Λάρισα » Καμπάνια ευαισθητοποίησης των Λαρισαίων

Καμπάνια ευαισθητοποίησης των Λαρισαίων

Καμπάνια ευαισθητοποίησης των Λαρισαίων

Mε επιτυχία ολοκληρώθηκε το πρόγραμμα Re-Act με τίτλο «Εκπαίδευση νέων εργαζομένων σε εργαλεία και μεθόδους για την υποστήριξη νέων προσφύγων και στην αντιμετώπιση της Ξενοφοβίας- Ισλαμοφοβίας» από την Alternative Innovative Development (A.I.D.) από τις 28 Αυγούστου, ημέρα Κυριακή, έως τις 5 Σεπτεμβρίου, ημέρα Τρίτη, στο πλαίσιο των προγραμμάτων ΙΝΕΔΙΒΙΜ, το Erasmus plus και την Ε.Ε.

ΚΑΜΠΑΝΙΑ4

Η ομάδα των συμμετεχόντων διοργάνωσε καμπάνια στην πόλη της Λάρισας για το No Hate Speech Movement και ενημέρωσε πολίτες για την Ρητορική Μίσους ενώ δημιούργησε κι ένα βίντεο υπερ της ισότητας και κατά της ξενοφοβίας. Κύριος σκοπός του προγράμματος ήταν η επιμόρφωση των εργαζομένων στο τομέα της νεολαίας σε βασικές αρχές, εργαλεία και μεθόδους για την οργάνωση πρωτοβουλιών στήριξης των προσφύγων στον εκάστοτε τοπικό ιστό του εκπαιδευόμενου.

ΚΑΜΠΑΝΙΑ3

Παράλληλα, στόχος ήταν η συστηματική αύξηση υποστηρικτικών μηχανισμών,η δημιουργία ενός συνεργατικού ευρωπαϊκού δικτύου επικοινωνίας και αλληλεγγύης για την υποστήριξη νέων προσφύγων, η εκμάθηση-ανταλλαγή-εμβάθυνση σε νέες γνώσεις-πληροφορίες, η βελτίωση των επιμέρους δεξιοτήτων τους, η υιοθέτηση μιας θετικής και αλληλέγγυας στάσης προς την αντιμετώπιση της μάστιγας της Ξενοφοβίας-Ισλαμβοφοβίας καθώς και η ανάπτυξη τοπικών και ευρωπαϊκών κοινών δράσεων για την αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης.

ΚΑΜΠΑΝΙΑ2

Στο πρόγραμμα συμμετείχαν τριάντα (30) καταρτιζόμενοι, δέκα (10) από Ιταλία, δέκα (10) από Τουρκία και δέκα (10) από Ελλάδα. Tην ομάδα των εκπαιδευομένων αποτελούσαν εργαζόμενοι στο τομέα της νεολαίας και εκπαιδευτές, από οργανισμούς, μη τυπικές ομάδες και δίκτυα των ευρωπαϊκών χωρών, καθώς και μέλη από ενώσεις μεταναστών-προσφύγων.

ΚΑΜΠΑΝΙΑ13

Κατά τη διάρκεια της διαμονής τους, οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για τις πλατφόρμες και τις οργανώσεις υποστήριξης πρωτοβουλιών για πρόσφυγες, να επισκεφθούν το camp του Κουτσόχερου κατανοώντας έτσι τις πραγματικές συνθήκες διαβίωσης, να κατανοήσουν εις βάθος το νομικό πλαίσιο στήριξης των προσφύγων, να διαχωρίσουν την ιστορική διαδρομή της Ξενοφοβίας-Ισλαμοφοβίας, να αφομοιώσουν τη συνύπαρξη της Ξενοφοβίας-Ισλαμοφοβίας με το ρατσισμό, να διεισδύσουν στην ουσία της ανθρωπιστικής κρίσης της Ε.Ε., να εμβαθύνουν στις ανάγκες και τις συνέπειες του μεταναστευτικού, να γνωρίσουν νέα καινοτόμα εργαλεία-μεθόδους, να εξοικειωθούν με τρόπους υποστήριξης προσφύγων, να διευρύνουν το δίκτυο συνεργατών, να είναι να θέση να αναπτύξουν μεθόδους ενδυνάμωσης νέων προσφύγων, να γνωρίζουν να κάνουν ποιοτική και ποσοτική έρευνα για τους αναγνωρισμένους φορείς-οργανισμούς στο εκάστοτε πεδίο, να αντιληφθούν και να διαχωρίσουν τα πολλαπλά είδη στερεοτύπων και προκαταλήψεων των εκάστοτε πολιτισμών της Ε.Ε., να συζητήσουν ανοιχτά με αντιπροσώπους οργανισμών που δραστηριοποιούνται σε camp σε ολόκληρη την Ελλάδα, να ενταχθούν στο πνεύμα της ανάγκης για συνεχής μάθηση, να βελτιώσουν την αυτοεικόνα τους, να εισχωρήσουν στο νόημα και το πνεύμα της ομαδικής προσπάθειας, να μάθουν να συνεργάζονται σε ομάδες, να διαγνώσουν το πνεύμα των πολλαπλών ευρωπαϊκών πολιτικών, να βελτιώσουν τις ατομικές τους δεξιότητες, καθώς και να αναγνωρίσουν τις πολλαπλές προοπτικές και μεθόδους εργασίας και υπο στήριξης των προσφύγων (αθλητισμός κλπ.)

ΚΑΜΠΑΝΙΑ12

Το πρόγραμμα υλοποιήθηκε στην αγγλική γλώσσα και χρηματοδοτήθηκε εξολοκλήρου από το ΙΝΕΔΙΒΙΜ και το Erasmus plus και την Ε.Ε.

Κλείνοντας θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε θερμά τους εθελοντές και τους αντιπροσώπους θεσμικών οργάνων  που συμμετείχαν και βοήθησαν στην ομαλή και επιτυχή διεκπεραίωση του παρόντος σχεδίου. Ευχαριστούμε θερμά τον κ. Δεληγιάννη από την Αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής Δήμου Λαρισαίων, καθώς και όλους όσοι έδωσαν το παρόν και μας υποστήριξαν καθ” όλη τη διάρκεια των δράσεων.

ΚΑΜΠΑΝΙΑ10

Οι ενδιαφερόμενοι φορείς και εθελοντές θα είναι σε θέση να παρακολουθήσουν τη συνολική πορεία του σχεδίου μέσα από την επίσημη ιστοσελίδα της A.I.D. (aid.com.gr) και στο Facebook: AID – Alternative Innovative Development, από την επίσημη ιστοσελίδα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Τέλος, ως οργανισμός  θα θέλαμε να δεσμευτούμε ότι το παρόν πρόγραμμα θα διαδοθεί και θα διαδοθεί κατάλληλα, αποτελώντας  έναν ακόμα ακρογωνιαίο λίθο προς μια πιο δίκαιη και ευημερούσα κοινωνία.

 

ΚΑΜΠΑΝΙΑ9

ΚΑΜΠΑΝΙΑ7

ΚΑΜΠΑΝΙΑ8ΚΑΜΠΑΝΙΑ521271258_10155609211018389_2019853334986729167_n

ΟΜΑΔΑ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗΣ

Ο

 

Διαβάστε επίσης: