• Ροή Ειδήσεων
  • ΠΡΟΣΩΠΑ.net
  • Έντυπη Larissanet
  • Μικρές Αγγελίες
  • Applications
  • Επικοινωνία
larissanet.gr - H Νέα Εφημερίδα της Λάρισας
Panidis Medical Shop
  • Λάρισα
  • Παραπολιτικά
  • Απόψεις
    • Χρήστος Μπεχλιβάνος
    • Σούλτης Γιώργος
    • Γέμτος Θεοφάνης
    • Νίκος Ασπρούδης
    • Άκυς Μητσούλης
    • Στέλλα Μπάσδρα
    • Λίνα Μουσιώνη
    • Χρήστος Σαμαράς
    • Κωνσταντίνος Οικονόμου
    • Μιχάλης Αργυρίδης
    • Μόσχος Λαγκουβάρδος
    • Βάιος Κουτριντζές
    • Ηλίας Κουρκούτας
    • Βάσω Πανάγου
    • Μπαλντούνης Ευάγγελος
    • Σπανός Κώστας
    • Ψάλτης Αντώνης
    • Τσιγάρας Δημήτριος
    • Φανή Γέμτου
  • Δήμοι
    • Δήμος Αγιάς
    • Δήμος Ελασσόνας
    • Δήμος Κιλελέρ
    • Δήμος Λάρισας
    • Δήμος Τεμπών
    • Δήμος Τυρνάβου
    • Δήμος Φαρσάλων
  • Θεσσαλία
  • Ελλάδα
  • Αγροτικά
  • Οικονομία
  • Πολιτισμός
    • Βιβλίο
  • Περισσότερα
    • Ατζέντα ημέρας
    • Showbiz
    • Συνεντεύξεις
    • Sci/Tech
    • Social Media
    • Απόψεις
    • Αυτοκίνητο
    • Ταξίδια
    • Υγεία
      • Παροχή Πρώτων Βοηθειών
    • Γάμοι
    • Κηδείες
    • Κόσμος
    • Ευρώπη
    • Περιβάλλον
    • Θέσεις εργασίας
    • Εκπαίδευση
    • Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας
    • ΤΕΙ Θεσσαλίας
    • Δημοσιογραφία των πολιτών
    • Προβλήματα στην πόλη μας
    • Έξοδος
Facebook
Twitter
Youtube
No Result
View All Result
larissanet.gr
No Result
View All Result

Η ελληνική “παρουσία” στη λίστα με τα καλύτερα σάντουιτς στον κόσμο

15 Νοεμβρίου 2025, 22:46
in Extras
Ανάγνωση: 5 λεπτά

Τα 25 καλύτερα σάντουιτς που θα ικανοποιήσουν και τον πιο απαιτητικό γευστικό κάλυκα και θα σε μεταφέρουν σε ένα ταξίδι γεύσεων.

Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία πως το σάντουιτς είναι ένα φαγητό που λατρεύεται από όλους.

Κάθε χώρα έχει σίγουρα το δικό της “signature” σάντουιτς και η Ελλάδα δεν θα μπορούσε να λείψει από τη λίστα.

Το CNN κατέγραψε τα 25 καλύτερα σάντουιτς σε όλο τον κόσμο και σε καλεί να τα δοκιμάσεις και να ταξιδέψεις μαζί τους σε κάθε γωνιά της γης, από την Ισπανία και τις ΗΠΑ μέχρι και την Ιαπωνία.

Σάντουιτς με ζαμπόν Iberico, Ισπανία

Αν και υπάρχουν εκατοντάδες σάντουιτς με ζαμπόν, η Ισπανία έρχεται για να φέρει ένα απλό αλλά εκλεπτυσμένο σνακ που περιλαμβάνει ένα από τα καλύτερα ζαμπόν του κόσμου, το πολυτελές “ιβηρικό ζαμπόν” (jamón Ibérico) από χοίρους που εκτρέφονται με βελανίδια.

Οι λεπτές φέτες κρέατος τοποθετούνται πάνω σε τραγανές φέτες ψωμιού, αλειμμένο ή ραντισμένο με εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο. Μπορούν να προστεθούν φρέσκες ντομάτες και ίσως κάποιο τυρί, αλλά ο απόλυτος πρωταγωνιστής εδώ είναι σίγουρα το ζαμπόν.

iStock

Bánh mì, Βιετνάμ

Ένα γευστικό κατάλοιπο της γαλλικής αποικιοκρατίας, το σάντουιτς με μπαγκέτα, προσαρμόστηκε στις γευστικές επιλογές των Βιετναμέζων που δημιούργησαν τα Bánh mì.

Τα συγκεκριμένα σάντουιτς πωλούνται πλέον από καντίνες σχεδόν σε κάθε γωνιά της Πόλης Χο Τσι Μινχ και σε όλο το Βιετνάμ, ενώ είναι ιδιαίτερα αγαπητά και πέρα από τα σύνορα της χώρας.

Η κλασική εκδοχή βασίζεται στο χοιρινό, με πρωταγωνιστή το chả lụa (βιετναμέζικο ρολό χοιρινού), τουρσί τριμμένου καρότου, τουρσί daikon, φύλλα κόλιανδρου, μαγιονέζα. Υπάρχουν και παραλλαγές με τόφου ή κοτόπουλο με λεμονόχορτο.

Η γεύση τους είναι τραγανή, φρέσκια, αλμυρή και απολύτως νόστιμη!

Torta ahogada, Μεξικό

Αυτό είναι το πιο δημοφιλές street food στη Γουαδαλαχάρα, την πρωτεύουσα της πολιτείας Χαλίσκο.

Επηρεασμένο από τη γαλλική κατοχή του 1860, ψιλοκομμένο χοιρινό μπαίνει σε τραγανό ψωμί και στη συνέχεια “πνίγεται” σε μια πικάντικη κόκκινη σάλτσα, που λέγεται ότι έγινε παράδοση κατά λάθος όταν ένα σάντουιτς έπεσε μέσα στη σάλτσα.

iStock

Tramezzino, Ιταλία

Αν και προέρχεται από το Τορίνο, η Βενετία είναι αυτή που έχει ανεβάσει αυτό το δημοφιλές σάντουιτς σε άλλο επίπεδο, γεμίζοντας αγγλικού τύπου τρίγωνα ψωμιού με ελιές και τόνο, αυγά μελάτα και λαχανικά ή με στρώσεις τραγανού προσούτο με τρούφα.

Τα μπαρ σε όλη τη Βενετία βγάζουν δίσκους με tramezzini όλο το μεσημέρι.

Η σωστή απόλαυση αυτού είναι δίπλα στο κανάλι με ένα ποτήρι τοπικό κρασί.

iStock

Shawarma, Μέση Ανατολή

Το όνομα αυτού προέρχεται από την αραβική λέξη που χρησιμοποιείται για το “γύρισμα” όπου είναι η αναφορά στον τρόπο ψησίματος του κρέατος σε κάθετη σούβλα.

Στις προσαρμογές του σε Μεσόγειο και Ευρώπη, το shawarma έγινε gyro (γύρος) στην Ελλάδα ή doner kebab στη Γερμανία με ξεκάθαρες καταβολές από την Τουρκία.

Υπάρχουν πολλές παραλλαγές, αλλά η βάση είναι το ψητό, καρυκευμένο κρέας (συνήθως κοτόπουλο, αρνί ή μοσχάρι) κομμένο από τον γύρο και τοποθετημένο σε πίτα με ντομάτες, κρεμμύδι, μαϊντανό και πιθανώς ταχίνι ή καυτερή σάλτσα.

Unrecognizable person holding big juicy pita souvlaki with fries, tzatziki sauce and vegetables in close-up iStock

Pambazo, Μεξικό

Αν και όταν ακούμε Μεξικό, οι τορτίγιες μας έρχονται πρώτες στο μυαλό, ένα από τα πιο διάσημα μεξικανικά antojitos (σνακ του Μεξικό) είναι το pambazo.

Το αγαπημένο street food που προέρχεται από τη Βερακρούζ και την Πουέμπλα, είναι εμπνευσμένο από το σχήμα ενός ηφαιστείου.

Πρόκειται για χορταστικό σάντουιτς με ψωμί βαμμένο κόκκινο χάρη στο μούλιασμα σε ελαφρά καυτερή σάλτσα guajillo, όπου στο εσωτερικό του κρύβει πατάτες, μεξικανικό chorizo, μαρούλι, τυρί και κρέμα.

iStock

Muffaletta, Νέα Ορλεάνη, ΗΠΑ

H Muffaletta, εφευρέθηκε από Ιταλούς μετανάστες στη Νέα Ορλεάνη.

Φτιάχνεται από στρογγυλά, σουσαμένια ψωμάκια σικελικού τύπου συνδυασμένο με ελιές, σαλάμι Γένοβας, ζαμπόν και διάφορα τυριά (συνήθως ελβετικό και προβολόνε).

iStock

Chivito, Ουρουγουάη

Αν και το όνομα αυτού σημαίνει “κατσικάκι”, δεν περιέχει καθόλου.

Είναι ένα σάντουιτς με λεπτοκομμένο ψητό μοσχάρι (churrasco), ζαμπόν, μπέικον, μαρούλι, μαγιονέζα, λιωμένη μοτσαρέλα και συνήθως τηγανητό αυγό από πάνω.

iStock

Pan bagnat, Γαλλία

Αν σας αρέσει η salade Niçoise (σαλάτα Νισουάζ), τότε θα λατρέψετε και το pan bagnat της Νίκαιας.

Φτιάχνεται με τραγανό ψωμί που ανοίγει “σαν βιβλίο” και γεμίζεται με ωμά λαχανικά, αντσούγιες, ελιές, αυγά, τόνο και άφθονο ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι.

iStock

Smørrebrød, Δανία

Το εμβληματικό ανοιχτό σάντουιτς της Σκανδιναβίας, με βάση ψωμί σίκαλης, περιλαμβάνει άπειρους συνδυασμούς όπως ρέγγα, γαρίδες, αυγά ή roast beef, πάντα με την αισθητική σκανδιναβικού μινιμαλισμού.

iStock

Spatlo, Νότια Αφρική

Συνδέεται κυρίως με το Γκαουτένγκ και το Γιοχάνεσμπουργκ.

Φτιάχνεται από ένα τέταρτο καρβέλι ψωμί γεμισμένο με πατάτες, τυρί, μπέικον, πολόνι, λουκάνικο ρωσικού τύπου και atchar από πράσινο μάνγκο, συχνά με τηγανητό αυγό.

Montreal smoked meat sandwich, Καναδάς

Φτιαγμένο με καπνιστό brisket σε φέτες, ανάμεσα σε ελαφρύ ψωμί σίκαλης και μουστάρδα.

Μάλιστα το brisket μαρινάρεται έως δύο εβδομάδες σε άλμη με κόλιανδρο, πιπέρι και σκόρδο πριν καπνιστεί.

iStock

Po’boy, Νέα Ορλεάνη, ΗΠΑ

Δημιουργήθηκε για τους οδηγούς τραμ κατά τη διάρκεια απεργίας το 1929.

Πρόκειται για μπαγκέτα γεμισμένη με τηγανητά στρείδια ή γαρίδες, μαρούλι, ντομάτα, πίκλες και μαγιονέζα.

iStock

Fricassé, Τυνησία

Ένα σάντουιτς με τηγανητό ζυμάρι απέξω και γέμιση με τόνο, πατάτες και αυγό.

Συχνά περιλαμβάνει ελιές, λεμόνι τουρσί και καυτερή harissa.

Snack with tuna and raw vegetables – Round bun

Cuban sandwich, Κούβα/ΗΠΑ

Αγαπημένο σε Φλόριντα, Μαιάμι και Τάμπα, περιλαμβάνει ζαμπόν, ψητό χοιρινό, πίκλες, μουστάρδα, ελβετικό τυρί και βούτυρο, πιεσμένο σε αφράτο κουβανέζικο ψωμί.

Classic Grilled Cuban Sandwich with Roast Pork, Honey Ham, Swiss Cheese, Dill Pickles and Mustard

Cucumber sandwich, Ηνωμένο Βασίλειο

Πρόκειται για το κλασικό αγαπημένο σάντουιτς της “απογευματινής αγγλικής τσαγιέρας”

Είναι ένα σάντουιτς με πολύ μαλακό λευκό ψωμί (χωρίς κόρα), λεπτότατα αγγούρια, βούτυρο, πιπέρι και ίσως άνηθο.

iStock

Chip butty, Ηνωμένο Βασίλειο

Αντίθετο της κομψότητας με μαλακό λευκό ψωμί γεμάτο τηγανητές πατάτες και βούτυρο, με κέτσαπ, μαγιονέζα ή ξίδι.

Traditional British chip butty (french fry sandwich) on wooden table

Katsu sando, Ιαπωνία

Τηγανητό χοιρινό με panko ανάμεσα σε μαλακό shokupan, που σερβίρεται συχνά με λάχανο. Υπάρχουν βέβαια και εκδοχές με κοτόπουλο ή σαλάτα αυγού, ανάλογα τα γούστα.

Katsu Sando – food trend japanese sandwich with breaded pork chop, cabbage and tonkatsu sauce. Japanese cuisine.

Reuben, Ηνωμένες Πολιτείες

Με μοσχάρι, ξινολάχανο, ελβετικό τυρί και Russian ή Thousand Island dressing, σε ψωμί σίκαλης.

Homemade Reuben Sandwich with Corned Beef and Sauerkraut

Croque monsieur/madame, Γαλλία

Το γνωστό croque monsieur, το μπραντς χιλιάδων Ελλήνων και όχι μόνο, έχει ζαμπόν και τυρί μέσα σε φρυγανισμένο ψωμι, συχνά βουτηγμένο σε αυγό.

Το croque madame από την άλλη έχει τηγανητό αυγό από πάνω.

A toasted cheese and ham sandwich with a poached egg known as a Croque Madame

Philly cheesesteak, Φιλαδέλφεια, ΗΠΑ

Λεπτοκομμένο ribeye, λιωμένο τυρί προβολόνε, με πιπεριές και κρεμμύδι μέσα σε hoagie bun.

Broodje haring, Ολλανδία

Τραγανό ψωμί με παγωμένη, αλατισμένη ρέγγα, κρεμμύδι και μερικές φορές αγγουράκι τουρσί.

Traditional dutch snack, seafood sandwich with herring, onions and pickled cucumber. Broodje haring, copy space.

Falafel pita, Μέση Ανατολή

Τραγανά φαλάφελ από ρεβίθια, μέσα σε ζεστή πίτα με μαρούλι, ντομάτα, ταχίνι, χούμους ή καυτερή σάλτσα.

Close-up of chickpea falafel in a gluten-free pita

Choripán, Αργεντινή

Ψητό chorizo με chimichurri και μουστάρδα σε ψωμί, ένα από τα πιο κλασικά street food της χώρας.

Argentinian choripan with chimichurri and creole sauce.

Lobster roll, Νέα Αγγλία, ΗΠΑ

Ψωμάκι τύπου hot dog με μεγάλα κομμάτια αστακού με λεμόνι, μαγιονέζα και μυρωδικά.

Ιδανικό εάν ο δρόμος σε βγάλει σε κάποια παραθαλάσσια ψαροταβέρνα της Νέα Αγγλία.

Lobster Roll with Garlic Butter and Potato Chips

Πηγή: news247.gr

Ακολουθήστε το larissanet.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Facebook
Twitter/X
Telegram
Pocket
Email
Εκτύπωση

Διαβάστε επίσης

Διαβάζονται περισσότερο

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Τελευταία ενημέρωση

7 τρόποι για να στολίσεις το σπίτι σου, ακόμα κι αν δεν έχει χώρο για χριστουγεννιάτικο δέντρο

15/11/2025, 23:53

Ο απατεώνας επιχειρηματίας, οι 250.000 ευρώ και ο θάνατος του Παντελή Παντελίδη – Αποκαλύψεις από τον Σπύρο Μαρτίκα

15/11/2025, 23:44

Ποιότητα ζωής μακριά απ’ την πόλη: Το οικονομικό θαύμα του ελληνικού χωριού με 0% ανεργία έχει εξήγηση

15/11/2025, 23:35

Δημήτρης Σταρόβας: Τα περισσότερα κιλά που έχω φτάσει ήταν 167, πεταγόμουν στον ύπνο μου, δεν μπορούσα να αναπνεύσω

15/11/2025, 23:25

Στη δημοσιότητα τα αρχεία για την εξαφάνιση της Αμέλια Έρχαρτ – Τι αποκαλύφθηκε

15/11/2025, 23:16

Σκάνδαλο διαφθοράς στην Ουκρανία: Μίζες, παραιτήσεις και πιέσεις από Δυτικούς

15/11/2025, 23:08

Λάμπρος Κωνσταντάρας για Survivor: «250.000 ευρώ; Κάποιοι δουλεύουμε δυο μήνες για τόσα!»

15/11/2025, 23:00

Εντοπίστηκαν πάνω από 350 κιλά κάνναβης σε νταλίκα στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας – Συνελήφθη 58χρονος

15/11/2025, 22:53

Η ελληνική “παρουσία” στη λίστα με τα καλύτερα σάντουιτς στον κόσμο

15/11/2025, 22:46

Έκρηξη των γάμων μετά τα 50: ένα νέο φαινόμενο

15/11/2025, 22:38
Exalco - Συστήματα Αλουμινίου
Βιοκαρπέτ
Cosmos
Fashion City Outlet
Υαλοτεχνική Μαξιμιάδης

Άλλα Θέματα

Έντυπη Larissanet
Larisa Dog Academy

Απόψεις

Optico
Στήλη Ιατρών
IRIS - Οφθαλμολογικό Κέντρο
Larissanet Awards

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Cookies
  • Πολιτική προστασίας προσωπικών δεδομένων
Μέλος του eMedia - ΑΜ: 12779

Η επιχείρηση Μπεχλιβάνος Χρήστος ως δικαιούχος του ισοτόπου larissanet.gr δηλώνει ότι είναι συμμορφωμένη με τη σύσταση (Ε.Ε.) 2018//334 της επιτροπής της 1/3/2018 σχετικά με μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο.

Μ.Η.Τ. 232308
© 2010 - 2024 larissanet.gr - H Νέα Εφημερίδα της Λάρισας - Powered by ITBox

Facebook
Twitter
Youtube
  • Αρχική
  • Λάρισα
  • Παραπολιτικά
  • Quiz
  • Ατζέντα
  • Δήμοι
    • Δήμος Λάρισας
    • Δήμος Αγιάς
    • Δήμος Ελασσόνας
    • Δήμος Κιλελέρ
    • Δήμος Τεμπών
    • Δήμος Τυρνάβου
    • Δήμος Φαρσάλων
  • Θεσσαλία
  • Αγροτικά
  • Οικονομία
  • Πολιτισμός
    • Πολιτισμός
    • Βιβλίο
  • Αθλητισμός
  • Απόψεις
    • Χρήστος Μπεχλιβάνος
    • Σούλτης Γιώργος
    • Γέμτος Θεοφάνης
    • Νίκος Ασπρούδης
    • Άκυς Μητσούλης
    • Στέλλα Μπάσδρα
    • Λίνα Μουσιώνη
    • Χρήστος Σαμαράς
    • Κωνσταντίνος Οικονόμου
    • Μιχάλης Αργυρίδης
    • Μόσχος Λαγκουβάρδος
    • Βάιος Κουτριντζές
    • Κουρκούτας Ηλίας
    • Βάσω Πανάγου
    • Μπαλντούνης Ευάγγελος
    • Σπανός Κώστας
    • Ψάλτης Αντώνης
    • Τσιγάρας Δημήτριος
    • Φανή Γέμτου
  • Συνεντεύξεις
  • Άρθρα
  • Εκπαίδευση
    • Σχολεία
    • Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας
    • ΤΕΙ Θεσσαλίας
    • Κατάρτιση & Διά βίου μάθηση
  • Media
  • Φωτογραφίες
  • Αγγελίες
  • Extras
  • Σεξ
  • Άρθρα χρηστών
    • Δημοσιογραφία των πολιτών
    • Προβλήματα στην πόλη μας
  • Κοινωνικά
  • Διαβάστε την έντυπη
Facebook
Twitter
Youtube
ΕΣΠΑ 2014-2020 ΕΠΑνΕΚ ESPA 2014-2020 EPAnEK