Λάρισα » Τσακαλώτος από Λάρισα: Ανάπτυξη με αύξηση κατώτατου μισθού
ΣΕ ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΣΤΟ ΔΩΛ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΟ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΜΕΤΑ ΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ

Τσακαλώτος από Λάρισα: Ανάπτυξη με αύξηση κατώτατου μισθού

Τσακαλώτος από Λάρισα: Ανάπτυξη με αύξηση κατώτατου μισθού

(φωτο tsantopoulos)

Σε μια γεμάτη αίθουσα στο ΔΩΛ μίλησε το βράδυ της Παρασκευής ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος και ανέλυσε το σχέδιο που θα εφαρμόσει η κυβέρνηση στη μεταμνημονιακή εποχή. «Δημιουργήσαμε προβλήματα με τη φορολογία στα μεσαία στρώματα. Πρέπει η ανάπτυξη που θα φέρουμε με το νέο αναπτυξιακό σχέδιο να έχει κοινωνικά κριτήρια. Θα επιστρέψουν οι συλλογικές συμβάσεις και θα υπάρξει αύξηση του κατώτατου μισθού», σημείωσε ο υπουργός Οικονομικών.

ΔΩΛ-ΤΣΑΚΑΛΩΤΟΣ (4)

ΔΩΛ-ΤΣΑΚΑΛΩΤΟΣ (6)

ΔΩΛ-ΤΣΑΚΑΛΩΤΟΣ (5)

ΔΩΛ-ΤΣΑΚΑΛΩΤΟΣ (3)

ΔΩΛ-ΤΣΑΚΑΛΩΤΟΣ (2)

Ο κ. Τσακαλώτος τόνισε ότι η χώρα χρειάζεται ένα μοντέλο ανάπτυξης με πλουραλισμό. «Στο μοντέλο αυτό πρέπει να αφήσουμε χώρο για τα επιμελητήρια και όλους τους άλλους φορείς. Θέλουμε να παίξουν ρόλο και να αναβιώσουν οι συνεταιρισμοί αλλά θα πρέπει να παράξουμε εξειδικευμένα και πολλά προϊόντα και να συνεργαστούμε στο επίπεδο της μεταποίησης για να σταθούν αυτά που θα παράξουμε στις αγορές», περιέγραψε.

Μιλώντας για το τραπεζικό σύστημα είπε ότι αυτό θα βοηθήσει στην ανάπτυξη όταν υπάρξει λύση μετά κόκκινα δάνεια για να μπορέσει να στηρίξει την αγορά αλλά με δάνεια πάνω σε μια υγιή βάση. Μάλιστα σε αυτό το νέο μοντέλο σημαντικό ρόλο θα παίξουν οι συνεταιριστικές τράπεζες που γνωρίζουν τις τοπικές αγορές. Αποκάλυψε ότι ένα κομμάτι της νέας αναπτυξιακής τράπεζας που θα δημιουργηθεί θα κάνει την δουλειά που έκανε -πριν κλείσει- η Αγροτική Τράπεζα.

ΤΣΑΚΑΛΩΤΟΣ-ΔΩΛ-11

ΤΣΑΚΑΛΩΤΟΣ-ΔΩΛ-10

Στη συνέσεια αναφέρθηκε και στο ρόλο που θα παίξει τον νέο εκπαιδευτικό σύστημα στην ανάπτυξη με την θέσπιση στα πανεπιστήμια διετών σπουδών για αποφοίτους Λυκείου, οι οποίοι θα μπορούν άμεσα να βρουν δουλειά ως εξειδικευμένο προσωπικό σε ειδικότητες που έχει ανάγκη η αγορά. Μάλιστα σημείωσε ότι η κυβέρνηση αύξησε ήδη τα κονδύλια για έρευνα και τεχνολογία.

ΤΣΑΚΑΛΩΤΟΣ-ΔΩΛ-15

ΤΣΑΚΑΛΩΤΟΣ-ΔΩΛ-14

Στο νέο μοντέλο οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις θα έχουν τον πρώτο λόγο καθώς το μείγμα της χρηματοδότησης έχει αλλάξει με το 20% να πάει στα μεγάλα έργα και το 80% στις μικρές επιχειρήσεις.« Για να πετύχει το σχέδιο χρειάζονται δομικές αλλαγές, αποτελεσματικότητα και διαφάνεια», είπε ο κ. Τσακαλώτος.

ΤΣΑΚΑΛΩΤΟΣ-ΔΩΛ-7

ΤΣΑΚΑΛΩΤΟΣ-ΔΩΛ-13

Τέλος κατηγόρησε την αντιπολίτευση ότι «όταν αναφέρεται στην επιστροφή στην ανάπτυξη αναφέρεται στην επιστροφή στο μοντέλο που μας χρεοκόπησε. Το μοντέλο που στηριζόταν στο πελατειακό κράτος», κατέληξε ο υπουργός οικονομικών

Διαβάστε επίσης: