Ως μία οικογένεια η Del Monte Ελλάς γιόρτασε σ’ ένα ζεστό κλίμα τα πενήντα χρόνια ζωής στην Ελλάδα. Μισός αιώνας για την εταιρεία που συνεχίζει να πορεύεται προς το δρόμο της επιτυχίας, της ανάπτυξης, της καινοτομίας και της κοινωνικής ευθύνης και με στόχο να συμβάλει στην μετατροπή της εταιρείας σε ναυαρχίδα της παγκόσμιας κονσερβοποιίας και του παγκόσμιου εμπορίου.
Νωρίς το μεσημέρι της Πέμπτης στις εγκαταστάσεις της Del Monte Ελλάς στο 12ο χλμ. Λάρισας -Χάλκης, οι παραβρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να ξεναγηθούν στα νέα υπερσύγχρονα γραφεία, αλλά και στους χώρους παραγωγής του εργοστασίου.
Στο σύντομο χαιρετισμό του ο Διευθύνων Σύμβουλος Del Monte Eλλάς. Βασίλειος Παπαδημητρόπουλος, καλωσόρισε τους καλεσμένους και αναφέρθηκε στις δράσεις και το έργο της Del Monte Ελλάς, κάνοντας παράλληλα και μία ιστορική αναδρομή της εταιρείας.
Καλεσμένος για τον συνεορτασμό των πενήντα χρόνων, ήταν όμως και ο Αντιπρόεδρος Εργοστασίων Παραγωγής Τροφίμων Ευρώπης & Αφρικής DMI, Στέργιος Γκαλιαμούτσας, που τόνισε με χαρά και συγκίνηση ότι είναι «καλύτερο να βλέπεις αυτά τα εργοστάσια όταν είναι σε παραγωγή και το κάθε “κομμάτι” παίζει τη δική του “μουσική”. Έχοντας ζήσει όλα τα χρόνια μου στην παραγωγή είναι η καλύτερη σύνθεση όταν δουλεύουν όλα».
«Η επιτυχία της Del Monte Ελλάς υπήρξε ένας βασικός παράγοντας στην παγκόσμια ανάπτυξη και αναγνωρισιμότητα του brand της Del Monte», κατέληξε ο κ. Γκαλιαμούτσας, θέτοντας ως στόχους για το μέλλον η εταιρεία να παραμείνει ανταγωνιστική, καταφέρνοντας να μειώσει το κόστος παραγωγής, αλλά και να συνεχίσει με μεγαλύτερο ζήλο τις ίδιες περιβαλλοντικές και κοινωνικές πολιτικές που προστατεύουν και υποστηρίζουν το περιβάλλον και ενισχύουν την καλή ποιότητα ζωής των εργαζομένων.
Ιδιαίτερη ήταν και η παρέμβαση της υπεύθυνης Ποιοτικού Ελέγχου της Del Monte Ελλάς, Ιωάννας Μαντά που αναφέρθηκε στα προϊόντα και στον ποιοτικό έλεγχο και συνολικά στη «επιστήμη πίσω από την κονσέρβα».
Η ίδια δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στο κομμάτι της βιωσιμότητας που αποτελεί ύψιστη διοικητική πρακτική που διέπει τις καθημερινές επιχειρηματικές δραστηριότητες της Del Monte Ελλάς. Συγκεκριμένα αναφέρθηκε στο νέο λέβητα ατμού που χρησιμοποιεί βιομάζα από τα κουκούτσια των φρούτων, καθώς και στις εγκαταστάσεις που από το 2024 έχουν «απαλλαχθεί πλήρως από το μαζούτ με αυτές του φυσικού αερίου».
Η γιορτή έκλεισε με ελαφρύ γεύμα που παρέθεσε στους καλεσμένους της η διοίκηση της Del Monte Ελλάς, με χαμόγελα και βλέμματα σε ένα λαμπρότερο μέλλον. Στην γιορτή παρέστησαν εκπρόσωποι της Αυτοδιοίκησης, βιομήχανοι, εκπρόσωποι φορέων, στελέχη και εργαζόμενοι της εταιρίας, κά.
Δείτε χαρακτηριστικές εικόνες:
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.