Η κατανάλωση των τεχνητών υποκατάστατων της ζάχαρης σχετίζεται με έναν ταχύτερο ρυθμό γνωστικής εξασθένησης. Σύμφωνα με οκταετή μεγάλη μελέτη που έγινε στη Βραζιλία σε 12.772 άτομα και δημοσιεύεται αυτές τις μέρες στο επιστημονικό περιοδικό «Neurology», φαίνεται ότι η κατανάλωση τούς οδήγησε στη μείωση λειτουργιών του εγκεφάλου και αυτό είναι κάτι το οποίο μπορεί να οδηγήσει σε μακροχρόνιες βλάβες.
Αυτή η μελέτη, αν και δεν αποτελεί επίσημη οδηγία για αποφυγή αυτών των ουσιών, γιατί μένει να δειχθούν τα αποτελέσματά της, τάραξε τα νερά στην ασφάλεια των γλυκαντικών, που μπορεί να επηρεάζουν τη μνήμη μας, την ικανότητα μάθησης και τις γνωστικές μας λειτουργίες. Τα παραπάνω δηλώνει στο Πρακτορείο FM και στην εκπομπή της Τάνιας Μαντουβάλου «104,9 ΜΥΣΤΙΚΑ ΥΓΕΙΑΣ» ο κλινικός διαιτολόγος, βιολόγος, προϊστάμενος του Διαιτολογικού Τμήματος στο ΓΝΑ Λαϊκό Χάρης Δημοσθενόπουλος.
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.