Οι μαθητές και οι μαθήτριες των τμημάτων Α2, Β1 και Β2 του 9ου Γενικού Λυκείου Λαρισας συμμετείχαν στη δράση “Future Food Influencers Training” στο JOIST Innovation Park στη Λάρισα.
Αναλυτικά, επισημαίνονται τα εξής:
«Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού έργου FOODPrint, το οποίο χρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό πρόγραμμα Erasmus+. Η συμμετοχή μας εντάσσεται στο πλαίσιο της δράσης του 9ου Λυκείου “Σχολείο και Κοινότητα”.
Την οργάνωση της συμμετοχής του σχολείου μας ανέλαβε η εκπαιδευτικός Αντιγόνη Γιάτσου.
Στη δράση συμμετείχαν επίσης οι εκπαιδευτικοί: Λίνα Δημητρίου, Μαρία Μαντραχίμοβα, Ανθή Τσουράκη, Στέλλα Χριστοφορίδου και ο διευθυντής μας Βασίλης Γκέκας.
Το πρόγραμμα της επίσκεψής μας εστίασε στα θέματα Artivism και Doughnut Economics και είχε ως κύριο στόχο να γνωρίσουν οι μαθήτριες και οι μαθητές του 9ου Λυκείου Λάρισας πώς η τέχνη και η δημιουργικότητα μπορούν να συμβάλουν στη βιώσιμη διατροφή και την κοινωνική αλλαγή. Το Future Food Influencers Training γενικότερα είναι ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα που στοχεύει να φέρει σε επαφή την νέα γενιά πολιτών με τη δημιουργία διαδικτυακού περιεχομένου για τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, σχετικού με τη σωστή διατροφή, εστιάζοντας σε καλές πρακτικές, συμβουλές και κριτικές.
Ευχαριστούμε θερμά την κυρία Μαρία Μαυρίδου και το Πάρκο Καινοτομίας JOIST για την άψογη φιλοξενία και τη συνεργασία μας.
Οι συμμετέχοντες εκπαιδευτικοί και μαθητές θα θέλαμε, επίσης, να εκφράσουμε τις θερμές ευχαριστίες μας προς τον Διευθυντή του 9ου Γενικού Λυκείου Λάρισας, κ. Γκέκα Βασίλη, για τη συνεχή στήριξη, τη συναίνεση και την εμπιστοσύνη του, που συνέβαλαν καθοριστικά στην πραγματοποίηση της δράσης μας».
Ακολουθούν φωτογραφίες από την υλοποίηση της δράσης:






Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.























