Αρχική » Sci/Tech

Ανακαλύφθηκαν μικρόβια 50.000 ετών

Αμερικανοί επιστήμονες ανακάλυψαν μέσα σε γιγάντιους κρυστάλλους των μεξικανικών σπηλαίων Νάικα μικροοργανισμούς που πιθανώς έχουν έως 50.000 ετών. Οι μικροοργανισμοί-μαθουσάλες βρίσκονταν σε αδρανή κατάσταση, αλλά οι επιστήμονες τους ξαναζωντάνεψαν επί τόπου και στο εργαστήριο.

Περισσότερα

Ζάκερμπεργκ: Αλγόριθμοι του Facebook θα εντοπίζουν τρομοκράτες και bullying

Ένα σχέδιο για τη χρήση λογισμικού τεχνητής νοημοσύνης με σκοπό την εξέταση υλικού που δημοσιεύεται στο Facebook παρουσίασε ο ιδρυτής του, Μαρκ Ζάκερμπεργκ, με δημόσια επιστολή του που αναρτήθηκε στο κοινωνικό δίκτυο.

Περισσότερα

Πτώση των διαφημιστικών εσόδων του Twitter

Το Twitter ανακοίνωσε την πιο βραδεία ανάπτυξη εσόδων από τότε που μπήκε στο χρηματιστήριο πριν τέσσερα χρόνια, με αποτέλεσμα πτώση της αξίας της μετοχής του κατά 10%, την Πέμπτη, λόγω φόβων πως το Snapchat και το Facebookκερδίζουν τον «πόλεμο» της διαφήμισης.

Περισσότερα

Επίθεση χάκερ σε δεκάδες χιλιάδες ιστοσελίδες WordPress

Επίθεση σε δεκάδες χιλιάδες ιστοσελίδες πραγματοποίησαν πρόσφατα χάκερς εκμεταλλευόμενοι μια ευπάθεια στο λογισμικό blogging WordPress. Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, τουλάχιστον ενάμιση εκατομμύριο σελίδες σε blogs έχουν τεθεί εκτός λειτουργίας.

Περισσότερα
ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Μαθητές θα κάνουν διαγωνισμό καλύτερου… χάκερ

Διεθνή διαγωνισμό χακαρίσματος διοργανώνουν εκπαιδευτήρια στη Θεσσαλονίκη απευθύνοντας πρόσκληση απευθύνοντας πρόσκληση στους μαθητές για συμμετοχή στον «ιδιαίτερο» αυτόν αγώνα. «Ελάτε να χακάρετε τις ιστοσελίδες μας και θα ανταμειφθείτε», λέει το κάλεσμα των Εκπαιδευτηρίων Μαντουλίδη που θα πραγματοποιηθεί υπό την αιγίδα της Microsoft. «Λέμε στα παιδιά να γ

Περισσότερα

Τι πρέπει να κάνετε για να σερφάρετε με ασφάλεια στο Ιντερνετ

Βασικά μέτρα θα πρέπει να εφαρμόζουν οι ψηφιακοί χρήστες για μία ασφαλή περιήγηση στο διαδίκτυο και για την προστασία του απορρήτου των επικοινωνιών τους.

Περισσότερα
ΘΕΣΣΑΛΙΚΗ ΠΑΤΕΝΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΟΥΡΕΤΑ

Ξεκλειδώνοντας την προσωπική διατροφή

Μπορεί να υπολογιστεί η κατανάλωση αντιοξειδωτικών και να δημιουργηθεί μια ατομική δίαιτα με βάση τις ανάγκες του καθενός.

Περισσότερα
Η ΖΗΛΕΙΑ ΠΙΑΝΕΙ... ΚΟΚΚΙΝΟ

Πώς τα social media καταστρέφουν τη ζωή μας

Τα social media ξεκίνησαν να υπάρχουν ως ένα τρόπος για να παραμένουμε σε επαφή με τους φίλους μας και να μοιραζόμαστε ευχάριστες αναμνήσεις. Ωστόσο, τα αποτελέσματα πρόσφατης έρευνας της Kaspersky Lab δείχνουν ότι τα social media κάνουν πλέον πολλούς ανθρώπους να νιώθουν άσχημα.

Περισσότερα

Ανάλυση DNA με smartphone

Επιστήμονες ανέπτυξαν ένα ειδικό αξεσουάρ- προσθήκη ανάλυσης DNA το οποίο έχει κόστος πολύ μικρότερο ενός συμβατικού, εργαστηριακού αναλυτή.

Περισσότερα
SOS ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ

Προσοχή στους κωδικούς σας σε Ιντερνετ και social media

Οι χρήστες του διαδικτύου παγκοσμίως συνεχίζουν να μην ελέγχουν τον τρόπο που πρέπει να χρησιμοποιούν τους κωδικούς πρόσβασης αποτελεσματικά για να προστατεύσουν τον εαυτό τους όταν βρίσκονται συνδεδεμένοι, όπως προκύπτει από τα συμπεράσματα έρευνας της Kaspersky Lab.

Περισσότερα

Ιπτάμενο αυτοκίνητο στα σχέδια της Airbus

To Airbus Group σκοπεύει να δοκιμάσει ένα πρωτότυπο αυτόνομου ιπτάμενου αυτοκινήτου, με σκοπό την αποφυγή της κυκλοφοριακής συμφόρησης στους δρόμους των πόλεων, μέχρι το τέλος του έτους, δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλός του τη Δευτέρα.

Περισσότερα

Πιστόλι iPhone «γκρεμίζει» τα μέτρα ασφαλείας

Θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως το «πιστόλι του τρομοκράτη»... Σε κατάσταση alert έχουν τεθεί οι ευρωπαϊκές αρχές ασφαλείας μετά τον εντοπισμό πιστολιού ενός νέου όπλου 9mm, το οποίο έχει σχεδιαστεί να μοιάζει απόλυτα με iPhone.

Περισσότερα

Ο τρόπος βαδίσματος κάθε ανθρώπου θα λειτουργεί ως password για το κινητό

Κάθε άνθρωπος έχει το δικό του ξεχωριστό τρόπο βαδίσματος, τόσο ιδιαίτερο που τελικά μπορεί μελλοντικά να παίξει τον ρόλο κωδικού αναγνώρισης (password) για τις ηλεκτρονικές συσκευές που φέρει στο σώμα του

Περισσότερα
Επιστροφή επάνω