Δήμοι Νομού » Δήμος Τυρνάβου » Πρώτο βραβείο για το 4ο Δημοτικό Σχολείο Τυρνάβου σε Πανελλήνιο Διαγωνισμό

Πρώτο βραβείο για το 4ο Δημοτικό Σχολείο Τυρνάβου σε Πανελλήνιο Διαγωνισμό

Πρώτο βραβείο για το 4ο Δημοτικό Σχολείο Τυρνάβου σε Πανελλήνιο Διαγωνισμό

Μαθητές του 4ου Δημοτικού Σχολείου συμμετείχαν στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό της δράσης «Μαθαίνοντας Επιστήμη μέσα από το Θέατρο» και απέσπασαν τέσσερα συνολικά βραβεία, μεταξύ των οποίων το Βραβείο για την «Καλύτερη Συμμετοχή στη Δράση» και το Βραβείο «Σκηνοθεσίας». Σκοπός της δράσης ήταν η προετοιμασία θεατρικής παράστασης με επιστημονικό περιεχόμενο.

4 Δημοτικο Τυρναβου (2)

Η παράσταση που ετοίμασαν οι μικροί μαθητές έχει το τίτλο « Ήταν ένα μικρό καράβι» και πρόκειται για μια «οικολογική» διασκευή παραμυθιού του Ευγένιου Τριβιζά. Η επεξεργασία του θέματος και οι προετοιμασίες για την παράσταση εντάχθηκαν σε Περιβαλλοντικό  Πρόγραμμα Σχολικών Δραστηριοτήτων που υλοποιεί το σχολείο τη φετινή χρονιά.

Στη δράση πήραν μέρος μαθητές των Δ, Ε και ΣΤ τάξεων του σχολείου και οι εκπαιδευτικοί που συντόνισαν τη δράση ήταν οι Γιαννώτας Γιώργος ΠΕ32, Μπλάκου Θεοδώρα ΠΕ06, Κυρατζής Αντώνης ΠΕ11, Γώγου Βίβιαν ΠΕ16, Κουτάλου Χριστίνα ΠΕ19 και Διψάνα Αλεξάνδρα ΠΕ08.

4 Δημοτικο Τυρναβου (4)

Η απονομή των βραβείων έγινε σε ανοικτή εκδήλωση στη Θεσσαλονίκη, στο  κέντρο NOESIS, Κέντρο Διάδοσης Επιστημών & Μουσείο Τεχνολογίας, όπου εκτός από τη βράβευση έγινε και προβολή της βιντεοσκοπημένης παράστασης των μαθητών του 4ου Δημοτικού Σχολείου Τυρνάβου η οποία απέσπασε το θερμό χειροκρότημα των θεατών. Τα βραβεία παρέλαβε η Διευθύντρια και μαθητές του σχολείου που προσκλήθηκαν να εκπροσωπήσουν το σχολείο στην εκδήλωση.

Το «Μαθαίνοντας την Επιστήμη μέσα από το Θέατρο» είναι μια πρωτοποριακή δράση, όπου μαθητές Δημοτικού, Γυμνασίου και Λυκείου καλούνται να δραματοποιήσουν επιστημονικές έννοιες και γνώσεις που προέρχονται από την ύλη που διδάσκονται στα σχολεία. Η δράση αυτή είναι μία πρωτοβουλία της ScienceView (Ελληνική Ένωση Δημοσιογράφων Επιστήμης, Επικοινωνιολόγων Επιστήμης και Συγγραφέων Επιστήμης), με συνεργαζόμενους φορείς το τήμα ΦΠΨ του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου, την Ελληνογερμανική Αγωγή, και το Noesis – Κέντρο Διάδοσης Επιστημών & Μουσείο Τεχνολογίας, και τελεί υπό την Αιγίδα της Γενικής Διεύθυνσης Σπουδών Α/βάθμιας και Β/βάθμιας Εκπαίδευσης του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων (Αρ. Πρωτ. 194810/ΓΔ4, 13-11-2017).

4 Δημοτικο Τυρναβου (1)

Μπορείτε να παρακολουθήσετε το βίντεο της παράστασης στον ακόλουθο σύνδεσμο: https://youtu.be/t1wxiEduOok

Διαβάστε επίσης: