«Χρυσάφι» καλούνται να πληρώσουν οι καταναλωτές το κρέας, εξαιτίας της ευρωπαϊκής συμφωνίας για την πράσινη μετάβαση, που έχει οδηγήσει σε μείωση του ζωικού κεφαλαίου. Ειδικά το μοσχάρι, έχει ξεπεράσει πλέον τα 16 ευρώ το κιλό, με επαγγελματίες του κλάδου να εκφράζουν φόβους ότι δεν αποκλείεται να «σκαρφαλώσει» ακόμα πιο ψηλά μέσα στους επόμενους μήνες.
Οι καταναλωτές μήνα με τον μήνα βλέπουν ανατιμήσεις, στις οποίες δεν μπορούν να ανταποκριθούν, αγοράζοντας όλο και λιγότερες ποσότητες για το καθημερινό τους τραπέζι.
Πάντως δεν είναι λίγοι οι Θεσσαλονικείς, που επιλέγουν να ψωνίσουν μοσχαρίσιο κρέας από το Καπάνι, καθώς εκεί οι τιμές είναι 2 με 5 ευρώ χαμηλότερες.
Όπως όλα δείχνουν, ο φετινός χειμώνας θα είναι δυσκολότερος από τον προηγούμενο, καθώς οι αυξήσεις τιμών σύμφωνα με τους επαγγελματίες του κλάδου μόλις ξεκίνησαν.
Ρεπορτάζ: Φένια Κλιάτση
Πηγή: ertnews.gr
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.