οκτωβρίου στο θέατρο ΟΥΗΛ στις 7 το απόγευμα.

Περισσότερα
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΗ ΜΑΝΤΙΔΗ

«Σοφίκα Τοπάλη, θηλιά στη μνήμη»

Ένα πολύ σημαντικό βιβλίο για την τοπική μας ιστορία που ρίχνει φως στο σκοτάδι μιας τραγικής ιστορίας με τίτλο Σοφίκα Τοπάλη, θηλιά στη μνήμη» του δημοσιογράφου-ερευνητή Γιάννη Μαντίδη παρουσιάζεται την ερχόμενη Πέμπτη 20 Οκτωβρίου, στις 7 μ.μ. στο κινηματοθέατρο «Αχίλλειον». Την εκδήλωση οργανώνουν από κοινού το Μορφωτικό Ίδρυμα της Ένωσης Συντακτών Θεσσαλ

Περισσότερα
ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΤΑΙ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΗΣ ΑΝΝΑΣ ΚΟΡΤΕΣΗ ΣΤΟ ΟΥΗΛ

«Μεταξύ σοβαρού και αστείου»

Η Εθελοντική Ομάδα ΣΤΗΡΙΞΗ, σε συνεργασία με την Αντιδημαρχία Πολιτισμού και Επιστημών του Δήμου Λαρισαίων, παρουσιάζουν το βιβλίο της Άννας Κορτέση «Μεταξύ σοβαρού και αστείου», την Πέμπτη 20 Οκτωβρίου στις 7.00μμ, στο ΟΥΗΛ.

Περισσότερα
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ ΤΟΥ ΤΑΣΟΥ ΑΡΒΑΝΤΙΝΗ

«ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ: ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΠΙΛΟΓΗ ή μια γάτα που γαβγίζει»

Η Σχολή Καραβάνα σε συνεργασία με την Αντιδημαρχία Πολιτισμού και Επιστημών του Δήμου Λαρισαίων, πραγματοποιούν την παρουσίαση του βιβλίου του Τάσου Αβραντίνη: «ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ: ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΠΙΛΟΓΗ ή μια γάτα που γαβγίζει». Ο κ. Αβραντίνης είναι δικηγόρος κι έχει διατελέσει αντιδήμαρχος του Δήμου Αθηναίων επί δημαρχίας Γιώργου Καμίνη. Πρόσφατα, εξελέγη αντιπρόεδρος

Περισσότερα
ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΤΑΙ ΤΟ ΝΕΟ… ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟ ΜΥΘΙΣΤΟΡΗΜΑ ΤΟΥ ΧΡ. ΤΕΡΖΙΔΗ

Για τολμηρούς αναγνώστες…

Το νέο... επικίνδυνο μυθιστόρημα του Χρήστου Τερζίδη, “FRANKLIN killer on the road” από τις εκδόσεις ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΕΚΔΟΤΙΚΗ, παρουσιάζεται στη Λάρισα, στη γκαλερί Μαριλού (Μιαούλη 19), την Τετάρτη 12 Οκτωβρίου στις 20.00. Συντονίζει η Αναστασία Κορινθίου, προλογίζει η Βασιλική Παπαθανασίου, συνομιλεί με τον συγγραφέα ο δημοσιογράφος Γιάννης Γιαννακόπουλος.

Περισσότερα
ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΤΑΙ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΟΥ ΘΩΜΑ ΨΥΡΡΑ

«Η τύχη της ποίησης στο φανταστικό χαλιφάτο»

«Οι “Φίλοι της βιβλιοθήκης Τυρνάβου” και το βιβλιοπωλείο “Ιδέες” του Τάσου Ψύρρα παρουσιάζουν το νέο βιβλίο του Θωμά Ψύρρα “Η Τύχη της Ποίησης στο Φανταστικό Χαλιφάτο – η ποιητική δημιουργία στις επικράτειες του ISIS". Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή, 2 Οκτωβρίου, στις 11.00 το πρωί στο “Μουσείο Οίνου και Αμπέλου” (αρχοντικό Καράσσου) στον Τύρναβο.

Περισσότερα
ΤΟΥ ΣΤΕΦΑΝΟΥ Κ. ΤΖΑΝΟΥ

Το «Ημερολόγιον Βαλκανικών Πολέμων 1912-13»

Ένα πολύ σημαντικό βιβλίο για τη νεότερη ιστορία της Ελλάδας με τίτλο «Ημερολόγιον Βαλκανικών Πολέμων 1912-13» του βολιώτη  Στέφανου Κ. Τζάνου πρόκειται να παρουσιάσει η Εταιρεία Θεσσαλικών Ερευνών, τη Δευτέρα 3 Οκτωβρίου 2016 στις 7 το απόγευμα στην αίθουσα της Λαϊκής Βιβλιοθήκης Δαμιανού Κυριαζή (Κωνσταντά 137-Κ. Καρτάλη). Συνεργαζόμενοι φορείς της εκδήλωσ

Περισσότερα

ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ εκείνο το σηµαδιακό καλοκαίρι

Η σύγχρονη ελληνική λογοτεχνία για παιδιά δεν είναι ξεκομμένη από όσα συμβαίνουν στον Κόσμο. Παρακολουθεί τα γεγονότα, τα επισημαίνει και ευαισθητοποιεί το σημερινό παιδί για αυτά.

Περισσότερα

«Μέχρι να αλλάξει ο άνεμος»

Κυκλοφόρησε το νέο μυθιστόρημα της συγγραφέα Μαρίας Λιάσκα-Μαυράκη (www.marialiaska.gr) με τίτλο "Μέχρι να αλλάξει ο άνεμος", από τις εκδόσεις "Ωκεανίδα". Πρόκειται για ένα σύγχρονο ελληνικό μυθιστόρημα, που αφηγείται μια ιστορία αληθινής αγάπης που δεν έσβησε ποτέ, όσα χρόνια κι αν πέρασαν. Το 1939, στη Λήμνο, ο συνταγματάρχης Πέτρος Αναστασιάδης σώζει από

Περισσότερα
Επιστροφή επάνω