Αρχική » Περιβάλλον

Το 2016 ήταν η θερμότερη χρονιά που έχει καταγραφεί ποτέ

Το 2016 ήταν η θερμότερη χρονιά που έχει βιώσει η Γη αφότου ξεκίνησε η καταγραφή των θερμοκρασιών, το 1880, ανακοίνωσε σήμερα η αμερικανική Υπηρεσία Ωκεανών και Ατμόσφαιρας (NOAA).

Περισσότερα

Νέα παγκόσμια ρεκόρ θερμοκρασίας το 2016

Το περσινό έτος ήταν το θερμότερο που έχει καταγραφεί με αρκετή διαφορά, με τις θερμοκρασίες να πλησιάζουν το ανώτατο όριο που έχει καθοριστεί για τον περιορισμό της υπερθέρμανσης του πλανήτη από τη Συμφωνία του Παρισιού, ανακοίνωσε η Υπηρεσία Κλιματικής Αλλαγής της Ευρωπαϊκής Ένωσης Κοπέρνικος. Η Αρκτική ήταν η περιοχή που σημείωσε την πιο απότομη αύξηση τη

Περισσότερα

«Η στροφή στη χορτοφαγία θα σώσει εκατομμύρια ζωές»

Η στροφή στην χορτοφαγία μπορεί να μειώσει τις παγκόσμιες εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου από την βιομηχανία τροφίμων κατά δύο τρίτα και να σώσει εκατομμύρια ζωές, υποστηρίζει νέα έρευνα του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης.

Περισσότερα

Κάθε ρεκόρ ζέστης έσπασε το 2016

Δύο μέρες πριν από την ορκωμοσία του Ντόναλντ Τραμπ ως προέδρου των ΗΠΑ, μια εξέλιξη που ίσως επηρεάσει τις προσπάθειες κατά της κλιματικής αλλαγής, δύο ομοσπονδιακές υπηρεσίες θα ανακοινώσουν ότι το 2016 ήταν το θερμότερο έτος που έχει καταγραφεί ποτέ. Προκαταρκτικά δεδομένα που δημοσιοποιήθηκαν τον Δεκέμβριο από τη NASA και την ΝΟΑΑ (Υπηρεσία Ωκεανών και Α

Περισσότερα

Κύμα «καύσωνα» στην Αρκτική

Οι θερμοκρασίες στην Αρκτική προβλέπεται να ανέβουν σχεδόν 50 βαθμούς πάνω από το φυσιολογικό αυτή την εβδομάδα, σε ένα κύμα καύσωνα που θα φέρει την παγωμένη περιοχή κοντά στο σημείο τήξης.

Περισσότερα

Ανακυκλώνουμε όλο και περισσότερο…

Η διαχείριση των αποβλήτων αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα περιβαλλοντικά ζητήματα στον ανεπτυγμένο κόσμο. Η πληθυσμιακή συγκέντρωση σε μεγάλα αστικά κέντρα, η κοινωνική και τεχνολογική ανάπτυξη, καθώς και ο υπερ-καταναλωτισμός, έχουν σταδιακά οδηγήσει σε μεγάλη αύξηση την ποσότητα των παραγόμενων στερεών αποβλήτων. Υπολογίζεται ότι κάθε χρόνο η Ευρώπη παρ

Περισσότερα

Μετρούν το ανθρακικό αποτύπωμα στον Δ. Φαρσάλων

Ο Δήμος Φαρσάλων συμμετέχει στο έργο LIFE CLIM'FOOT με αντικείμενο τον υπολογισμό του ανθρακικού αποτυπώματος των δραστηριοτήτων του Δήμου.

Περισσότερα

Η ηλιακή ενέργεια είναι πλέον η φθηνότερη μορφή παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας στον κόσμο

Η ηλιακή ενέργεια έχει καταστεί ο φθηνότερος τρόπος για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας, σύμφωνα με στοιχεία του Bloomberg.

Περισσότερα

Συνάντηση για την Κάρλα

Σχετικά με την πορεία και λειτουργία των έργων επανασύστασης του υγροτόπου της Κάρλας, την οικολογική κατάσταση και τα περιβαλλοντικά προβλήματα της προστατευόμενης περιοχής

Περισσότερα
ΦΟΡΕΑΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΟΙΚΟΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΡΛΑΣ

Τι έδειξε η εργαστηριακή εξέταση

Τα αποτελέσματα εργαστηριακής εξέτασης δειγμάτων άγριας ορνιθοπανίδας, έδωσε στη δημοσιότητα ο Φορέας Διαχείρισης Οικοανάπτυξης Κάρλας:

Περισσότερα

«Ένα Δέντρο στο Μουσείο» για Λαρισαίους μαθητές

Το Λαογραφικό Ιστορικό Μουσείο Λάρισας, επισκέφθηκαν οι μαθητές της Β΄τάξης Δημοτικού των Εκπαιδευτηρίων Μαίρης Ν. Ράπτου., οι οποίοι συμμετείχαν στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα Μουσειακής Αγωγής «Ένα Δέντρο στο Μουσείο». Το πρόγραμμα αυτό πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης (ΚΠΕ) Κισσάβου – Ελασσόνας, που καθ' όλη τη διάρκεια

Περισσότερα

Καλλιτεχνικός διαγωνισμός για εξοικονόμηση ενέργειας

Συνεδρίασε χθες στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Φαρσάλων η επιτροπή του καλλιτεχνικού διαγωνισμού που διοργάνωσε ο Δήμος σε θέματα Εξοικονόμησης ενέργειας στο πλαίσιο της «Ημέρας Ενέργειας – Φάρσαλα 2016»

Περισσότερα
ΣΤΙΒΕΝ ΧΟΚΙΝΓΚ

Στους ανθρώπους απομένουν μόνο 1.000 χρόνια στον πλανήτη Γη

Οι άνθρωποι θα εξαφανιστούν από τη Γη μέσα στα επόμενα 1.000 χρόνια, σύμφωνα με τον Στίβεν Χόκινγκ. Ο επιφανής θεωρητικός επιστήμονας υποστηρίζει ότι ο μόνος τρόπος για να αποφύγει μια μαζική εξαφάνιση η ανθρωπότητα μέσα στην επόμενη χιλιετία, είναι να βρει έναν άλλο πλανήτη να κατοικήσει.

Περισσότερα
Επιστροφή επάνω