Απόψεις » Blogger

Μνημόνια για πάντα. Γράφει ο Blogger

Λίγες ώρες πριν την επιστροφή των θεσμών στην Αθήνα για την επανέναρξη των διαπραγματεύσεων με στόχο το Eurogroup, και η αποτίμηση της πορείας της διαπραγμάτευσης δείχνει ότι σε κάθε συνάντηση με τους θεσμούς γίνονται σκληρότερα τα μέτρα που έρχονται.

Περισσότερα

Η Ευρώπη στον καθρέφτη. Tου Blogger

Πρώτο θέμα σε πολλά ειδησεογραφικά δίκτυα στην Ευρώπη και στην Γερμανία αποτελεί η εκλογική άνοδος του ξενοφοβικού κόμματος Εναλλακτική για τη Γερμανία (AfD) στις τοπικές εκλογές στην Γερμανία.

Περισσότερα

«Ριμέικ». Του Blogger

Υπήρχε ανοιχτή γραμμή μεταξύ του συγκροτήματος και της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ όμως -πάρα τις εκατέρωθεν προσπάθειες συνεννοήσεως και κινήσεις καλής θέλησης- τελικά «δεν τα βρήκαν».

Περισσότερα

Νέα λαϊκή παρέμβαση. Γράφει ο Βlogger

Η πρώτη παρέμβαση του Λαού στην Ελληνική εικονική κρίση ήταν αμέσως μετά από την δολοφονία του Γρηγορόπουλου. Εκείνο το βράδυ του Δεκέμβρη βγήκε ο κόσμος -κυρίως νεαρής ηλικίας- στους δρόμους- οργισμένος και οργανωμένος μέσω διαδικτύου.

Περισσότερα

Ο ΣΥΡΙΖΑ κάνει «καλύτερα» τη δουλειά της Δεξιάς. Γράφει ο Blogger

Σε προηγούμενο άρθρο μου είχα γράψει για τη θεωρία της αριστερής παρένθεσης και το πώς αυτή κράτησε τον Σαμαρά στην αρχηγία της ΝΔ τον Γενάρη και μέχρι την ήττα του ΝΑΙ στο δημοψήφισμα.

Περισσότερα

O Κατσιμήτρος, το twitter, οι ευρωπαϊστές και το τελεσίγραφο! Γράφει ο Blogger

Μετά το ΟΧΙ του ελληνικού λαού που μετατράπηκε σε ΝΑΙ από τον Αλέξη Τσίπρα φαντάζει αρκετά παράξενο τώρα να γιορτάζουμε το ΟΧΙ του ‘40. Και είναι παράξενο γιατί μοιάζει σαν να γιορτάζουμε το γεγονός ότι ο Ιταλός πρεσβευτής δεν παρέδωσε το τελεσίγραφο στον Τσίπρα. Αν σήμερα λοιπόν μας επιτίθονταν οι Ιταλοί η Ιστορία θα γράφονταν κάπως έτσι: Ψηλά στην Ήπειρο,

Περισσότερα

Τα καινούργια ρούχα του Βασιλιά. Γράφει ο Blogger

Μέχρι το δημοψήφισμα και το τρίτο μνημόνιο ο Τσίπρας ήταν ένας νεαρός πολιτικός με ωραία χαρακτηριστικά, αριστερή ανατρεπτική ριζοσπαστική ιδεολογία και απόψεις, ο οποίος είχε ταχτεί να υπηρετήσει το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ.

Περισσότερα

Η Ελλάδα χρειάζεται χρηματοδότηση την οποία δεν θα λάβει. Του Blogger

Η παραμονή της Ελλάδας στην ευρωζώνη συνεπάγεται διαρκή και συνεχή καταβολή του κόστους παραμονής. Μεταφορικά θα λέγαμε ότι είναι σαν η Ελλάδα να είναι σε ένα μαγαζί όπου κάθε τρεις και λίγο έρχεται ένας «φουσκωτός» και ζητά να πληρωθεί για να κρατήσει την χώρα μέσα ή για της δώσει μια μερίδα φαγητό, αλλιώς θα την πετάξει έξω.

Περισσότερα

Το πρόβλημα της ευρωζώνης. Γράφει ο Blogger

Το έχουμε πει και στο παρελθόν ότι το βασικό πρόβλημα του ευρώ είναι τα επιτόκια δανεισμού των χωρών μελών, τα οποία έχουν αποκλίσεις μεταξύ τους αντί να είναι κοινά μέσα από κάποιο ευρωομόλογο.

Περισσότερα

Άλλο η εκπαίδευση των ΕΔ και άλλο τα κόμματα. Γράφει ο Blogger

Η εκπαίδευση των ΟΥΚ, των ελίτ των ενόπλων δυνάμεων δεν είναι θέμα πολιτικής και ιδεολογικής ή κομματικής αντιπαράθεσης κυρίως γιατί η εκπαίδευση των Ενόπλων Δυνάμεων μιας οποιαδήποτε χώρας που αμύνεται, εξ αντικείμενου βασίζεται στην όξυνση του πατριωτισμού!

Περισσότερα

Ένα ήπιο αλλά και επιθετικό μοντέλο ανάπτυξης. Γράφει ο Blogger

Ο πρωταρχικός και άμεσος σχεδιασμός ενός νέου παραγωγικού μοντέλου πρέπει να στοχεύσει στην διατροφή των 20 εκατομμυρίων τουριστών και 11 εκ. Eλλήνων με ελληνικά ποιοτικά τρόφιμα ζωικής ή φυτικής προέλευσης κατά αποκλειστικότητα.

Περισσότερα

Μπαίνουμε σε περίοδο σύγκρουσης με την ΕΕ Δανειστή; Γράφει ο Blogger

Τα μεγάλα λόγια τέλειωσαν σηματοδοτώντας την έναρξη της 5ης αξιολόγησης της ελληνικής Οικονομίας από τους επικεφαλής της τρόικα. Οι πολιτικές κoρώνες και εξαγγελίες δίνουν τη θέση τους στις τεχνοκρατικές διαρροές, ενώ βάσει της ενημέρωσης από τον Υπουργό Οικονομικών προκύπτει ότι «θα ανοίξουν όλα τα θέματα» με την τρόικα και όχι μόνο η πορεία εκτέλεσης του π

Περισσότερα

Πολιτική επιλογή των ψηφοφόρων. Γράφει ο Blogger

Κανείς δεν θα έχει ξανά ούτε ένα πιάτο φαΐ ούτε μια δουλειά σε αυτή την χώρα από όσους την έχουν χάσει ήδη. Και όσοι απόμειναν να έχουν φαΐ και δουλειά, καθημερινά για τα επόμενα χρόνια θα λιγοστεύουν.

Περισσότερα