• Ροή Ειδήσεων
  • ΠΡΟΣΩΠΑ.net
  • Έντυπη Larissanet
  • Μικρές Αγγελίες
  • Applications
  • Επικοινωνία
larissanet.gr - H Νέα Εφημερίδα της Λάρισας
Panidis Medical Shop
  • Λάρισα
  • Παραπολιτικά
  • Απόψεις
    • Χρήστος Μπεχλιβάνος
    • Σούλτης Γιώργος
    • Γέμτος Θεοφάνης
    • Νίκος Ασπρούδης
    • Άκυς Μητσούλης
    • Στέλλα Μπάσδρα
    • Λίνα Μουσιώνη
    • Χρήστος Σαμαράς
    • Κωνσταντίνος Οικονόμου
    • Μιχάλης Αργυρίδης
    • Μόσχος Λαγκουβάρδος
    • Βάιος Κουτριντζές
    • Ηλίας Κουρκούτας
    • Βάσω Πανάγου
    • Μπαλντούνης Ευάγγελος
    • Σπανός Κώστας
    • Ψάλτης Αντώνης
    • Τσιγάρας Δημήτριος
    • Φανή Γέμτου
  • Δήμοι
    • Δήμος Αγιάς
    • Δήμος Ελασσόνας
    • Δήμος Κιλελέρ
    • Δήμος Λάρισας
    • Δήμος Τεμπών
    • Δήμος Τυρνάβου
    • Δήμος Φαρσάλων
  • Θεσσαλία
  • Ελλάδα
  • Αγροτικά
  • Οικονομία
  • Πολιτισμός
    • Βιβλίο
  • Περισσότερα
    • Ατζέντα ημέρας
    • Showbiz
    • Συνεντεύξεις
    • Sci/Tech
    • Social Media
    • Απόψεις
    • Αυτοκίνητο
    • Ταξίδια
    • Υγεία
      • Παροχή Πρώτων Βοηθειών
    • Γάμοι
    • Κηδείες
    • Κόσμος
    • Ευρώπη
    • Περιβάλλον
    • Θέσεις εργασίας
    • Εκπαίδευση
    • Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας
    • ΤΕΙ Θεσσαλίας
    • Δημοσιογραφία των πολιτών
    • Προβλήματα στην πόλη μας
    • Έξοδος
Facebook
Twitter
Youtube
No Result
View All Result
larissanet.gr
No Result
View All Result

Σκανδιναβική συνταγή για μοσχάρι μαριναρισμένο με βότκα

7 Σεπτεμβρίου 2025, 12:49
in Extras
Ανάγνωση: 2 λεπτά

Απλά υλικά, απλές μαρινάδες, απλά μαγειρέματα, απλά συνοδευτικά, δίνουν όλα μια ξεχωριστή νότα στην απόλαυση μιας μοσχαρίσιας μπριζόλας.

Αυτό το κομμάτι κρέατος, που μαρινάρεται όλο το βράδυ σε βότκα και μυρωδικά, μπορεί να γίνει το τέλειο δείπνο για δύο, σερβιρισμένο με μια απλή πατατοσαλάτα.

Ο χρόνος και η υπομονή για το μαρινάρισμα κάνει όλη τη δουλειά με το μοσχάρι, χωρίς εσείς να κάνετε τίποτα.

Το επόμενο πράγμα, που απαιτεί την προσπάθειά σας, είναι η παρασκευή της σάλτσας, που δίνει άλλο βάθος στο κρέας.

Μοσχάρι μαριναρισμένο με βότκα

Υλικά: 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

  • 700 γραμμάρια μοσχαρίσια μπριζόλα ή κιλότο (πάχους 2,5 εκ.)

Για τη μαρινάδα:

  • 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 2 κουταλιές της σούπας μαύρο πιπέρι (τριμμένο)
  • 3 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο φρέσκο ​​μαϊντανό
  • 2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο φρέσκο θυμάρι
  • 3 σκελίδες σκόρδο (λιωμένες)
  • 80 ml βότκα
  • 60 ml ελαιόλαδο

Για το ψήσιμο:

  • 2 κουταλιές της σούπας φυτικό λάδι (για τηγάνισμα)
  • περίπου 100 ml ζωμό βοδινού
  • 15 γρ. βούτυρο

Εκτέλεση:

Ανακατεύουμε όλα τα υλικά της μαρινάδας και τα βάζουμε σε μια σακούλα κατάψυξης μαζί με το κρέας, κλείνοντας αεροστεγώς, αφού βγάλουμε τον αέρα. Πατάμε με το χέρι τη σακούλα να καλυφθεί ομοιόμορφα το μοσχαρίσιο κρέας, με τα υλικά της μαρινάδας.

Αφήνουμε όλη τη νύχτα στο ψυγείο, να μαριναριστεί. Όταν έρθει η ώρα να ψήσουμε, βγάζουμε τη σακούλα από το ψυγείο και αφήνουμε να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου.

Βγάζουμε τη μπριζόλα από τη μαρινάδα, αλλά κρατάμε τη μαρινάδα.

Ζεσταίνουμε το φυτικό λάδι σε ένα μεγάλο τηγάνι και σοτάρουμε το μοσχάρι και στις δύο πλευρές, σε δυνατή φωτιά μέχρι να ροδίσει. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σκεπάζουμε το τηγάνι με αλουμινόχαρτο ή καπάκι.

Μαγειρεύουμε για περίπου 3,5 λεπτά από κάθε πλευρά (ή περισσότερο αν δεν σας αρέσει το ροζ χρώμα) και στη συνέχεια τυλίγουμε σε αλουμινόχαρτο, φτιάχνοντας ένα καλά σφραγισμένο πακετάκι και αφήνουμε να ξεκουραστεί για 15-20 λεπτά.

Για να φτιάξουμε τη σάλτσα, σουρώνουμε τη μαρινάδα και την βάζουμε σε ένα τηγάνι με τον ζωμό και τα υγρά από το πιάτο, που έχει βγάλει το κρέας. Όταν η σάλτσα αρχίσει να τσιτσιρίζει, ρίχνουμε το βούτυρο και το ενσωματώνουμε με σύρμα.

Κόβουμε το κρέας σε λεπτές διαγώνιες φέτες, τις τοποθετούμε σε ένα πιάτο και περιχύνουμε με τη σάλτσα.

Πηγή: newsit.gr

Ακολουθήστε το larissanet.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Facebook
Twitter/X
Telegram
Pocket
Email
Εκτύπωση

Διαβάστε επίσης

Διαβάζονται περισσότερο

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Τελευταία ενημέρωση

Τί είναι το «χάπι του βιασμού» για το οποίο συνελήφθη 45χρονος – Μια ιατροδικαστής απαντά στο larissanet.gr

08/09/2025, 07:50

Κηδεύεται σήμερα η Αμαλία Γκόλαντα

08/09/2025, 07:49

Λάρισα: Κηδεύεται σήμερα ο Καίσαρ Καρανίκας

08/09/2025, 07:44

Δήμος Λαρισαίων: Σε εξέλιξη οι εργασίες για τον κυκλικό κόμβο σε Παναγούλη-Ηρ.Πολυτεχνείου-Φαρσάλων – Όσα ισχύουν

08/09/2025, 07:40

Λάρισα: Ακόμα μια κατεδάφιση, ακόμα μια πολυκατοικία (φωτ.)

08/09/2025, 07:34

Λάρισα: Κηδεύεται σήμερα ο Δημήτριος Γκουγκουλιάς

08/09/2025, 07:30

Συναντήσεις του Θωμά Μπακούρα… (φωτ.)

08/09/2025, 07:22

Κηδεύεται σήμερα η Παναγιώτα Νούλα

08/09/2025, 07:20

Η Ρένα στο περίπτερο της larissanet στην 89η ΔΕΘ

08/09/2025, 07:12

Λάρισα: Κηδεύεται σήμερα ο συνταξιούχος καθηγητής Γεώργιος Κούρτης

08/09/2025, 07:10
Exalco - Συστήματα Αλουμινίου
Βιοκαρπέτ
Cosmos
Fashion City Outlet
Υαλοτεχνική Μαξιμιάδης

Άλλα Θέματα

Έντυπη Larissanet
Larisa Dog Academy

Απόψεις

Optico
Στήλη Ιατρών
IRIS - Οφθαλμολογικό Κέντρο
Larissanet Awards

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Cookies
  • Πολιτική προστασίας προσωπικών δεδομένων
Μέλος του eMedia - ΑΜ: 12779

Η επιχείρηση Μπεχλιβάνος Χρήστος ως δικαιούχος του ισοτόπου larissanet.gr δηλώνει ότι είναι συμμορφωμένη με τη σύσταση (Ε.Ε.) 2018//334 της επιτροπής της 1/3/2018 σχετικά με μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο.

Μ.Η.Τ. 232308
© 2010 - 2024 larissanet.gr - H Νέα Εφημερίδα της Λάρισας - Powered by ITBox

Facebook
Twitter
Youtube
  • Αρχική
  • Λάρισα
  • Παραπολιτικά
  • Quiz
  • Ατζέντα
  • Δήμοι
    • Δήμος Λάρισας
    • Δήμος Αγιάς
    • Δήμος Ελασσόνας
    • Δήμος Κιλελέρ
    • Δήμος Τεμπών
    • Δήμος Τυρνάβου
    • Δήμος Φαρσάλων
  • Θεσσαλία
  • Αγροτικά
  • Οικονομία
  • Πολιτισμός
    • Πολιτισμός
    • Βιβλίο
  • Αθλητισμός
  • Απόψεις
    • Χρήστος Μπεχλιβάνος
    • Σούλτης Γιώργος
    • Γέμτος Θεοφάνης
    • Νίκος Ασπρούδης
    • Άκυς Μητσούλης
    • Στέλλα Μπάσδρα
    • Λίνα Μουσιώνη
    • Χρήστος Σαμαράς
    • Κωνσταντίνος Οικονόμου
    • Μιχάλης Αργυρίδης
    • Μόσχος Λαγκουβάρδος
    • Βάιος Κουτριντζές
    • Κουρκούτας Ηλίας
    • Βάσω Πανάγου
    • Μπαλντούνης Ευάγγελος
    • Σπανός Κώστας
    • Ψάλτης Αντώνης
    • Τσιγάρας Δημήτριος
    • Φανή Γέμτου
  • Συνεντεύξεις
  • Άρθρα
  • Εκπαίδευση
    • Σχολεία
    • Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας
    • ΤΕΙ Θεσσαλίας
    • Κατάρτιση & Διά βίου μάθηση
  • Media
  • Φωτογραφίες
  • Αγγελίες
  • Extras
  • Σεξ
  • Άρθρα χρηστών
    • Δημοσιογραφία των πολιτών
    • Προβλήματα στην πόλη μας
  • Κοινωνικά
  • Διαβάστε την έντυπη
Facebook
Twitter
Youtube
ΕΣΠΑ 2014-2020 ΕΠΑνΕΚ ESPA 2014-2020 EPAnEK