Δήμοι Νομού » Δήμος Λάρισας » Συνάντηση του προγράμματος «Heart Of Europe» στη Λάρισα

Συνάντηση του προγράμματος «Heart Of Europe» στη Λάρισα

Συνάντηση του προγράμματος «Heart Of Europe» στη Λάρισα

Με ιδιαίτερη επιτυχία διοργανώθηκε από τον Δήμο Λαρισαίων η τριήμερη συνάντηση του προγράμματος με τίτλο “Heart Of Europe ” που υλοποιείται στα πλαίσια της Κοινοτικής Πρωτοβουλίας Europe for Citizens 2014-2020 και η οποία πραγματοποιήθηκε από τις 20 έως τις 22 Ιουνίου 2018, με τη συμμετοχή 40 εκπροσώπων από 9 Ευρωπαϊκούς φορείς.

Το πρόγραμμα έχει ως στόχο να δημιουργηθεί ένα δίκτυο πολιτιστικών σημείων (Heart points – Σημεία Καρδιάς) που μέσω της τέχνης, του καλλιτεχνικού παιχνιδιού, του διαλόγου και του εθελοντισμού θα προωθούν την αλληλεγγύη, την ειρήνη και την αποδοχή, ενισχύοντας την ενεργό συμμετοχή των πολιτών για να ξεπεραστούν η ξενοφοβία και ο στιγματισμός.

Για το σκοπό αυτό και στα πλαίσια του τριημέρου υλοποιήθηκε βιωματικό εργαστήριο για την ανάπτυξη μεθοδολογίας για τον σχεδιασμό δράσεων σχετικά με τον πολιτιστικό τουρισμό ,σεμινάριο ανταλλαγής καλών πρακτικών σχετικά με την αειφόρο αξιοποίηση της πολιτιστικής κληρονομιάς και ανοιχτή συζήτηση για την χρήση του πολιτισμού και των τεχνών για την αντιμετώπιση φαινομένων ξενοφοβίας, διακρίσεων και κοινωνικού αποκλεισμού.

προγραμμα 2

προγραμμα

Επιπλέον οι συμμετέχοντες είχαν την δυνατότητα να ξεναγηθούν στο Φεστιβάλ Πηνειού και να συμμετέχουν στη δράση Action Painting που διοργάνωσαν οι Λέσχες Πολιτισμού του Δήμου Λαρισαίων καθώς και στην δημιουργία αναμνηστικών από τον Πηνειό μιας άλλης εποχής που διοργάνωσε το Λαογραφικό Μουσείο Λάρισας.

προγραμμα 3

προγραμμα 4

Τέλος, την τελευταία ημέρα της συνάντησης πραγματοποιήθηκε στην Αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Λάρισας προβολή ταινιών μικρού μήκους με θέμα την αλληλεγγύη των χωρών και την καταπολέμηση των πάσης φύσεως διακρίσεων ενώ ακολούθησε η παράδοση αναμνηστικών πλακετών από τον Αντιδήμαρχο Τεχνικών Έργων, Υποδομών και Πολιτικής Προστασίας κο. Γιώργο Σούλτη προς τους συμμετέχοντες εταίρους.

προγραμμα 6

Το πρόγραμμα Heart Of Europe χρηματοδοτείται 100% από την Κοινοτική Πρωτοβουλία Europe For Citizens 2014-2020.

Διαβάστε επίσης: