Αρχική » Αγροτικά
ΕΤΟΙΜΑΖΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΜΠΛΟΚΑ ΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ

Αποστόλου: «Δικό τους θέμα πώς θα διεκδικήσουν»

Μήνυμα προς του αγρότες οι οποίοι «ζεσταίνουν» τις μηχανές τους για νέες κινητοποιήσεις και εν αναμονή της αυριανής τους σύσκεψης θέλησε να στείλει από το βήμα της Βουλής ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Ευάγγελος Αποστόλου.

Περισσότερα
ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΚΕΛΛΑ ΣΤΟΝ ΑΙΓΟΠΡΟΒΑΤΟΤΡΟΦΙΚΟ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟ ΕΛΑΣΣΟΝΑΣ

«Αποζημιώσεις για τις απώλειες στην παραγωγή γάλακτος»

Τον Συνεταιρισμό Αιγοπροβατοτρόφων Ελασσόνας, Γάλα Ελαςς, επισκέφθηκε ο αν. Τομεάρχης Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων της ΝΔ, βουλευτής Ν. Λάρισας, κ. Χρήστος Κέλλας. Κατά τη διάρκεια της συζήτησης με τα μέλη του, έγινε αναφορά, τόσο σε ζητήματα του πρωτογενούς τομέα γενικότερα, όσο και ειδικά στις συνέπειες στην παραγωγή γάλακτος, από την παρατεταμένη πα

Περισσότερα

Σύσκεψη αγροτών στα Φάρσαλα

Σύσκεψη πριν την έναρξη των μπλόκων θα πραγματοποιήσει η Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Νομού Λάρισας, οι Αγροτικοί Σύλλογοι και Επιτροπές Αγώνα της επαρχίας Φαρσάλων, την Πέμπτη, 19 Ιανουαρίου και ώρα 6 το απόγευμα, στο Βασιλί Φαρσάλων.

Περισσότερα

Αποστόλου: Άμεσα οι αποζημιώσεις στους πληγέντες αγρότες

Την άμεση καταβολή των αποζημιώσεων για τους ανθρώπους του πρωτογενή τομέα που υπέστησαν ζημιές από την πρόσφατη θεομηνία, θέτει ως προτεραιότητα το υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων όπως δήλωσε ο Βαγγέλης Αποστόλου

Περισσότερα
ΕΝΝΕΑ ΚΩΔΙΚΟΙ ΑΛΕΥΡΩΝ ΣΕ 80 ΣΗΜΕΙΑ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗ ΘΕΣΣΑΛΙΑ

Νέοι κωδικοί αλεύρων από το ΘΕΣγη

Πρόκειται για άλευρα από μαλακό και σκληρό (κίτρινο) στάρι που καλλιεργούνται από τα μέλη – αγρότες του Συνεταιρισμού ΘΕΣγη

Περισσότερα

Αγροτικά προβλήματα και κινητοποιήσεις στη «Θεσσαλική Γη»

Οι θέσεις και οι απόψεις των θεσμοθετημένων οργανώσεων των αγροτών, επί των αγροτικών προβλημάτων και ενόψει των επικείμενων αγροτικών κινητοποιήσεων

Περισσότερα

Σύσκεψη Κόκκαλη με τον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Αγροτικών Θεμάτων

Με πρωτοβουλία του Υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Β. Κόκκαλη πραγματοποιήθηκε σήμερα Δευτέρα 16 Ιανουαρίου 2017, ευρεία σύσκεψη με αντιπροσωπεία του Δ.Σ του Πανελληνίου Συνδέσμου Αγροτικών Θεμάτων (ΠΣΑΘ) αποτελούμενη από τους Κώστα Σπανούλη, Κώστα Γιωτάκο, Γιώργο Μαχά, Γιώργο Ζιάμα και Δημήτρη Δημογιάννη, παρουσία του Γενικού Γραμματέα Αγροτι

Περισσότερα
ΜΑΞΙΜΟΣ ΠΡΟΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ:

«Θα αποζημιωθούν οι κτηνοτρόφοι για απώλεια παραγωγής;»

Αν θα δοθούν αποζημιώσεις ή ενισχύσεις ήσσονος σημασίας de minimis στους κτηνοτρόφους για την απώλεια παραγωγής γάλακτος και τις ζημιές που υπέστησαν από το υπερβολικό ψύχος που συνόδευσε τη χιονόπτωση, ζητά να πληροφορηθεί ο βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος.

Περισσότερα
ΚΕΛΛΑΣ ΣΕ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΓΙΑ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ ΣΕ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΟΥΣ

«Ανυπολόγιστες ζημιές στην παραγωγή γάλακτος»

Το θέμα των ζημιών που υπέστησαν εκατοντάδες κτηνοτρόφοι του Ν. Λάρισας, από τον διαρκή παγετό του Ιανουαρίου, κυρίως στην παραγωγή γάλακτος, φέρνει στη βουλή, με ερώτησή του, προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Ευάγγελο Αποστόλου, ο βουλευτής ΝΔ του Ν. Λάρισας, κ. Χρήστος Κέλλας.

Περισσότερα

Συζήτηση για ίδρυση Αγροτικού Επιμελητηρίου

Την Κυριακή, 5 Φεβρουαρίου , στις 14.00, στους χώρους της Zootechnia (περίπτερο 8, αίθουσα D) μια Ομάδα Πρωτοβουλίας Πολιτών οργανώνει ανοικτή συζήτηση για ανταλλαγή σκέψεων, εμπειριών και προτάσεων για την πιθανότητα να δημιουργηθεί και στην Ελλάδα μια μορφή «ΑΓΡΟΤΙΚΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ».

Περισσότερα
ΓΙΑΝΝΗΣ ΤΣΙΡΩΝΗΣ

«Έρχονται οι αποζημιώσεις στους αγρότες για την κακοκαιρία»

«Η κυβέρνηση τηρεί μέχρι κεραίας αυτά που συμφώνησαν οι αγρότες με τον πρωθυπουργό πριν από λίγους μήνες, δηλαδή τα 25 σημεία», τόνισε ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Γιάννης Τσιρώνης, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που έδωσε σήμερα στην Πάτρα, με αφορμή την επίσκεψή του στην Αχαΐα.

Περισσότερα
ΑΓΡΟΤΕΣ ΣΤΟΝ ΓΙΩΡΓΟ ΚΑΤΣΙΑΝΤΩΝΗ

«Φοβόμαστε ότι ο παγετός θα είναι το τελειωτικό χτύπημα για τη γεωργία»

Τις ανησυχίες τους για τις καταστροφές που έχουν υποστεί οι καλλιέργειες από τον παγετό των τελευταίων ημερών και... τον προβληματισμό τους για το τι μέλλει γενέσθαι με τις αποζημιώσεις τους εξέφρασαν στον Βουλευτή Λάρισας της ένωσης Κεντρώων Γιώργο Κατσιαντώνη, ο πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού Γιάννουλης Δημήτρης Λεωνιδάκης και αγρότες της περιοχής.

Περισσότερα

Μανώλης: Ανησυχούν οι παραγωγοί για τις ζημιές

O επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στο δήμο Τεμπών κ. Γιώργος Μανώλης, αναφορικά με την κατάσταση που βίωσε και βιώνει η περιοχή του δήμου Τεμπών

Περισσότερα
ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ ΑΓΡΟΤΩΝ

Πληρωμές 2016, τελικές διορθώσεις

Ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Λαρισαίων Αγροτών αποτελεί με διαφορά τον μεγαλύτερο φορέα διεκπεραίωσης δηλώσεων ΟΣΔΕ στον νομό Λάρισας εξυπηρετώντας πάνω από 12000 παραγωγούς ετησίως στο ΟΣΔΕ, ομάδες παραγωγών (βιομηχανικής τομάτας και οσπρίων) προετοιμάζοντας ομάδες καλλιεργητών σιτηρών-καλαμποκιού και ομάδα καλλιεργητών βαμβακιού. Λογιστική υποστήριξη και λοιπ

Περισσότερα

ΕΛΓΑ: Οι αγρότες να δηλώσουν άμεσα τις ζημιές από την κακοκαιρία

Οδηγίες προς τους αγρότες που έχουν υποστεί ζημίες από τις πρόσφατες χιονοπτώσεις και τους ισχυρούς παγετούς δίνει ο ΕΛΓΑ προκειμένου να προχωρήσει τάχιστα η αποτίμησή τους.

Περισσότερα
ΡΙΖΟΣ ΜΑΡΟΥΔΑΣ ΓΙΑ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΜΕ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΕΣ

«Προσπάθεια αποπροσανατολισμού»

Σε δήλωσή του σχετικά με την συνάντηση του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης με εκπροσώπους Συνεταιριστικών Ενώσεων από διάφορες περιοχές της χώρας, ο Ρίζος Μαρούδας, πρόεδρος της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων ν. Λάρισας και μέλος της Πανελλαδικής Επιτροπής των Μπλόκων, σημειώνει:

Περισσότερα
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΤΩΝ ΜΠΛΟΚΩΝ

«Αποζημίωση στο 100% των ζημιών»

Ανακοίνωση εξέδωσε η Πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων για τις μεγάλες ζημιές από την κακοκαιρία στην φυρική παραγωγή και το φυτικό κεφάλαιο:

Περισσότερα
"ΓΑΛΑ ΕΛΑΣΣ" ΠΡΟΣ ΓΙΩΡΓΟ ΚΑΤΣΙΑΝΤΩΝΗ

«Θάφτηκαν στα χιόνια οι περιουσίες μας και οι ελπίδες μας…»

Συνάντηση με μέλη του Προεδρείου του Συνεταιρισμού Αιγοπροβατοτρόφων Ελασσόνας «ΓΑΛΑ ΕΛΑΣΣ», είχε ο Βουλευτής Λάρισας της Ένωσης Κεντρώων  Γιώργος Κατσιαντώνης, προκειμένου να συζητήσουν για μείζονος σημασίας ζητήματα που «ταλαιπωρούν» τα μέλη του Συνεταιρισμού αυτή την περίοδο.

Περισσότερα
Επιστροφή επάνω