Η καλλιέργεια του μηλολωτού ξεχωρίζει στο Αργυροπούλι Τυρνάβου. Πρόκειται για μία ιδιαίτερη ποικιλία, η οποία τρώγεται σκληρή σαν μήλο.
Μιλώντας στην ΕΡΤ3 και την εκπομπή «Περίμετρος» η παραγωγός μηλολωτού, Μαρία Τσιγάρα τόνισε πως πρόκειται για μία υπερτροφή, που παράγεται στους πρόποδες του Ολύμπου.
«Είναι μία καλλιέργεια, που βρίσκεται στα κτήματά μας εδώ και 15 χρόνια, είναι πλούσια σε βιταμίνες, έχει υπέροχη γεύση και καθαρίζεται και τρώγεται όπως ένα μηλαράκι. Τα παιδιά ιδιαίτερα προτιμούν τον μηλολωτό πάρα πολύ», σημείωσε χαρακτηριστικά η Μαρία Τσιγάρα, η οποία τόνισε πως η Ελλάδα εξάγει τα τελευταία χρόνια στο εξωτερικό τον λωτό σε μεγάλες ποσότητες, στη Γερμανία, στη Ρωσία, σε ασιατικές χώρες, που καταναλώνουν πολύ τον λωτό.
Πηγή: ertnews.gr
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
























