Υγεία

Τι είναι η «Μόρα»: Ποιοι κινδυνεύουν περισσότερο από την υπνική παράλυση

Έχετε νιώσει ποτέ σαν να είστε ξύπνιοι στο κρεβάτι, αλλά να μην μπορείτε να κινηθείτε; Μπορεί να έχετε νιώσει πολύ μεγάλο φόβο εκείνη τη στιγμή, αλλά όσο και αν προσπαθείτε δεν μπορείτε να καλέσετε για βοήθεια.

Περισσότερα

Σοβαρή ανεπάρκεια βιταμίνης D χαρακτηρίζει τον ελληνικό πληθυσμό

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Διατροφής στις 16 Οκτωβρίου, η Ελληνική Διατροφολογική Εταιρεία ανακοίνωσε τα αποτελέσματα της μεγάλης πανελλαδικής επιδημιολογικής έρευνας που πραγματοποιήθηκε από την Ελληνική Διατροφολογική Εταιρεία, στα πλαίσια της Μελέτης “Healthy for Life” για τη διατροφή και τη φυσική άσκηση. Αντικείμενο αποτέλεσαν οι διαστάσεις του φαινο

Περισσότερα
ΕΘΝΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΥ

Τα εμβόλια που συστήνονται για τους ενήλικες

Χαμηλή παραμένει η εμβολιαστική κάλυψη των ενηλίκων, σχεδόν για όλα τα συνιστώμενα εμβόλια, παρά τις συστάσεις για εμβολιασμό καθ' όλη τη διάρκεια της ζωής, για την πρόληψη συγκεκριμένων ασθενειών. Πολλοί ενήλικες δεν είναι ενήμεροι ότι τα εμβόλια συστήνονται και για τα υγιή άτομα και ότι ασθένειες όπως η γρίπη, ο πνευμονιόκοκκος, ο έρπητας ζωστήρας και ο τέ

Περισσότερα

ΕΟΠΥΥ: Τι πληρώνει ο ασφαλισμένος για αγορά φαρμάκων και πόσο διαρκεί η συνταγή

Τα φαρμακευτικά ιδιοσκευάσματα χορηγούνται βάσει ιατρικών συνταγών, που εκδίδονται από τους αρμόδιους για τον Οργανισμό ιατρούς και αποζημιώνονται από τον ΕΟΠΥΥ στην τιμή αποζημίωσης.

Περισσότερα

Οι οικογένειες με πολλά παιδιά έχουν μικρότερο κίνδυνο καρκίνου

Οι οικογένειες με πολλά παιδιά διατρέχουν μικρότερο κίνδυνο καρκίνου, σύμφωνα με μια νέα διεθνή επιστημονική μελέτη. Όσο πιο μεγάλο είναι το μέγεθος της οικογένειας τόσο μειωμένη είναι η πιθανότητα καρκίνου στις γυναίκες και στους άνδρες, ιδίως στους δεύτερους.

Περισσότερα

Επιστήμονες, με επικεφαλής έναν Ελληνα, δημιούργησαν μια «τούρμπο» ανοσοθεραπεία για τον καρκίνο

Μια νέα ισχυρότερη ανοσοθεραπεία κατά του καρκίνου ανέπτυξαν και άρχισαν να δοκιμάζουν επιστήμονες στη Βρετανία, με επικεφαλής έναν ελληνικής καταγωγής αιματολόγο.

Περισσότερα

Ανεβασμένη πίεση: Ποιοι είναι οι παράγοντες κινδύνου και πώς αντιμετωπίζεται

Η αρτηριακή πίεση θεωρείται ανεβασμένη εάν οι μετρήσεις της είναι σταθερά από 140 (η συστολική) και πάνω και από 90 και πάνω (η διαστολική) για παραπάνω από μία εβδομάδα

Περισσότερα

Νέο τεστ αίματος προβλέπει την πρόγνωση της Πολλαπλής Σκλήρυνσης

Μια αιματολογική εξέταση, η οποία βρίσκεται ακόμη σε ερευνητικό στάδιο, έχει σοβαρές πιθανότητες να προβλέπει την πρόγνωση, δηλαδή την εξέλιξη της ασθένειας σε όσους νοσούν από Πολλαπλή Σκλήρυνση.

Περισσότερα
ΥΓΕΙΑ

Νέα ισχυρότερη ανοσοθεραπεία κατά του καρκίνου

Μια νέα ισχυρότερη ανοσοθεραπεία κατά του καρκίνου ανέπτυξαν και άρχισαν να δοκιμάζουν επιστήμονες στη Βρετανία, με επικεφαλής έναν ελληνικής καταγωγής αιματολόγο.

Περισσότερα

Νέα ισχυρότερη ανοσοθεραπεία κατά του καρκίνου

Μια νέα ισχυρότερη ανοσοθεραπεία κατά του καρκίνου ανέπτυξαν και άρχισαν να δοκιμάζουν επιστήμονες στη Βρετανία, με επικεφαλής έναν ελληνικής καταγωγής αιματολόγο. Οι ερευνητές δημιούργησαν με τη βοήθεια γενετικής τροποποίησης ένα νέο είδος «τούρμπο» ανοσοποιητικού κυττάρου, το CAR19-iNKT, το οποίο θα μπορούσε μελλοντικά να παραχθεί μαζικά και να χρησιμοποιη

Περισσότερα
ΚΑΤΣΙΑΝΤΩΝΗΣ ΣΕ ΞΑΝΘΟ ΓΙΑ ΠΓΝΛ

«Με νοσηλευτές… για όλες τις δουλειές πάτε να κλείσετε τις «τρύπες»;»

«Ασθενείς παρατημένοι στην τύχη τους και νοσηλευτές... για όλες τις δουλειές, δίνουν μια εικόνα που μόνο νοσοκομείο Ευρωπαϊκής χώρας δε θυμίζει» επισημαίνει με αναφορά του προς τον Υπουργό Υγείας Ανδρέα Ξανθό, ο Βουλευτής Λάρισας της Νέας Δημοκρατίας Γιώργος Κατσιαντώνης, επισυνάπτοντας την επιστολή της Ένωσης Νοσηλευτών Ελλάδος που κρούει τον κώδωνα μιας επ

Περισσότερα
ΕΡΩΤΗΣΗ ΚΕΛΛΑ ΣΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΥΓΕΙΑΣ

«Καταργήστε το clawback στη δαπάνη για τα εμβόλια»

Την κατάργηση του «clawback» στη δαπάνη για τα εμβόλια, που θα συμβάλει στον καθολικό εμβολιασμό του πληθυσμού και τη θωράκιση της Δημόσιας Υγείας, ζητά από τον Υπουργό Υγείας κ. Αδρέα Ξανθό, ο αν. Τομεάρχης Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων της ΝΔ, βουλευτής Ν. Λάρισας κ. Χρήστος Κέλλας.

Περισσότερα
ΙΑΣΩ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ

Ομιλία για την θρόμβωση

Το ΙΑΣΩ Θεσσαλίας διοργανώνει, υπό την αιγίδα του Ιατρικού Συλλόγου Λάρισας, ενημερωτική ομιλία με θέμα «Το σήμερα και το αύριο της Θρόμβωσης. Η προσέγγιση του Αγγειοχειρουργού και του Αιματολόγου», η οποία θα πραγματοποιηθεί στην Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη της Λάρισας την Πέμπτη 11 Οκτωβρίου στις 18:00.

Περισσότερα
ΚΟΙΣΠΕ Ν. ΛΑΡΙΣΑΣ «ΜΥΡΜΙΔΟΝΕΣ»

Για τον 1ο χρόνο ζωής του

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ψυχικής Υγείας και την συμπλήρωση με επιτυχία του 1ου χρόνου ζωής του ΚΟΙΣΠΕ Ν. ΛΑΡΙΣΑΣ «ΜΥΡΜΙΔΟΝΕΣ» επισημαίνονται:

Περισσότερα
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΟΠΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΟΠΤΟΜΕΤΡΩΝ ν. ΛΑΡΙΣΑΣ

«Δεν αποδεχόμαστε τα voucher»

Συνάντηση με τη διοίκηση του ΕΟΠΥΥ είχαν σήμερα οι οπτικοί και οπτομέτρες σε μία προσπάθεια να βρεθεί λύση αναφορικά με το νέο τρόπο πληρωμής των γυαλιών οράσεως:

Περισσότερα

Οι τρεις χρυσοί κανόνες για την αναδόμηση του δέρματος μετά τις διακοπές

Το Φθινόπωρο μας βρίσκει όπως πάντα γοητευτικά μαυρισμένες, πλην όμως έτοιμες να αντιμετωπίσουμε τις όχι πάντα «γοητευτικές» συνέπειες του ήλιου στην επιδερμίδα μας.

Περισσότερα
"ΕΝΑ ΤΑΞΙΔΙ ΑΠΟ ΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ ΣΤΟ ΦΩΣ"

Δύο γυναίκες βρήκαν την όρασή τους από δωρεά οικογένειας Λαρισαίου

Δύο μεταμοσχεύσεις μετά από δωρεά οικογένειας Λαρισαίου στη νεοσύστατη Μονάδα Εφαρμογής Ιστών Κερατοειδούς στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου

Περισσότερα
ΔΙΕΞΑΓΕΤΑΙ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ

Ξεκίνησε το 21ο Καρδιολογικό Συνέδριο (φωτ.)

Στη Λάρισα διεξάγεται το 21ο Καρδιολογικό Συνέδριο Κεντρικής Ελλάδος, που ξεκίνησε σήμερα το απόγευμα και θα διαρκέσει ως την Κυριακή 7 Οκτωβρίου.

Περισσότερα