Αρχική » Απόψεις
ΔΥΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ ΚΑΙ ΕΝΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΓΙΑ ΤΗ ΧΩΡΑ...

Φωτεινά μονοπάτια…

με τον τρόπο αυτό, θέτει ουσιαστικά, το ερώτημα που δημιουργείται, συνειδητά και υποσυνείδητα, στο σώμα της ελληνικής κοινωνίας, οχτώ ολόκληρα χρόνια: από τι έχει ανάγκη η χώρα, για να ξεπεράσει την κρίση;

Περισσότερα

Οι λύκοι το χάραμα ανασαίνουν… Του Βαγγέλη Κουρτεσιώτη

Καρτερώ στη γωνιά του Κάμπου. Ένα βλέμμα... Λιόγερμα γιομάτο αθέριστα στάχυα. Η ιτιά  γέρνει τα κλωνιά της στην άνοιξη των ματιών σου. Πετροχελίδονο στης χάσης τα φρύδια.   Ήλιοι, νότες αυγής τρυγούν τα χείλη σου. Μοίρες άμοιρες στων πηγαδιών τα φεγγάρια. Έρωτας, αρμύρα, στάλες ιδρώτα ποτίζουν το σώμα σου. Δοξάρι, τόξο τεντωμένο στα μάτια της Δύσης.

Περισσότερα
ΕΝ ΛΑΡΙΣΣΗ: ΤΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΠΑΠΑΘΕΟΔΩΡΟΥ

Η γέφυρα της Λάρισας επί Τουρκοκρατίας

Η μεγάλη πέτρινη γέφυρα της Λάρισας, η οποία συνέδεε την πόλη με τον Πέρα μαχαλά ήταν το χαρακτηριστικό της σημείο, που στόλιζε την πόλη, που το θαύμαζαν οι περιηγητές και το αποτύπωσαν σε ζωγραφικά έργα και φωτογραφίες.

Περισσότερα
ΕΠΙΧΕΙΡΟΥΝ ΝΑ ΜΕΤΑΤΡΕΨΟΥΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΣΕ ΑΙΩΝΙΟ ΔΟΥΛΟΠΑΡΙΚΟ ΤΟΥ ΧΡΕΟΥΣ...

Ο ελληνικός λαός δεν σκύβει το κεφάλι και δεν ξεχνά… Του Χρήστου Μπεχλιβάνου

Οι εξελίξεις για το ελληνικό χρέος παραμένουν μετέωρες παρά τη συμφωνία της ελληνικής κυβέρνησης με τους δανειστές – θεσμούς.

Περισσότερα
ΝΤΡΟΠΗ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ

Θεωρίες συνομωσίας…

η χώρα δεν μπορεί να παραδοθεί σε συμμορίες». Νέτα, σκέτα. Χωρίς αποστροφές, χωρίς δικαιολογίες, χωρίς πολιτική εκμετάλλευση, χωρίς τίποτα

Περισσότερα
ΕΝ ΛΑΡΙΣΣΗ: ΤΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΠΑΠΑΘΕΟΔΩΡΟΥ

Οι έντυπες Ακολουθίες του Αγίου Αχιλλίου

Μέχρι σήμερα έχουν εκδοθεί «τύποις» τέσσερες εν συνόλω Ακολουθίες για τον πολιούχο μας, όλες με τον ίδιο ακριβώς τίτλο «Ακολουθία του εν Αγίοις Πατρός ημών Αχιλλίου Αρχιεπισκόπου Λαρίσης του Θαυματουργού».

Περισσότερα
ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΤΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΩΝ ΚΟΥΡΕΤΑ-ΜΑΜΑΛΑΚΗ

Παραγωγική ανασυγκρότηση…

Το βιβλίο αυτό παρουσιάζει μια σειρά ελληνικών προϊόντων υψηλής διατροφικής αξίας, προϊόντα που όλοι μας χρησιμοποιούμε στην καθημερινότητά μας

Περισσότερα
ΕΙΝΑΙ ΚΑΙΡΟΣ ΝΑ ΞΕΠΕΡΑΣΤΟΥΝ ΟΙ ΝΟΟΤΡΟΠΙΕΣ ΤΟΥ ΧΘΕΣ...

Σύγκρουση δύο κόσμων σε λάθος εποχή… Του Χρήστου Μπεχλιβάνου

Να βάλουν όλοι πλάτη και ειδικά όσοι φέρουν τεράστια ευθύνη για τη σημερινή κατάσταση για να αλλάξει εποχή η χώρα, να βγει από το τούνελ των δανειστών και της σκληρής λιτότητας

Περισσότερα
Η ΠΤΩΣΗ ΤΟΥ ΜΟΙΡΑΙΟΥ ΕΛΙΚΟΠΤΕΡΟΥ ΚΑΙ ΜΙΑ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

«Αίσθημα ασφαλείας»…

Η εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας για τους κατοίκους της χώρας έχει να κάνει με τα όσα πιστεύουν οι ίδιοι για το μέλλον τους, ζώντας στη χώρα αυτή.

Περισσότερα
ΕΝ ΛΑΡΙΣΣΗ: ΤΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΠΑΠΑΘΕΟΔΩΡΟΥ

Αναμνήσεις του Στρατηγού Ιωάννη Άρτη (Β”)

Συνεχίζουμε τις αναμνήσεις του στρατηγού Ιωάννη Άρτη, όπως τις έχει καταγράψει σε χειρόγραφο κείμενό του με τίτλο «Τι προσέφερα στη Λάρισα».

Περισσότερα
Μονολογώντας… αλλιώς

Η Άννα και η Άννα…*

Η Άννα Σ. του Γεωργίου και της Μαρίας, γεννήθηκε το 1959 σ’ ένα χωριό του Κισσάβου. Ο πατέρας της πέθανε πέντε χρόνια μετά. Μια κρίση σκωληκοειδίτιδας και αυτό ήταν.

Περισσότερα
ΟΛΙΓΟΛΕΚΤΑ/ΒΑΣΙΛΗΣ ΣΙΟΥΖΟΥΛΗΣ

Ζήσε θα πει πράξε…

Ζήσε θα πει πράξε. Το να πράττεις και να χαίρεσαι, είναι το ιδανικό. Τυχερός εκείνος που κάνει στη ζωή του εκείνο που του αρέσει.

Περισσότερα
ΦΕΤΟΣ ΗΤΑΝ ΟΛΑ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ...

Ανάσταση…

«Όλοι θέλουν να αλλάξουν τα πάντα στον τόπο αυτό, εκτός από τη βόλεψη τη δικιά τους», έλεγε και ξαναέλεγε

Περισσότερα
TO "ΒREXIT" ΜΑΣ ΑΦΟΡΑ ΟΛΟΥΣ...

Όλα αλλάζουν μετά το Brexit… Toυ Χρήστου Μπεχλιβάνου

Οι Ευρωπαίοι ηγέτες καλούνται να αντιμετωπίσουν τις νέες προκλήσεις στη Γηραιά Ήπειρο. Το τίμημα για τον καθέναν θα αργήσει ίσως να φανεί… »

Περισσότερα
ΕΝ ΛΑΡΙΣΣΗ: ΤΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΠΑΠΑΘΕΟΔΩΡΟΥ

Αναμνήσεις του Στρατηγού Ιωάννη Άρτη – Ά

Ο Ιωάννης Άρτης σε νεαρή ηλικία, φέρων τον βαθμό του ανθυπίλαρχου. Λεπτομέρεια φωτογραφίας από κοσμική εκδήλωση. Δεκαετία του 1890. Από το αρχείο της εγγονής του Αθηνάς Άρτη.

Περισσότερα
ΠΑΡΑΔΙΔΟΝΤΑΣ ΕΝΑ ΣΠΟΥΔΑΙΟ ΕΡΓΟ ΣΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ

H διπλή πρόκληση των σηράγγων των Τεμπών. Του Χρήστου Μπεχλιβάνου

Τα εγκαίνια των σηράγγων των Τεμπών αποτελούν ορόσημο για τη νέα εποχή και διπλή πρόκληση αφενός για τη χώρα και αφετέρου την περιοχή μας.

Περισσότερα
ΤΑ "ΜΙΚΡΑ" ΚΑΙ ΤΑ "ΜΕΓΑΛΑ" ΣΕ ΜΙΑ ΧΩΡΑ ΠΟΥ ΨΑΧΝΕΙ ΝΑ ΒΡΕΙ ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΤΗΣ

Δώρο ζωής…

Η πολιτική των μεταμοσχεύσεων και της δωρεάς οργάνων θα πρέπει επιτέλους να αναδειχθεί σε αιχμή του δόρατος ενός κεφαλαίου που θα εμπεριέχεται στο ολοκληρωμένο εθνικό σχέδιο δράσης.

Περισσότερα
ΚΑΠΟΙΟΙ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΝΑ ΟΡΑΜΑΤΙΖΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΝΑ ΕΠΙΜΕΝΟΥΝ... ΕΛΛΗΝΙΚΑ

Συνεχίζουμε από κει που ξεκινήσαμε…

Κάποιοι, λοιπόν, συνεχίζουν να επιμένουν στο δρόμο της παραγωγής, του προγραμματισμού, των επενδύσεων. Δυστυχώς γι’ αυτούς, αλλά και για όλους τους υπολοίπους, το

Περισσότερα
Επιστροφή επάνω