Υγεία
ΥΠΟ ΤΗΝ ΑΙΓΙΔΑ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΚΑΡΚΙΝΟΠΑΘΩΝ ΛΑΡΙΣΑΣ

Διάλεξη του ΙΑΣΩ Θεσσαλίας «Για ό,τι πολύτιμο έχεις»

Διάλεξη πραγματοποιείται από το ΙΑΣΩ Θεσσαλίας στη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Λάρισας με θέμα «Ήλιος και αλλοιώσεις του δέρματος» την Πέμπτη 21 Ιουνίου στις 7 μ.μ.

Περισσότερα

Τεστ σάλιου προβλέπει τον κίνδυνο εξουθένωσης

Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας η κατάθλιψη κατέχει την πρώτη θέση στο «φορτίο» νοσηρότητας, παγκοσμίως, και μέχρι το 2030 οι ειδικοί εκτιμούν ότι τρεις ψυχικές παθήσεις θα βρίσκονται στη πρώτη πεντάδα: η κατάθλιψη, η νόσος Αλτσχάιμερ και άλλες μορφές άνοιας και η εξάρτηση από το αλκοόλ. Ερευνητές του Ιατρικού Πανεπιστημίου της Βιέννης σε μια προσπ

Περισσότερα

Αν το παιδί καταπιεί μπαταρία δώστε του αμέσως μέλι

Αν ένα παιδάκι φάει μέλι μόλις έχει κατά λάθος καταπιεί κάποια μικρή στρογγυλή μπαταρία, μειώνεται ο κίνδυνος να υποστεί σοβαρή βλάβη από τα τοξικά υγρά της, σύμφωνα με μια νέα αμερικανική επιστημονική έρευνα.

Περισσότερα

Η πρώτη συσκευή που εμφυτεύεται στην καρδιά και την προστατεύει έπειτα από έμφραγμα

Μια ομάδα Αμερικανών και Ιρλανδών επιστημόνων ανέπτυξε την πρώτη του είδους της συσκευή, η οποία εμφυτεύεται ως επίθεμα πάνω στην καρδιά μετά από ένα έμφραγμα, δρώντας θεραπευτικά, καθώς της μεταφέρει άμεσα και με ελεγχόμενο τρόπο φάρμακα, πρωτεΐνες και βλαστοκύτταρα.

Περισσότερα

Πώς μπορούμε να προστατευτούμε από τον ήλιο

Ο ήλιος με το φως του και τη ζέστη του, είναι πηγή ζωής. Οι άνθρωποι έχουμε ανάγκη τον ήλιο. Όμως 15 λεπτά την ημέρα είναι αρκετά για να ενεργοποιήσουν την σύνθεση της βιταμίνης D στο σώμα μας και να μας βοηθήσουν στην πρόληψη ασθενειών όπως οστεοπόρωση, διαβήτη, αρθρίτιδα, κατάθλιψη, παχυσαρκία, ακόμα και παθήσεις του ανοσοποιητικού συστήματος. Οι παρακάτω

Περισσότερα

Μεγαλύτερος ο κίνδυνος μυωπίας όσο πιο μορφωμένος είναι κανείς

Όσα περισσότερα χρόνια περνάει κανείς στα θρανία για να μορφωθεί, τόσο αυξάνεται ο κίνδυνος μυωπίας, σύμφωνα με μια νέα βρετανική επιστημονική έρευνα, η οποία μάλλον επιβεβαιώνει αυτό που όλοι υποψιάζονται. Ως κύρια αιτία θεωρείται η ανεπαρκής έκθεση στο φως της μέρας.

Περισσότερα
ΕΡΕΥΝΑ ΥΠΟ ΤΗΝ ΑΙΓΙΔΑ ΤΗΣ ΚΟΜΙΣΙΟΝ

Πολύ μικρές οι επιπτώσεις από το παθητικό άτμισμα

Για πρώτη φορά σε διεθνές επίπεδο μετρήθηκαν οι επιπτώσεις του παθητικού καπνίσματος στο αναπνευστικό σύστημα και βρέθηκαν ότι είναι πολύ μικρές. 

Περισσότερα

Η ασπιρίνη μπορεί να προστατεύσει από ασθένειες που σχετίζονται με τη γήρανση

Την ιδιότητα να αποτοξινώνει τα κύτταρα και παράλληλα να μπορεί να προστατεύει από ασθένειες που σχετίζονται με τη γήρανση, έχει ένα κοινό παυσίπονο

Περισσότερα

Ανοσοθεραπεία εξαφάνισε για πρώτη φορά καρκίνο μαστού από γυναίκα

Μια νέα ανοσοθεραπεία κατάφερε να εξαφανίσει τελείως τον καρκίνο του μαστού σε μια γυναίκα που βρισκόταν στο τελικό στάδιο της ασθένειας και προετοιμαζόταν για το θάνατό της, καθώς της είχαν δοθεί μόνο τρεις μήνες ζωής. Δύο χρόνια αργότερα, όπως έγινε γνωστό, δεν υπάρχει πλέον κανένα ίχνος καρκίνου στο σώμα της.

Περισσότερα

Πάνω από 15.000 άνθρωποι ετησίως πεθαίνουν από το κάπνισμα στην Ελλάδα

Περισσότεροι από 15.000 άνθρωποι πεθαίνουν κάθε χρόνο στην Ελλάδα από νοσήματα που σχετίζονται με το κάπνισμα, ενώ εκτιμάται ότι ξοδεύονται 25-30 εκατ. ευρώ ετησίως για τσιγάρα.

Περισσότερα