Για όλους τους αναποφασίστους εκεί έξω, αυτό είναι το εστιατόριο τους, εδώ θα βρουν την ηρεμία τους γλιτώνοντας από το άγχος του «τι να διαλέξω». Ένα πιάτο όλο κι όλο, πόσο πιο εύκολο να τους το κάνουν πια; Το βασικό(τερο) βέβαια είναι πως το κάνουν (ή φτιάχνουν, αν προτιμάς) πεντανόστιμο. Γι’ αυτό και ο κόσμος κάνει ουρές για να το δοκιμάσει.
Μην σε ξεσηκώνουμε και πολύ πάντως, δεν είναι δα και δίπλα μας αυτό το εστιατόριο – ωδή στην απλότητα. Θα πρέπει πρώτα να κανονίσεις ένα ταξιδάκι στο εξωτερικό. Αλλά όχι όπου κι όπου. Σε κοτζάμ Παρίσι σε στέλνουμε, στην Πόλη του Φωτός. Στα καλύτερα σε πάμε – ΟΚ, τα λεφτά τα βάζεις εσύ, αλλά εμείς σου δίνουμε την ιδέα, κάτι είναι και αυτό!
Σαν πατήσεις με το καλό το πόδι σου εκεί, αφήσεις τα πράγματα στο ξενοδοχείο, κάνει τις πρώτες βόλτες και αρχίσει το στομάχι να ζητάει τροφή, μην μπεις σε διαδικασία ψαξίματος. Πήγαινε καρφί στο μπιστρό Le Relais de l’Entrecôte (έχοντας φροντίσει βέβαια να κάνεις κράτηση πρώτα) στο Σεν Ζερμέν. Εδώ λοιπόν το concept είναι απλό. Δεν υπάρχει μενού για να διαλέξεις, μόνο η εξής μία επιλογή: Entrecôte (μοσχαρίσια μπριζόλα κομμένη σε φέτες) σερβιρισμένη με μια θρυλική μυστική σάλτσα (το game-changing στοιχείο) και απολαυστικές, μπόλικες, τηγανητές πατάτες για συνοδευτικό. Λίγο νωρίτερα, στο τραπέζι σου θα έχει καταφτάσει μια πράσινη σαλάτα με καρύδια, δροσερή και τραγανή, ορεκτικό πριν από το κυρίως.
Με τα χρόνια, η συνταγή της επιτυχίας επεκτάθηκε και σε άλλα μέρη της γαλλικής πρωτεύουσας (Marbeuf, Montparnasse, Saint-Germain-des-Près) καθώς επίσης και στο εξωτερικό (Γενεύη, Ζυρίχη). Είναι έτσι εδώ και πολλά χρόνια ένα φημισμένο brand name, η απόδειξη πως δεν χρειάζεσαι πολλά για να γίνεις σημείο αναφοράς. Ένα εστιατόριο που έμεινε πιστό στον εαυτό του και κατέκτησε την κορυφή στον τομέα του.
Πηγή: menhouse.gr
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.