Απόψεις » Παναγούλης Β.
ΓΡΑΦΕΙ Ο ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΝΑΓΟΥΛΗΣ, σεφ του "περί ορέξεως"

Κρέπες με κοτόπουλο*

Βράζουμε καλά το κοτόπουλο. Αφού κρυώσει το ξεκοκαλίζουμε, αφαιρούμε την πέτσα και σε μία μπασίνα ανακατεύουμε το κρέας με τυριά, πιπεριές και μανιτάρια σοταρισμένα.

Περισσότερα
ΓΡΑΦΕΙ Ο ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΝΑΓΟΥΛΗΣ, σεφ του "περί ορέξεως"

Πανσέτα χοιρινή με θυμάρι

Σε ένα ταψί αλατοπιπερώνουμε ολόκληρη την πανσέτα. Αλείφουμε και το μέλι σε όλη την επιφάνεια και ρίχνουμε και το θυμάρι.

Περισσότερα
ΓΡΑΦΕΙ Η ΓΕΩΡΓΙΑ ΑΝΤ. ΜΑΥΡΟΓΙΑΝΝΗ - ΔΙΑΤΟΛΟΓΟΣ - ΔΙΑΤΡΟΦΟΛΟΓΟΣ

Σουτζουκάκια αρνιού με μπέικον

Βάζουμε το ψωμί σε κρύο νερό να μουσκέψει καλά. Το στραγγίζουμε και το ζυμώνουμε με τον κιμά, το κρεμμύδι, ψιλοκομμένο σκόρδο, αλάτι, πιπέρι, δυόσμο. Πλάθουμε σουτζουκάκια.

Περισσότερα
ΓΡΑΦΕΙ Ο ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΝΑΓΟΥΛΗΣ, σεφ του "περί ορέξεως"

Κοτοπουλάκι γεμιστό με τυριά μπέικον

Γεμίζουμε το κοτόπουλο με τα τυριά, το μπέικον και την πιπεριά κομμένα σε μπαστουνάκια. Αλατοπιπερώνουμε, τυλίγουμε σε ρολό.

Περισσότερα
ΓΡΑΦΕΙ Ο ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΝΑΓΟΥΛΗΣ, σεφ του "περί ορέξεως"

Παστίτσιο λαχανικών

Καθαρίζουμε και κόβουμε λεπτές φέτες τα λαχανικά. Στρώνουμε σε ένα ταψί πρώτα τις πατάτες και προσθέτουμε πρώτα πατάτες, αλάτι, πιπέρι, μπέικον και τυρί.

Περισσότερα
ΓΡΑΦΕΙ Ο ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΝΑΓΟΥΛΗΣ, σεφ του "περί ορέξεως"

Σουτζουκάκια ούζου

Ζυμώνουμε τον κιμά με ψιλοκομμένο κρεμμύδι, σκόρδο, μαϊντανό, φρυγανιά, αλάτι, πιπέρι, κύμινο και τα πλάθουμε σε ένα ταψί.

Περισσότερα
ΓΡΑΦΕΙ Ο ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΝΑΓΟΥΛΗΣ, σεφ του "περί ορέξεως"

Λαχανικά από τον κήπο μας με φέτα

Πλένουμε καλά τα λαχανικά, τα κόβουμε σε μικρά κομμάτια και τα σοτάρουμε σε ένα τηγάνι με ελαιόλαδο. Ρίχνουμε πάνω τριμμένη ντομάτα, αλάτι, πιπέρι και θυμάρι.

Περισσότερα
ΓΡΑΦΕΙ Ο ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΝΑΓΟΥΛΗΣ, σεφ του "περί ορέξεως"

Καρέ χοιρινό γεμιστό

- 1.200 gr χοιρινές μπριζόλες άκοπες - 200 gr πιπεριές Φλωρίνης - 200 gr κεφαλοτύρι - πατάτες - σέλινο - καρότο - φρέσκο κρεμμύδι - αλάτι, πιπέρι - 1 ποτήρι λευκό κρασί Εκτέλεση Ανοίγουμε το καρέ χοιρινό και το γεμίζουμε με πιπεριές, το κεφαλοτύρι και το σέλινο. Στη συνέχεια το πιπερώνουμε, το τυλίγουμε, το δένουμε με σπάγκο και το βάζουμε στο φούρνο για μιά

Περισσότερα
ΓΡΑΦΕΙ Ο ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΝΑΓΟΥΛΗΣ, σεφ του "περί ορέξεως"

Αρνάκι με αμπελόφυλλα

Απλώνουμε ένα κομμάτι αλουμινόχαρτο, βάζουμε από πάνω ένα λαδόχαρτο και τοποθετούμε τα αμπελόφυλλα αφού τα έχουμε ζεματίσει πρώτα απλώνουμε το αρνί πάνω στα αμπελόφυλλα.

Περισσότερα
ΓΡΑΦΕΙ Ο ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΝΑΓΟΥΛΗΣ, σεφ του "περί ορέξεως"

Μαγειρίτσα αναστάσιμη

Πλένουμε πολύ καλά τα εντόσθια από την προηγούμενη ημέρα και τα ζεματίζουμε για τα 10 λεπτά. Τα αφήνουμε να κρυώσουν και τα κόβουμε σε μικρά κομμάτια.

Περισσότερα
ΓΡΑΦΕΙ Ο ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΝΑΓΟΥΛΗΣ, σεφ του "περί ορέξεως"

Καλαμάρι γεμιστό

Σωτάρουμε ψιλοκόμενο το κρεμύδι με το μισό ελαιόλαδο. Προσθέτουμε τα μύδια και τα πλοκάμια από τα καλαμάρια κομένα μικρά.

Περισσότερα
ΓΡΑΦΕΙ Ο ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΝΑΓΟΥΛΗΣ, σεφ του "περί ορέξεως"

Κολοκυθάκια γεμιστά με κιμά κοτόπουλου

Ζυμώνουμε τον κιμά με το κρεμμύδι, το ρύζι , το αλάτι, το πιπέρι, τον άνηθο, το 1 αβγό και το ελαιόλαδο. Καθαρίζουμε τα κολοκυθάκια, βγάζουμε την ψίχα τους και τα γεμίζουμε με τον κιμά που ζυμώσαμε.

Περισσότερα
ΓΡΑΦΕΙ Ο ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΝΑΓΟΥΛΗΣ, σεφ του "περί ορέξεως"

Σολομός ψημένος στη σχάρα

Καθαρίζουμε και βράζουμε τα λαχανικά με αλάτι. Ζεσταίνουμε τη σχάρα, ηλεκτρική ή ψησταριά με κάρβουνα. Καθαρίζουμε και λαδώνουμε τη σχάρα και τοποθετούμε τις φέτες σολομού πάνω, αφού πρώτα αλατοπιπερώσουμε και ξύσουμε λίγο φλούδα από πορτοκάλι.

Περισσότερα
ΓΡΑΦΕΙ Ο ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΝΑΓΟΥΛΗΣ, σεφ του "περί ορέξεως"

Ριζώτο με θαλασσινά σε φύλλο

Σοτάρουμε το κρεμμύδι και την πιπεριά σε μία κατσαρόλα με ελαιόλαδο. Προσθέτουμε τα μύδια, το ρύζι και δύο ποτήρια νερό, αλάτι, πιπέρι, μαϊντανό, τις γαρίδες και το ψάρι και τα αφήνουμε να βράσουν για 20μλεπτά σε χαμηλή φωτιά.

Περισσότερα
ΓΡΑΦΕΙ Ο ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΝΑΓΟΥΛΗΣ, σεφ του "περί ορέξεως"

Δίχρωμο ρολό με λιαστή ντομάτα και σταφίδες

Η συνταγή μας, το δίχρωμο ρολό με τη λιαστή ντομάτα και τις σταφίδες είναι έτοιμο. Διακοσμείστε το πιάτο σας με φρούτα ή σάλτσα επιλογή σας…

Περισσότερα

Χοιρινά μπριζολάκια με σάλτσα πιπεριού…

Αρχικά βάζουμε το βούτυρο να ζεσταθεί σε ένα τηγάνι. Στη συνέχεια παίρνουμε τους κόκκους του χρωματιστού πιπεριού και το αλάτι και τους τοποθετούμε πάνω στις μπριζόλες, να διεισδύσουν μέσα στο κρέας.

Περισσότερα
ΓΡΑΦΕΙ Ο ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΝΑΓΟΥΛΗΣ, σεφ του "περί ορέξεως"

Νηστίσιμο γιουβέτσι

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο να ζεσταθεί και προσθέτουμε το κρεμμύδι ψιλοκομμένο και μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά να γυαλίζει.

Περισσότερα
ΓΡΑΦΕΙ Ο ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΝΑΓΟΥΛΗΣ, σεφ του "περί ορέξεως"

Γλώσσα με πράσσα στη λαδόκολλα

Υλικά 4 φιλέτα γλώσσας (180 γρ. περίπου το καθένα) 6 - 7 πράσα τρυφερά (το άσπρο μέρος και το τρυφερό πράσινο), καθαρισμένα και κομμένα σε μέτριες ροδέλες 2 - 3 φρέσκα κρεμμυδάκια με το φύλλωμα, κομμένα σε λεπτές ροδέλες 300 ml γλυκό λευκό κρασί 1 κουτ. σούπας μουστάρδα (προτιμότερο με κόκκους) 1 κουτ. γλυκού μπούκοβο απαλό ή πάπρικα 6 κουτ. σούπας ελαιόλαδο

Περισσότερα
ΓΡΑΦΕΙ Ο ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΝΑΓΟΥΛΗΣ, σεφ του "περί ορέξεως"

Κολοκυθοκεφτέδες με γλυκιά κολοκύθα

Ξύνετε τη γλυκιά κολοκύθα στον ψιλό τρίφτη. Την αλατίζετε και τη στύβετε μέσα σε ένα τρυπητό ώστε να στραγγίσουν όλα τα υγρά της

Περισσότερα
ΓΡΑΦΕΙ Ο ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΝΑΓΟΥΛΗΣ, σεφ του "περί ορέξεως"

Φασολάκια με κιμά στο φούρνο

Τα κολοκυθάκια μπορείτε να τα αντικαταστήσετε με καρότα, μελιτζάνες ή ότι άλλο έχετε στην κουζίνα σας! Εμείς το δοκιμάσαμε και με λίγο τριμμένο τυρί από πάνω πριν το ψήσιμο.

Περισσότερα
ΓΡΑΦΕΙ Ο ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΝΑΓΟΥΛΗΣ, σεφ του "περί ορέξεως"

Κολοκύθα γεμιστή με ροκφόρ & καρύδια

Διαλέγετε μία τρυφερή μακρόστενη κολοκύθα. Την πλένετε καλά από έξω, την κόβετε στη μέση και αφαιρείτε με ένα κουτάλι τις ίνες και τους σπόρους της.

Περισσότερα
ΓΡΑΦΕΙ Ο ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΝΑΓΟΥΛΗΣ, σεφ του "περί ορέξεως"

Μπακαλιάρος με σταφίδες

Σε ένα βαθύ τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο. Σοτάρουμε σε μέτρια φωτιά τα κρεµμύδια και ολόκληρη τη σκελίδα σκόρδο μέχρι να γίνουν διάφανα, χωρίς να πάρουν χρώμα.

Περισσότερα