• Ροή Ειδήσεων
  • ΠΡΟΣΩΠΑ.net
  • Έντυπη Larissanet
  • Μικρές Αγγελίες
  • Applications
  • Επικοινωνία
larissanet.gr - H Νέα Εφημερίδα της Λάρισας
Panidis Medical Shop
  • Λάρισα
  • Παραπολιτικά
  • Απόψεις
    • Χρήστος Μπεχλιβάνος
    • Σούλτης Γιώργος
    • Γέμτος Θεοφάνης
    • Νίκος Ασπρούδης
    • Άκυς Μητσούλης
    • Στέλλα Μπάσδρα
    • Λίνα Μουσιώνη
    • Χρήστος Σαμαράς
    • Κωνσταντίνος Οικονόμου
    • Μιχάλης Αργυρίδης
    • Μόσχος Λαγκουβάρδος
    • Βάιος Κουτριντζές
    • Ηλίας Κουρκούτας
    • Βάσω Πανάγου
    • Μπαλντούνης Ευάγγελος
    • Σπανός Κώστας
    • Ψάλτης Αντώνης
    • Τσιγάρας Δημήτριος
    • Φανή Γέμτου
  • Δήμοι
    • Δήμος Αγιάς
    • Δήμος Ελασσόνας
    • Δήμος Κιλελέρ
    • Δήμος Λάρισας
    • Δήμος Τεμπών
    • Δήμος Τυρνάβου
    • Δήμος Φαρσάλων
  • Θεσσαλία
  • Ελλάδα
  • Αγροτικά
  • Οικονομία
  • Πολιτισμός
    • Βιβλίο
  • Περισσότερα
    • Ατζέντα ημέρας
    • Showbiz
    • Συνεντεύξεις
    • Sci/Tech
    • Social Media
    • Απόψεις
    • Αυτοκίνητο
    • Ταξίδια
    • Υγεία
      • Παροχή Πρώτων Βοηθειών
    • Γάμοι
    • Κηδείες
    • Κόσμος
    • Ευρώπη
    • Περιβάλλον
    • Θέσεις εργασίας
    • Εκπαίδευση
    • Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας
    • ΤΕΙ Θεσσαλίας
    • Δημοσιογραφία των πολιτών
    • Προβλήματα στην πόλη μας
    • Έξοδος
Facebook
Twitter
Youtube
No Result
View All Result
larissanet.gr
No Result
View All Result

Μελομακάρονα: Special συνταγή Βήμα-Βήμα

19 Δεκεμβρίου 2025, 23:35
in Extras
Ανάγνωση: 2 λεπτά

Χρόνος προετοιμασίας: 15 λεπτά
Χρόνος ψησίματος: 25 λεπτά
Ποσότητα: περίπου 70 τεμάχια
Εύκολη συνταγή

Υλικά για τη ζύμη:

  • 240 γρ. ηλιέλαιο ή καλαμποκέλαιο

  • 240 γρ. ελαφρύ ελαιόλαδο

  • 50 γρ. κονιάκ

  • 160 γρ. φρέσκος χυμός πορτοκαλιού

  • 1 κ.γ. σόδα μαγειρική

  • 200 γρ. ψιλή ζάχαρη

  • 2 κ.γ. κανέλα

  • 1 κ.γ. γαρύφαλλο

  • Ξύσμα από 2 ακέρωτα πορτοκάλια

  • 900 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

  • 2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ

Υλικά για το σιρόπι:

  • 400 γρ. ζάχαρη

  • 400 γρ. νερό

  • 400 γρ. θυμαρίσιο μέλι

  • 1/2 ακέρωτο λεμόνι

  • 1 ξύλο κανέλας

  • Λίγα γαρύφαλλα

  • Φλούδα πορτοκαλιού

Για πασπάλισμα: ψιλοκομμένο φυστίκι Αιγίνης ή καρύδι

Εκτέλεση:

  1. Προετοιμασία ζύμης:
    Κοσκινίζουμε το αλεύρι με το μπέικιν. Σε μεγάλο μπολ ανακατεύουμε τα έλαια, τη ζάχαρη, το κονιάκ, τα μπαχαρικά και το ξύσμα πορτοκαλιού. Διαλύουμε τη σόδα στο χυμό πορτοκαλιού και προσθέτουμε στο μείγμα. Σταδιακά ενσωματώνουμε το αλεύρι, αναδιπλώνοντας με τα χέρια όταν η ζύμη αρχίζει να σφίγγει. Η ζύμη πρέπει να παραμείνει μαλακή και λαδερή.

  2. Πλάσιμο:
    Παίρνουμε μικρές ποσότητες σε μέγεθος καρυδιού, πλάθουμε και τοποθετούμε σε ταψί. Τρυπάμε με πιρούνι την επιφάνεια για να απορροφηθεί καλύτερα το σιρόπι.

  3. Ψήσιμο:
    Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160°C (αέρας). Ψήνουμε 25 λεπτά περίπου, μέχρι να ροδίσουν και να γίνουν τραγανά.

  4. Σιρόπιασμα:
    Σε κατσαρόλα βάζουμε όλα τα υλικά του σιροπιού και βράζουμε 3 λεπτά αφού πάρει βράση. Αφήνουμε τη θερμοκρασία χαμηλή. Μουλιάζουμε τα κρύα μελομακάρονα για 20 δευτερόλεπτα από κάθε πλευρά, ώστε να μελώσουν χωρίς να σκληρύνουν.

  5. Τελική πινελιά:
    Πασπαλίζουμε με ψιλοκομμένο φυστίκι ή καρύδι όσο είναι ακόμα ζεστά.

Tips για τέλεια μελομακάρονα:

  • Αφήστε τη ζύμη να ξεκουραστεί 15 λεπτά πριν πλάσετε.

  • Χρησιμοποιήστε καλά κοσκινισμένο αλεύρι για πιο αφράτη ζύμη.

  • Μην ζυμώνετε υπερβολικά για να παραμείνουν μαλακά και να ρουφήξουν σωστά το σιρόπι.

  • Σιροπιάζετε λίγα λίγα για ομοιόμορφο αποτέλεσμα.

  • Αν θέλετε πιο εντυπωσιακά, πασπαλίστε με σουσάμι ή καβουρδισμένο καρύδι.

Πηγή: govastileto.gr

Ακολουθήστε το larissanet.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Facebook
Twitter/X
Telegram
Pocket
Email
Εκτύπωση

Διαβάστε επίσης

Διαβάζονται περισσότερο

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Τελευταία ενημέρωση

Χριστούγεννα στο Πήλιο και τον Βόλο: Οι καλύτερες επιλογές για διαμονή και φαγητό

19/12/2025, 23:53

«Πώς θα την αντιμετωπίζουμε, ως μάνα που έχασε το παιδί της ή ως πολιτικό;» λέει ο Πλακιάς για την Καρυστιανού

19/12/2025, 23:44

Μελομακάρονα: Special συνταγή Βήμα-Βήμα

19/12/2025, 23:35

Οι Λειψοί ανάμεσα στους πέντε πιο αναζωογονητικούς προορισμούς του κόσμου

19/12/2025, 23:24

Το ΕΚΑΒ τιμήθηκε από την Ακαδημία Αθηνών για τα 40 χρόνια προσφοράς του

19/12/2025, 23:17

ΠΟΥ: 1.000 Παλαιστίνιοι έχουν πεθάνει περιμένοντας ιατρική βοήθεια από τον Ιούλιο του 2024

19/12/2025, 23:07

Ακολουθίες Αγίου Δωδεκαημέρου στον Άγιο Αχίλλιο

19/12/2025, 22:58

Σε πλήρη λειτουργία και πάλι το Λούβρο – Αναστολή της απεργίας αποφάσισαν οι εργαζόμενοι του μουσείου

19/12/2025, 22:49

Μην πετάξεις ξανά τις φλούδες λεμονιού – Ο τρόπος με τον οποίο θα σώσουν τα φυτά σου

19/12/2025, 22:41

Τραμπ: Δεν αποκλείει την πιθανότητα ενός πολέμου με τη Βενεζουέλα

19/12/2025, 22:32
Exalco - Συστήματα Αλουμινίου
Βιοκαρπέτ
Cosmos
Fashion City Outlet
Υαλοτεχνική Μαξιμιάδης

Άλλα Θέματα

Έντυπη Larissanet
Larisa Dog Academy

Απόψεις

Optico
Στήλη Ιατρών
IRIS - Οφθαλμολογικό Κέντρο
Larissanet Awards

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Cookies
  • Πολιτική προστασίας προσωπικών δεδομένων
Μέλος του eMedia - ΑΜ: 12779

Η επιχείρηση Μπεχλιβάνος Χρήστος ως δικαιούχος του ισοτόπου larissanet.gr δηλώνει ότι είναι συμμορφωμένη με τη σύσταση (Ε.Ε.) 2018//334 της επιτροπής της 1/3/2018 σχετικά με μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο.

Μ.Η.Τ. 232308
© 2010 - 2024 larissanet.gr - H Νέα Εφημερίδα της Λάρισας - Powered by ITBox

Facebook
Twitter
Youtube
  • Αρχική
  • Λάρισα
  • Παραπολιτικά
  • Quiz
  • Ατζέντα
  • Δήμοι
    • Δήμος Λάρισας
    • Δήμος Αγιάς
    • Δήμος Ελασσόνας
    • Δήμος Κιλελέρ
    • Δήμος Τεμπών
    • Δήμος Τυρνάβου
    • Δήμος Φαρσάλων
  • Θεσσαλία
  • Αγροτικά
  • Οικονομία
  • Πολιτισμός
    • Πολιτισμός
    • Βιβλίο
  • Αθλητισμός
  • Απόψεις
    • Χρήστος Μπεχλιβάνος
    • Σούλτης Γιώργος
    • Γέμτος Θεοφάνης
    • Νίκος Ασπρούδης
    • Άκυς Μητσούλης
    • Στέλλα Μπάσδρα
    • Λίνα Μουσιώνη
    • Χρήστος Σαμαράς
    • Κωνσταντίνος Οικονόμου
    • Μιχάλης Αργυρίδης
    • Μόσχος Λαγκουβάρδος
    • Βάιος Κουτριντζές
    • Κουρκούτας Ηλίας
    • Βάσω Πανάγου
    • Μπαλντούνης Ευάγγελος
    • Σπανός Κώστας
    • Ψάλτης Αντώνης
    • Τσιγάρας Δημήτριος
    • Φανή Γέμτου
  • Συνεντεύξεις
  • Άρθρα
  • Εκπαίδευση
    • Σχολεία
    • Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας
    • ΤΕΙ Θεσσαλίας
    • Κατάρτιση & Διά βίου μάθηση
  • Media
  • Φωτογραφίες
  • Αγγελίες
  • Extras
  • Σεξ
  • Άρθρα χρηστών
    • Δημοσιογραφία των πολιτών
    • Προβλήματα στην πόλη μας
  • Κοινωνικά
  • Διαβάστε την έντυπη
Facebook
Twitter
Youtube
ΕΣΠΑ 2014-2020 ΕΠΑνΕΚ ESPA 2014-2020 EPAnEK