Αρχική » Sci/Tech

Σχεδιάζουν… χωριό για τη διαμονή κατοίκων στη Σελήνη

Έως το 2030 θα υπάρξει ένας αρχικός καταυλισμός έξι έως δέκα πρωτοπόρων «αποικιστών» στο φεγγάρι, έως το 2040 οι κάτοικοι του σεληνιακού χωριού θα έχουν φθάσει τους 100 και έως το 2050 τους 1.000

Περισσότερα

Επτά ψηφιακά «αμαρτήματα» που πρέπει να αποφεύγουμε

Η ψηφιακή τεχνολογία αποκτά όλο και μεγαλύτερη βαρύτητα στις ζωές μας, καθιστώντας τα προσωπικά δεδομένα ενός χρήστη εξίσου σημαντικά με τα υλικά αγαθά που κατέχει.

Περισσότερα

Ειδικοί προειδοποιούν: Το Facebook μπορεί και να βλάπτει την υγεία

Μπορεί οι εκατοντάδες και χιλιάδες φίλοι σας, στο Facebook να σας κάνουν να αισθάνεστε και να φαίνεστε πιο δημοφιλείς, στην πραγματικότητα όμως, αυτό, μπορεί να σας αρρωστήσει.

Περισσότερα

Google και YouTube έχουν «πέσει» σε μεγάλο μέρος του πλανήτη

Το Google και πολλές από τις συνδεόμενες με αυτό υπηρεσίες αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα σε πολλές χώρες του πλανήτη, έχοντας - σε ορισμένες περιπτώσεις - «πέσει» εντελώς.

Περισσότερα

H ΕΕ θα δώσει 120 εκατ. ευρώ για δωρεάν wifi παντού στην Ευρώπη

Η Ευρωπαϊκή Ένωση θα αποδεσμεύσει ποσό ύψους 120 εκατομμυρίων ευρώ, αρχής γενομένης το 2018, προκειμένου να τοποθετηθούν χιλιάδες σημεία πρόσβασης στο ασύρματο διαδίκτυο παντού στην Ευρώπη, σε δημόσιους χώρους όπως πάρκα, νοσοκομεία ή βιβλιοθήκες, βάση κειμένου που εγκρίθηκε από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Περισσότερα

Πάντα υπό την καθοδήγηση των γονέων η πλοήγηση των παιδιών στο διαδίκτυο

Χρήσιμο εργαλείο για τους μαθητές ή ανεξέλεγκτη ζούγκλα; Το τι πραγματικά αποτελεί το διαδίκτυο για τα παιδιά εξαρτάται από την καθοδήγηση ή μη των γονέων. Τα όρια ηλικίας των παιδιών που σερφάρουν συνεχώς μειώνονται. Αυτό σημαίνει ότι κάποια από τα παιδιά δεν είναι κατάλληλα προετοιμασμένα γι αυτό που είναι πιθανό να αντιμετωπίσουν και χρειάζονται επίβλεψη

Περισσότερα

Facebook: Ρωσικά χρήματα πίσω από «εκστρατεία» διαφημίσεων με πολιτικό περιεχόμενο

Στην αποκάλυψη πως 100.000 δολάρια δαπανήθηκαν για περίπου 3.000 διαφημίσεις στην πλατφόρμα του, κατά το χρονικό διάστημα από τον Ιούνιο του 2015 μέχρι τον Μάιο του 2017, οι οποίες φαίνονται να συνδέονται με τη Ρωσία και είχαν πολιτικό περιεχόμενο προέβη το Facebook.

Περισσότερα

Νέα τεχνολογία για ακόμα πιο «έξυπνα» smartphones

Τη δυνατότητα να πραγματοποιούν εργασίες και λειτουργίες ανάλογα με τις επιφάνειες πάνω στις οποίες βρίσκονται φιλοδοξεί να δώσει στα smartphones μια πρωτοποριακή τεχνολογία που ανέπτυξαν ερευνητές του University of St. Andrews.  

Περισσότερα

Σφάλμα της Google προκάλεσε προβλήματα στο ιαπωνικό Ίντερνετ

Η Google παραδέχτηκε ότι προβλήματα που παρουσιάστηκαν στο ιαπωνικό Ίντερνετ την προηγούμενη εβδομάδα ήταν αποτέλεσμα σφάλματος της ίδιας, καθώς web traffic που προοριζόταν για ιαπωνικούς παρόχους υπηρεσιών Internet (ISP) κατέληγε, αντ'αυτών, στην ίδια.

Περισσότερα

Ο Ζούκερμπεργκ απολογείται -μέσω Twitter- για τη σημερινή κατάρρευση του Facebook

Από το πρωί χρήστες απ' όλον τον κόσμο, ιδιωτικών και επαγγελματικών σελίδων στο Facebook, διαμαρτύρονταν για την κακή λειτουργία του μέσου κοινωνικής δικτύωσης.

Περισσότερα
Ο ΦΟΙΤΗΤΗΣ ΠΟΥ ΑΛΛΑΖΕΙ ΤΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΜΕ ΤΗ ΔΙΚΗ ΤΟΥ ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ

Βαλεντίνος Τζέκας: Ο 20χρονος Λαρισαίος που «πολεμά» τις ψευδείς ειδήσεις στο διαδίκτυο

Στην Ελλάδα της κρίσης, ένας 20χρονος Λαρισαίος αποδεικνύει ότι ένας νέος άνθρωπος με ιδέες, μπορεί να κάνει πράξη τα όνειρά του. Αρκεί να σκέφτεται καινοτόμα.

Περισσότερα

Εφαρμογή για την τέλεια selfie

Επιστήμονες υπολογιστών στο University of Waterloo ανέπτυξαν μια εφαρμογή για smartphone η οποία βοηθά τους χρήστες της να μάθουν την «τέχνη» της λήψης πολύ καλών φωτογραφιών «selfies».

Περισσότερα

1 στις 3 εταιρείες λιανεμπορίου έχει χάσει έσοδα λόγω ψηφιακών επιθέσεων

Πιο ευάλωτες σε ψηφιακούς κινδύνους, των οποίων, μάλιστα, οι επιπτώσεις γίνονται όλο και πιο “επώδυνες”, βρίσκονται σήμερα οι επιχειρήσεις ανά τον κόσμο. Με το Internet of Things να προελαύνει και τους κύριους κλάδους της βιομηχανίας να μεταφέρουν όλο και περισσότερες επιχειρησιακές λειτουργίες στο Διαδίκτυο, η έκθεση σε κινδύνους είναι διαρκώς μεγαλύτερη.

Περισσότερα
ΣΟΚΑΡΙΣΤΙΚΗ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΣΤΙΒΕΝ ΧΟΚΙΝΓΚ

«Αν επικοινωνήσουμε με τους εξωγήινους, θα μας σκοτώσουν»

Η αναζήτηση εξωγήινης ζωής έχει βρίσκεται για πολλά χρόνια στο επίκεντρο επιστημονικών ερευνών. Ωστόσο, ο Στίβεν Χόκινγκ βάζει... φρένο στον ενθουσιασμό και την περιέργεια, προχωρώντας σε μια σοκαριστική προειδοποίηση.

Περισσότερα

Επιστήμονες τροποποίησαν ελαττωματικά γονίδια σε ανθρώπινα έμβρυα

Αμερικανοί ερευνητές κατάφεραν να τροποποιήσουν τα ελαττωματικά γονίδια σε ανθρώπινα έμβρυα, κάτι που συμβαίνει για πρώτη φορά στις ΗΠΑ, χρησιμοποιώντας την επαναστατική τεχνική CRISPR, ανέφερε σήμερα τη επιστημονική επιθεώρηση MIT Technologie Review.

Περισσότερα

H Google αλλάζει…το Google

Ένα εξατομικευμένο «news feed», στο πρότυπο του Facebook, προσθέτει στη homepage της (google.com) η Google, όπου θα επιδεικνύεται στον χρήστη υλικό το οποίο μπορεί να τον ενδιαφέρει, πριν αυτός προβεί σε αναζητήσεις.

Περισσότερα

H Google αλλάζει…το Google

Ένα εξατομικευμένο «news feed», στο πρότυπο του Facebook, προσθέτει στη homepage της (google.com) η Google, όπου θα επιδεικνύεται στον χρήστη υλικό το οποίο μπορεί να τον ενδιαφέρει, πριν αυτός προβεί σε αναζητήσεις.

Περισσότερα
Επιστροφή επάνω