Βιβλίο

Τα καλοκαίρια της Λάρισας στη θεσσαλική λογοτεχνία

Στον χώρο της θεσσαλικής λογοτεχνίας υπάρχουν κείμενα που μας γνωρίζουν μέσα από τη δύναμη της Τέχνης, με τρόπο ευχάριστο και ελκυστικό, τις κλιματολογικές συνθήκες

Περισσότερα

Στην Κύπρο θα εκδοθεί το νέο βιβλίο του Μιχάλη Αργυρίδη

«Όψεις της σοβιετικής παιδικής λογοτεχνίας 1917 – 1991» τιτλοφορείται το νέο – 14ο – βιβλίο του φαρσαλινής καταγωγής λαρισαίου μελετητή της σύγχρονης παιδικής λογοτεχνίας – συνεργάτη του Διεθνούς Ινστιτούτου Παιδικής Λογοτεχνίας της Οσάκα (Ιαπωνία) Μιχάλη Ι. Αργυρίδη. Το βιβλίο θα εκδοθεί στην Κύπρο (εκδόσεις «Ανέμη»), όπου θα κυκλοφορήσει το προσεχές φθινόπ

Περισσότερα

Δέκα ελληνικά μυθιστορήματα για το καλοκαίρι

Γκρινιάζουν πολλοί συχνά για την ποιότητα και τους στόχους της ελληνικής πεζογραφίας, αλλά η πρόσφατη εκδοτική παραγωγή έχει να επιδείξει, πέρα από τον μεγάλο αριθμό τίτλων, και βιβλία με συγκροτημένο περιεχόμενο που φροντίζουν εκ παραλλήλου για την επεξεργασία της λογοτεχνικής μορφής.

Περισσότερα

Παρουσίαση βιβλίων για την Καλλιπεύκη

«Ωδή στην Καλλιπεύκη - Επιστροφή» και «Καλλιπεύκη Κάτω Ολύμπου» τα βιβλία που παρουσίασε ο Μορφωτικός Εκπολιτιστικός Σύλλογος Απανταχού Καλλιπευκιωτών «Η ΠΑΤΩΜΕΝΗ»

Περισσότερα

Στον Πλαταμώνα παρουσιάζεται το μουσικό παραμύθι της Λητώς Τσακίρη-Παπαθανασίου

Οι εκδόσεις Διάπλους και το HOTEL & SPA DIAS στον Πλαταμώνα διοργανώνουν τη δραματοποιημένη παρουσίαση του νέου μουσικού παραμυθιού της παιδαγωγού-συγγραφέως Λητώς Τσακίρη-Παπαθανασίου με τίτλο 'Η περιπέτεια της Αδριανής'

Περισσότερα
ΠΩΣ ΓΕΝΝΗΘΗΚΑΝ ΤΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ

Εγκλήματα στην Ελλάδα – Ένα σημείωμα του Άγγελου Πετρουλάκη

Από αύριο, 14 Ιουλίου, με ΤΑ ΝΕΑ του Σαββατοκύριακου επανακυκλοφορεί το πρώτο έργο του Άγγελου Πετρουλάκη, με τίτλο «Εγκλήματα που συγκλόνισαν την Ελλάδα»

Περισσότερα
ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ SUMMER 2018

«Άνεμος»: Βιβλία για τις διακοπές…

Ο έρωτας ξεκινά σε μια στιγμή, με την πρώτη ματιά. Όταν τα βλέμματα ανταμώσουν και μέσα τους ξεπηδήσει μια φλόγα που σιγοκαίει και δεν σε αφήνει λεπτό να ησυχάσεις.

Περισσότερα

Παρουσιάζεται το βιβλίο «Ολύμπια Ειρήνη» σε Λάρισα και Καρυά

Εκδήλωση-παρουσίαση του βιβλίου του ομογενή εκπαιδευτικού  και ειρηνιστή στη Μελβούρνη της Αυστραλίας κ. Δημήτρη Πολυγένη με τον τίτλο: «Ολύμπια Ειρήνη», που θα γίνει την Πέμπτη, 28 Ιουνίου και ώρα 8 μ.μ. στο ξενοδοχείο ΜΕΤΡΟΠΟΛ της Λάρισας (6ος όροφος), Ρούσβελτ 14 και το Σάββατο 30 Ιουνίου 2018 και ώρα 6 μ.μ. στο Πνευματικό Κέντρο της γενέτειρας του συγγρα

Περισσότερα

Μυθιστόρημα Λαρισαίου συγγραφέα διακρίνεται για δεύτερη φορά

Το περασμένο Σάββατο, 16 Ιουνίου 2018, πραγματοποιήθηκε στο Αμφιθέατρο του Πολεμικού Μουσείου Αθηνών  η απονομή των βραβείων του Ελληνικού Πολιτιστικού Όμιλου Κυπρίων (Ε.Π.Ο.Κ.) στο πλαίσιο του 8ου Παγκόσμιου Λογοτεχνικού Διαγωνισμού για το έτος 2017 σε όλα τα είδη του λόγου.

Περισσότερα
ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΟΥ 8ου ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΚΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ 2017

«Βιβλίο χρονιάς 2017» για τους Κατερίνα Χατζημαρκάκη και Στέλιο Ντικούλη

Στο αμφιθέατρο του πολεμικού μουσείου Αθηνών, πραγματοποιήθηκε το περασμένο Σάββατο 16 Ιουνίου, η απονομή του βραβείου, «ΒΙΒΛΙΟ ΧΡΟΝΙΑΣ 2017», κατά την οποία βραβεύτηκε το βιβλίο των Λαρισαίων θεατρικών συγγραφέων, κας Κατερίνας Χατζημαρκάκη και του κ. Στέλιου Ντικούλη.

Περισσότερα
ΑΡΘΡΟ ΤΟΥ ΛΑΡΙΣΑΙΟΥ ΘΕΟΛΟΓΟΥ ΧΑΡΗ ΑΝΔΡΕΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΑ «ΝΟΜΟΚΑΝΟΝΙΚΑ»

Η σχισματική «Εκκλησία της Μακεδονίας». Ιστορική και νομοκανονική προσέγγιση

Με μελέτες επί επικαίρων θεμάτων, όπως η εκκλησιαστική πτυχή του «Μακεδονικού» ζητήματος, το μάθημα των Θρησκευτικών υπό το φως της πρόσφατης ακυρωτικής αποφάσεως του Συμβουλίου της Επικρατείας για τα νέα προγράμματα σπουδών, με άρθρα επί ζητημάτων που αφορούν στις σχέσεις Κράτους και Εκκλησίας, καθώς και με την πλέον πρόσφατη νομολογία επί σειράς σημαντικών

Περισσότερα

Στη Λάρισα παρουσιάζεται το νέο μυθιστόρημα της Ευαγγελίας Ευσταθίου

Το Βιβλιοχαρτοπωλείο Άνεμος (Κύπρου 47, Λάρισα) σε συνεργασία με τον Εκδοτικό Οργανισμό Λιβάνη διοργανώνουν την παρουσίαση του νέου μυθιστορήματος της πολυγραφότατης και πολυδιαβασμένης συγγραφέως Ευαγγελίας Ευσταθίου με τίτλο «Αόρατο Νήμα». Η παρουσίαση του θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 29 Ιουνίου 2018 και ώρα 20:30 στο Κλίμαξ Καφέ (Ηφαίστου 2, Λάρισα) κ

Περισσότερα
ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΑΙ ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΠΛΑΣΜΕΝΕΣ ΑΠΟ ΥΛΙΚΑ ΤΗΣ ΚΡΗΣΣΑΣ ΓΗΣ

Όλη η Κρήτη σε ένα λεύκωμα

Πώς να χωρέσει η Κρήτη σ’ ένα βιβλίο! Ένα διαφορετικό λεύκωμα που σκορπίζει παντού τη μυρωδιά της Κρήτης μόλις κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ με τον τίτλο «Όταν συλλογιέμαι την Κρήτη, Ψηφίδες ιστορίας και πολιτισμού».

Περισσότερα
ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟ ΤΟΥ ΒΟΛΟΥ

Τη Δευτέρα η παρουσίαση του βιβλίου του Γιάννη Αναστασίου

Το βιβλίο του δημοσιογράφου Γιάννη Αναστασίου  «Ο ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟΣ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΤΟΥ ΒΟΛΟΥ» παρουσιάζεται την  Δευτέρα 11 Ιουνίου στο Αμφιθέατρο του Οικονομικού Τμήματος του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας (κτήριο π. Γαλλικού Ινστιτούτου) στις 7μμ.

Περισσότερα
ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ 35 ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΕΣ ΜΕΛΕΤΕΣ

Εκδόθηκε τιμητικός τόμος για τον Θεσσαλό καθηγητή Θανάση Νάκα

Ένας ογκώδης τόμος, που περιλαμβάνει 35 επιστημονικές μελέτες γνωστών Ελλήνων αλλά και ξένων επιστημόνων, εκδόθηκε πριν από λίγες ημέρες προς τιμήν του Λαρισαίου καθηγητή γλωσσολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Θανάση Νάκα, επί τη ευκαιρία της συνταξιοδοτήσεώς του.

Περισσότερα