Με μεγάλη επιτυχία γιορτάστηκε η κοπή της πίτας και τα πρώτα γενέθλια του ΑΝΘΟΛΟΓΙΟΥ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑΣ και του ΟΔΟΙΠΟΡΙΚΟΥ ΓΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ , δυό σημαντικών δράσεων , που γίνονται κάτω απ΄το brand name του Action In Greece ,της κινηματογραφικής – πολυμορφικής και πολυεπίπεδης πρωτοβουλίας – που αποτελεί αυτόνομα – μία από τις θυγατρικές εταιρείες του Ομίλου της Sigma Media Group απ΄το 2015 – πράττοντας ένα σπουδαίο έργο για την Ελλάδα.
Το ΑΝΘΟΛΟΓΙΟ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑΣ αποτελεί ένα πρότυπο οδηγό γεύσης για όλες τις Ελληνικές επιχειρήσεις Γαστρονομίας , που έντιμα και με σεβασμό υπηρετούν την τέχνη της Γαστρονομίας στο σύνολο της.

Σ΄ έναν πανέμορφο χώρο δεξιώσεων, το ΚΤΗΜΑ VERANDA LATINO , στήθηκε ένα μοναδικό σκηνικό αισθητικής και γαστρονομικής απόλαυσης.

Την διοργάνωση της βραδιάς ανέλαβε με μεγάλη επιτυχία και υψηλές παροχές υπηρεσιών το AITNA CATERING .
Σκοπός της βραδιάς , η ανακοίνωση των 89 κορυφαίων της Γαστρονομίας της Ελλάδας , που αναδείχθηκαν μέσα στο 2022 ανάμεσα σε 560 επιχειρήσεις – που αιτήθηκαν τη συμμετοχή τους στο ΑΝΘΟΛΟΓΙΟ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑΣ κι έφτασαν να πάρουν τη διάκριση των πέντε αστέρων.

Το εξαιρετικό μενού της βραδιάς , που βασίστηκε επάνω στα προϊόντα 5 αστέρων που έχουν βραβευτεί από το ΑΝΘΟΛΟΓΙΟ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑΣ , επιμελήθηκαν οι executive chef Ελένη Ψυχάρη και Σπύρος Κορωνάκης .

Περιηγηθείτε στο μενού της βραδιάς …
ΜΕΝΟΥ ΑΝΘΟΛΟΓΙΟΥ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑΣ
ΥΠΟΔΟΧΗ
WELCOME DRINK: Καινάρι ζεστό, Βιολογικό παγωμένο Τσάι, Βιολογικοί χυμοί αρώνειας
ΚΕΡΑΣΜΑΤΑ: Amuse bouche – χειροποίητα σουδάκια – χειροποίητα ταρτάκια,

*με ξινοτύρι
*με πέστο
*με chutney μπούκοβο – ανανά
*με γεύση τόνου
Πλατώ Ελληνικών τυριών απ΄όλη την Ελλάδα

ΣΑΛΑΤΕΣ: Σαλάτα με βιολογική μαύρη και ξανθιά φακή με μπάτζο, Σαλάτα mille-feuille με chutney κρέμα τυριών και λιαστή τομάτα, Τούρτα ντάκων με τυριά, Σαλάτα με αναμείκτα λαχανικά – τόνο και vinaigrette πορτοκαλιού
ΠΙΤΕΣ ΧΕΙΡΟΠΟΙΗΤΕΣ: Κεφαλονίτικη στριφτόπιτα, Σπανακοτυρόπιτα, Κασερόπιτα, Μανιταρόπιτα, Πρασόπιτα
ΟΡΕΚΤΙΚΑ: Σουφλέ κανταίφι, Κεμπάπ με μαρμελάδα καρότο, Αποδομημένο παπουτσάκι, Κοπανιστή με μαρμελάδα τομάτας
LIVE COOKING – PASTA STAND

Λαζάνια σπανάκι με τυρί tofu vegan
Λαζάνια χαρούπι με γεύση χωριάτικης σαλάτας vegan
Ριζότο βασιλομανίταρο
Κριθαρότο με λαχανικά brunoise
Κριθαρότο Μεσογειακό
Λαζάνια καπνιστού σολωμού
Λαζάνια με μαριναρισμένο φιλέτο στήθος κοτόπουλο και καρότο

CARVING
Μπούτι χοιρινό σιγοψημμένο για 12 ώρες
Συνοδευτικό ρύζι με κινόα
ΚΥΡΙΩΣ ΠΙΑΤΑ
Βιολογική ρεβυθάδα με φιλέτο μόσχου Νάξου

Μοσχαράκι Νάξου σοφρίτο
Κοτόπουλο Dijon με τραχανά γλυκό
Φιλέτο μοσχάρι ραγού
ΓΛΥΚΑ
Βασιλόπιτα

Τούρτα με εκλέρ και σοκολάτα
Γιαουρτόγλυκο με παντζάρι και αχλάδι
Μπαφίσια ( παραδοσιακό κέρασμα Ηπειρώτικου γάμου )
Μπακλαβάς με κολοκύθα και μέλι πορτοκαλιού
Γλυκιά τάρτα-κανταίφι με ταχίνι σοκολάτας
Παραδοσιακός χαλβάς βανίλια
Δημιουργίες καραμέλας και ζαχαρωτών

Οι εταιρείες με τα προιόντα τους , που συνένωσαν όλη την Ελλάδα στο μενού της βραδιάς και απογείωσαν τις γεύσεις με την εξαιρετική τους πεντάστερη διάκριση είναι: Bellisimo, Bousmalis, Creta votanica, Γιάννου τυροκομική, Ελαιόλαδο ΤΑΞΙΔΙ, Ελαιόλαδο KONOS HILL, Ζαφειράτος Παναγιώτης γλυκά του κουταλιού, Kandylas, Κρέατα Νάξου Αφοί Σιδερή, Λάσανον, Nινέλη, Όσπρια Χασίων, Τόνος Αλοννησιώτισσα, Τυροκομείο Νικόλας Πιτταράς, Τυροκομείο Βλάχα, Τυροσύρα τυροκομική
Ευχαριστούμε τις εταιρείες: Μυλωνάς Θύμιος, NIVICE GROUP, Παναγιωτόπουλος Δημήτριος Εκλεκτά τρόφιμα

Το δροσιστικό κέρασμα στο ξεκίνημα της βραδιάς ανέλαβαν να προσφέρουν οι: Agapi΄s land, Biokoziakas, Μπουμπάρης Νικόλαος
Το ζεστό κέρασμα στο ξεκίνημα της βραδιάς ανέλαβαν οι: Bellisimo, Θεσσαρώματα

Ιδρυτής του Greece Now Magazine στα Εμιράτα Ανταποκριτής στο Greek City Times – Australia Museum of Radio Broadcast and Arts – Greece
Τη βραδιά απογείωσαν με το κρασί τους τα οινοποιεία , αποστάγματα και ποτοποιεία: Βρυσσάς, Grivas Wines, Kaskoutas, Κτήμα Μανωλεσάκης, Οινοποιείο Μοροπούλου, Tzivani΄s Estate
Την ζαχαροτεχνική δημιουργική κάλυψη της βραδιάς ανέλαβε η πεντάστερη ζαχαροτέχνης Κυριακή Ανδρέαδη – που έφτιαξε ένα έργο τέχνης από ζαχαροπάστα για την παρουσίαση της βασιλόπιτας και μια ιδιαίτερη τούρτα παγώνι , που έγινε αντικείμενο θαυμασμού απ΄τους εκλεκτούς καλεσμένους της βραδιάς .
Τη βραδιά στόλισε η εταιρεία King of Kandy με τις εκλεκτές ζαχαρένιες δημιουργίες της .

Οι πεντάστεροι παραγωγοί που παρευρέθηκαν στη βραδιά , αντάλλαξαν μεταξύ τους δώρα αμοιβαίας στήριξης και σεβασμού και η ομάδα του Action In Greece μοίρασε πέντε αστέρων εκλεκτά δώρα στους επίτιμους καλεσμένους της βραδιάς .
Το δώρο έκπληξη αφορούσε το τυχερό φλουρί της βασιλόπιτας και προσέφερε η Χρυσούλα Παπαλέξη. Είναι μια διανυκτέρευση δυό ημερών για δύο άτομα στο ξενοδοχείο ΓΑΝΙΜΗΔΗΣ στο μαγευτικό Γαλαξείδι , που έχει βραβευτεί απ΄το ΟΔΟΙΠΟΡΙΚΟ ΓΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ για το εξαιρετικό του πρωινό . Το εστιατόριο πέντε αστέρων ΠΟΡΤΟ στο Γαλαξείδι , προσέφερε ένα γεύμα ή δείπνο στον τυχερό με το φλουρί της βραδιάς , που βρέθηκε στις 12 παρά τέταρτο το βράδυ και ήταν η μικρή Σοφία Ειρήνη Σταθοπούλου.

Για ακόμη μια φορά ο πίνακας της κορυφαίας εικαστικού Άννας Δημάκη, διακόσμησε τον χώρο και ζέστανε το περιβάλλον με τα πολύτιμα μηνύματα του .
Τις συντονίστριες και παρουσιάστριες της βραδιάς , Στεφανία – Μαρία Βαλσαμάκη , Ευαγγελία Λεπεσιώτη και Θεοδώρα Γκίνη καθώς και την οικοδέσποινα της βραδιάς Σοφία Στάμου , επιμελήθηκε ενδυματολογικά η Άννα Ακτσαλή και η εταιρεία Rich Girl Boudoir .
Το κομμωτήριο Christy Lazou στο Χαλάνδρι επιμελήθηκε τα χτενίσματα της Σοφίας Στάμου , της Στεφανίας Βαλσαμάκη και της Ευαγγελίας Λεπεσιώτη . Η beauty tender της Sigma Media Group Τζοάνα Κομποχόλη , επιμελήθηκε το μακιγιάζ των ως άνω κυριών.

Την βραδιά στόλισαν με την εκλεκτή τους παρουσία υψηλοί προσκεκλημένοι , εκλεκτοί εκπρόσωποι της μαγειρικής και ζαχαροπλαστικής τέχνης , εκπρόσωποι των ΜΜΕ απ΄την Ελλάδα και το εξωτερικό , εκπρόσωποι φορέων και οργανισμών , εκπρόσωποι ξένων επιμελητηρίων .
Την βραδιά αγκάλιασε επίσης , η επίτιμη επιτροπή του ΑΝΘΟΛΟΓΙΟΥ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑΣ:
Γιώργος Παπαθανασόπουλος / Εκπρόσωπος της F.I.J.E.T. στην Ελλάδα (Διεθνής Ομοσπονδία Δημοσιογράφων – Συγγραφέων Τουρισμού) – Πρόεδρος της Ε.ΔΗ.ΣΥ.Π.Τ.Ε. (Ένωση Δημοσιογράφων Πολιτισμού – Τουρισμού Ελλάδος)

Ελένη Κουμαντάνου – executive chef /Πρώην Αντιπρόεδρος στην Ελληνική Ακαδημία αρχιμαγείρων
Ελένη Ψυχάρη – executive chef και συνεμπνεύστρια του μενού της βραδιάς
Κατερίνα Φιλίππου – Chemical Engineer / Wine Aficionado
Γιώργος Κουρούτος / Master designer of sugar art – Executive pastry chef – Καθηγητής στην τέχνη των σχεδιασμών με ζαχαρόπαστα – Κορυφαίος εισηγητής σεμιναρίων για τη χρήση της ζαχαρόπαστας σε όλη την Ελλάδα
Πένυ Τσουκαράκη / Food Greek tv stylist κορυφαίων μαγειρικών εκπομπών – Scene designer σε εκπομπές μαγειρικής – Σύμβουλος γαστρονομικής αισθητικής και προώθησης
Το σημαντικότερο μέρος της βραδιάς ήταν η ανακοίνωση των 89 επιχειρήσεων Γαστρονομίας , που κέρδισαν το στοίχημα της υψηλής προσφοράς στο Παγκόσμιο γαστρονομικό γίγνεσθαι .
ΟΙ ΒΡΑΒΕΥΘΕΝΤΕΣ ΜΕ ΤΗ ΣΕΙΡΑ ΠΟΥ ΠΡΟΚΡΙΘΗΚΑΝ
1)ΓΙΑΝΝΟΥ ΤΥΡΟΚΟΜΙΚΑ ΚΩΣ
2) ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΖΑΦΕΙΡΑΤΟΣ ΓΛΥΚΑ ΤΟΥ ΚΟΥΤΑΛΙΟΥ ΠΑΝΤΖΑΡΙ ΚΑΙ ΚΑΡΟΤΟ ΚΩΣ
3) Ranis , ελαιόλαδο ΠΑΤΡΑ
4) Αρτινό γλυκάκι , γλυκά του κουταλιού ΑΡΤΑ
5) Bellisimo Διάφορα προιόντα , μείγματα μπαχαρικών ΑΘΗΝΑ
6) ΑΦΟΙ ΚΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ – ΖΥΜΑΡΙΚΑ ΜΕ ΑΠΟΞΗΡΑΜΕΝΑ ΣΥΝΟΔΕΥΤΙΚΑ ΕΤΟΙΜΑ ΓΙΑ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
7) Μεσογειακοί Ελαιώνες – Ελαιόλαδο ΑΤΤΙΚΗ
8) Konos Hill – Ελαιόλαδο ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ
9) Voras Flavors – ΑΛΛΕΙΜΜΑΤΑ – ΜΑΡΜΕΛΑΔΕΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
10) ΟΣΠΡΙΑ ΧΑΣΙΩΝ – Σάλτσα τομάτας – Όσπρια – Εξειδικευμένες παρασκευές ΓΡΕΒΕΝΑ
11) Κτήμα Αλευράς , ελαιόλαδο ΜΕΣΣΗΝΙΑ
12) ΗΛΙΣ – ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ ΖΥΜΑΡΙΚΑ ΖΑΧΑΡΩ
13) ΙΔΑΙΟΝ ΝΕΚΤΑΡ – ΜΕΛΙ ΚΑΠΑΝΔΡΙΤΙ
14) Agapi΄s land – ΒΙΟΛΟΓΙΚΟΙ ΧΥΜΟΙ ΜΕ ΑΡΩΝΕΙΑ ΛΑΡΙΣΑ
15) ΧΑΡΙΤΟΣ Κανελλάδα – Σουμάδα – Γλυκό του κουταλιού ντοματάκι Νίσυρος
16) Πρότυπο μελισσοκομικό εργαστήρι Μελόσταγμα ΛΕΣΒΟΣ
17) Passion Honey – ΜΕΛΙ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ
18) BIOKOZIAKAS – ΠΑΓΩΜΕΝΟ ΤΣΑΙ ΚΑΛΑΜΠΑΚΑ
19) ΤΟ ΝΤΟΥΛΑΠΙ ΤΗΣ ΓΙΑΓΙΑΣ Ζυμαρικά και άλλα προιόντα ΤΗΝΟΣ
20) Τόνος Η ΑΛΩΝΙΣΣΙΩΤΙΣΣΑ ΑΛΟΝΝΗΣΟΣ
21) Οινοποιείο Μορόπουλου ΤΡΙΠΟΛΗ
22) ΘΕΣΑΡΩΜΑΤΑ – ΘΕΣΣΑΛΙΚΑ ΑΡΩΜΑΤΙΚΑ ΦΥΤΑ ΛΑΡΙΣΑ
23) CUMA – ΣΥΚΑ ΚΥΜΗΣ ΕΥΒΟΙΑ
24) Edanos Winery ΑΧΑΐΑ
25) Κρεοπωλείο Παπανικολάου ΑΘΗΝΑ
26) Lasagnon ΖΥΜΑΡΙΚΑ ΕΥΒΟΙΑ
27) ΑΦΟΙ ΣΙΔΕΡΗ – ΚΡΕΑΤΑ ΝΑΞΟΥ ΝΑΞΟΣ
28) Gaia Olives, ΕΛΙΕΣ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ
29) Κρεοπωλείο ΖΟΡΜΠΑΣ ΚΑΒΟΥΡΜΑΣ – ΠΑΣΤΡΟΥΜΑΣ ΣΕΡΡΕΣ
30) Κρεοπωλείο Θανάσης στο Καματερό ΑΘΗΝΑ
31) Κρεοπωλείο Αμερικάνος ΑΘΗΝΑ
32 ) ΤΟ ΠΕΡΙΒΟΛΙ ΤΗΣ ΕΙΡΗΝΗΣ ΠΕΛΛΑ
33) Grivas Wines ΑΓΡΙΝΙΟ
34) Κτήμα Μανωλεσάκης ΔΡΑΜΑ
35) Χειροποιήματα Sweet Garden KA ΖΑΧΑΡΟΤΕΧΝΕΙΟ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ
36) Korys Organic Honey, ΜΕΛΙ ΚΛΕΙΤΟΡΙΑ
37) Ζυμαρικά Arkadikamas ΑΡΚΑΔΙΑ
38)ΠΕΡΙΑΠΤΟΝ ΕΛΙΕΣ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ
39) Γαλακτοκομικά προιόντα οικογένειας Αβραμίδη ΚΟΖΑΝΗ
40) ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΖΥΜΗΣ ΜΠΟΥΣΜΑΛΗ ΒΕΡΟΙΑ
41) ΚΑΣΚΟΥΤΑΣ ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ – ΠΟΤΟΠΟΙΕΙΟ ΚΟΡΙΝΘΙΑ
42)Katrvin Οινοποιείο Αχαΐα
43) Tzivani’s estate – ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ EYBOIA
44) Αγροτουριστικός Συνεταιρισμός Γυναικών Βυζίτσας ΕΣΠΕΡΙΔΕΣ ΠΗΛΙΟ
45) AINOS WINES ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ
46) Κρεοπωλείο Γιώργος Κάβουρας ΚΟΡΙΝΘΟΣ
47) ΠΟΤΟΠΟΙΙΑ ΟΛΥΜΠΙΑ ΚΡΗΤΗ
48) ΑΠΟΣΤΑΓΜΑΤΑ ΒΡΥΣΣΑΣ ΛΑΡΙΣΑ
49) ΤΥΡΟΣΥΡΑ ΤΥΡΟΚΟΜΙΚΗ ΣΥΡΟΣ
50) EVORA SUITES-ΚΟΡΥΦΑΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΡΩΙΝΟ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟΥ ΚΑΡΠΕΝΗΣΙ
51) ΦΟΥΡΝΟΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗ , ΝΙΣΥΡΟΣ
52) La Sousourela Iταλικό εστιατόριο , Αθήνα
53) ΤΟ ΠΕΡΙΒΟΛΑΚΙ – Οπωροκηπευτικά / Χώρος πρότυπων γαστρονομικών δράσεων ΜΕΓΑΡΑ
54) Kalymnos Sea Food – Καπνιστά και αλίπαστα ΚΑΛΥΜΝΟΣ
55) BIOAROMACRETE – Μέλι / Αρωματικά ελαιόλαδο – Διάφορα προιόντα ΚΡΗΤΗ
56) ΤΟ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟ ΕΥΖΥΜΟΝ – ΖΥΜΑΡΙΚΑ ΚΛΕΙΤΟΡΙΑ
57) ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟ ΤΥΡΟΚΟΜΕΙΟ ΚΑΡΠΕΝΗΣΙΟΥ ΚΟΥΤΡΟΥΜΑΝΟΣ ΚΑΡΠΕΝΗΣΙ
58) Ecofarm Kariofyllis – Φάρμα Καριοφύλλη / Προιόντα αρώνιας ΛΕΣΒΟΣ
59) ΦΑΡΜΑ ΖΟΥΡΝΑ ΚΡΕΟΠΩΛΕΙΟ ΚΑΙ ΦΑΡΜΑ ΚΛΕΙΤΟΡΙΑ
60) ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ ΠΛΑΝΗΤΕΡΟΣ – ΠΕΣΤΡΟΦΑ ΚΛΕΙΤΟΡΙΑ
61) Villaggio Café Meze ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ ΚΑΙ ΚΑΦΕ Καρπενήσι
62) ΣΤΕΦΑΝΟΥΡΗΣ ΠΟΤΟΠΟΙΙΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑ
63) ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΓΑΛΑΚΤΟΚΟΜΙΚΟΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ
64) TAXIDI OLIVE FARM – ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ ΚΡΗΤΗ
65 ) ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΚΡΕΑΤΙΚΩΝ ΟΙΚΟΤΕΧΝΕΙΑΣ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟΥ ΒΕΓΓΟΣ ΝΙΣΥΡΟΣ
66) 824 coffee house – Snack / Bar / Coffee Καρπενήσι
67) Ritis honey – ΜΕΛΙ ΑΙΓΙΟ
68) ΟΚΤΑΠΟΥΣ ΛΗΜΝΟΣ – Καπνιστά και αλίπαστα ΛΗΜΝΟΣ
69) ΚΑΦΕ ΔΑΝΔΑΛΗΣ ΚΡΗΤΗ
70) ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ BARRIQUE PORT ΠΕΙΡΑΙΑΣ
71) ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ OROMEDON ΚΩΣ
72) ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ ΤΟ ΜΠΑΛΚΟΝΙ ΣΤΙΣ ΚΥΚΛΑΔΕΣ ΑΘΗΝΑ
73) ΟΡΕΙΝΗ ΑΛΛΑΝΤΟΠΟΙΕΙΑ ΣΤΡΕΜΜΕΝΟΣ ΚΑΡΠΕΝΗΣΙ
74) ΤΑΒΕΡΝΑ ΠΑΛΥΒΟΣ ΚΛΕΙΤΟΡΙΑ
75) Hotel ΓΑΝΗΜΗΔΗΣ – ΚΟΡΥΦΑΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΡΩΙΝΟ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟΥ ΓΑΛΑΞΕΙΔΙ
76) Ν.Α. ΜΠΟΥΜΠΑΡΗΣ ΚΑΙ ΣΙΑ ΟΕ Κορυφαίοι Έλληνες Εισαγωγείς για το προιόν Bundaberg ΧΙΟΣ
77)ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ ΚΑΡΠΟΣ ΑΘΗΝΑ
78)ΤΥΡΟΚΟΜΕΙΟ ΜΗΛΙΤΣΟΠΟΥΛΟΣ ΚΛΕΙΤΟΡΙΑ
79) ΚΤΗΜΑ ΓΑΛΑΡΙΑ – ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ ΓΑΛΑΞΕΙΔΙ
80) Pasta Pelion ΖΥΜΑΡΙΚΑ ΠΗΛΙΟ
81) ΤΥΡΟΚΟΜΕΙΟ Η ΒΛΑΧΑ – ΤΣΕΛΕΠΗΣ ΠΕΛΛΑ
82 ) Creta votanica Βότανα – Τσάι ΚΡΗΤΗ
83) ΝΙΝΕΛΙ Βιοτεχνικά κατεψυγμένων ζυμών και προιόντων ΑΘΗΝΑ
84) King of Candy Ζαχαρωτά – καραμέλες ΑΘΗΝΑ – ΝΑΞΟΣ
85) Kandylas Χαλβάς – Προιόντα ζαχαροπλαστικής – Ζαχαροειδή Κανδύλας ΒΕΡΟΙΑ
85) ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΔΑΦΑΛΙΑ – ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟ ΣΤΡΑΓΓΙΣΤΟ ΓΙΑΟΥΡΤΙ ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ ΚΛΕΙΤΟΡΙΑ
86) Τυροκομείο Νικόλα Πιτταρά Νάξος
87) ΤΑΒΕΡΝΑ ΠΟΡΤΟ ΓΑΛΑΞΕΙΔΙ
88) ΙΩΑΝΝΗΣ ΜΑΥΡΑΓΑΝΗΣ ΚΡΕΟΠΩΛΕΙΟ ΚΑΡΠΕΝΗΣΙ
89)Η ΤΕΧΝΗ ΤΗΣ ΜΕΛΙΣΣΑΣ , ΜΕΛΙ ΙΩΑΝΝΙΝΑ
Απ’ όλη την Ελλάδα, τίμησαν με την παρουσία τους την βραδιά βραβευθέντες εκ των 89 κι έδωσαν όλοι μαζί το μεγάλο ραντεβού για το Παγκόσμιο Forum Γαστρονομίας , που διοργανώνει το ΑΝΘΟΛΟΓΙΟ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑΣ και το Action In Greece για το 2024.
Προετοιμαζόμαστε για τα νέα ΟΔΟΙΠΟΡΙΚΑ ΓΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ του ΑΝΘΟΛΟΓΙΟΥ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑΣ που θα γίνουν μέσα στο 2023 κι ανανεώνουμε το ραντεβού μας για τα δρώμενα που έπονται την νέα χρονιά .
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.