Περιβάλλον

Λάρισα: Ανακύκλωση Ρουχισμού σε νέους λευκούς κάδους

Με πρωτοτυπία και όφελος κοινωνικό-οικολογικό τοποθετήθηκαν στην πόλη της Λάρισας οι πρώτοι λευκοί κάδοι ανακύκλωσης από την εταιρία "TexCycle".

Περισσότερα

Ποια σχολεία βραβεύτηκαν από τις εκστρατείες ECOMOBILITY και FREE MOBILITY

Με ένα όμορφο και ζωηρό Κοινό, στο Αμφιθέατρο του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, οι μαθητές και καθηγητές που ταξίδεψαν από όλη την Ελλάδα έζησαν από κοντά τη γιορτή των Εκστρατειών ECOMOBILITY και FREE MOBILITY, στη κορύφωση της φετινής περιόδου. Η Τελετή Απονομής των Βραβείων των εκστρατειών έγινε το Σάββατο 21 Απριλίου, με την παρουσία του Αν. Υπουργο

Περισσότερα
ΠΝΟΗ ΣΕ ΕΝΑ ΠΑΡΚΟ ΕΠΤΑ ΣΤΡΕΜΜΑΤΩΝ

«ΟΛΥ εν δράσει» τιμώντας την ημέρα της Γης με ένα νέο Πάρκο

Εκατοντάδες εθελοντές έσπευσαν στην οδό Σαρίμβεη σε μια ξεχωριστή εκδήλωση για το περιβάλλον που διοργάνωσαν η γαλακτοβιομηχανία Όλυμπος, με τον Δήμο Λαρισαίων και τον Σκάϊ.

Περισσότερα
ΤΗΝ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΕ Ο ΔΗΜΟΣ ΚΑΙ Η ΓΑΛΑΚΤΟΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ «ΟΛΥΜΠΟΣ»

Πλήθος Λαρισαίων στη δενδροφύτευση (φωτ.)

Πλήθος Λαρισαίων όλων των ηλικιών βρέθηκαν από νωρίς το πρωί της Κυριακής σε έκταση δίπλα στο «Πάρκο των Χρωμάτων», επί της οδού Σαρίμβεη

Περισσότερα

Εθελοντική δενδροφύτευση από το Δήμο Λαρισαίων και την «Όλυμπος»

Δράση εθελοντικής δενδροφύτευσης πραγματοποιείται από το Δήμο Λαρισαίων και την γαλακτοβιομηχανία ΟΛΥΜΠΟΣ την Κυριακή 22 Απριλίου, σε έκταση που βρίσκεται δίπλα στο «Πάρκο των Χρωμάτων», επί της οδού Σαρίμβεη.

Περισσότερα

Η Βαϊκάλη κινδυνεύει να μετατραπεί σε βάλτο

Η αλματώδης αύξηση ενός είδους φυκιών (spirogyra) στην λίμνη Βαϊκάλη είναι ένα ζήτημα που απασχολεί του ρώσους επιστήμονες, οι οποίοι προς το παρόν δεν μπορούν να αξιολογήσουν το μέγεθος της, αλλά την αποδίδουν στα λύματα που πέφτουν στην λίμνη, στους τουρίστες και στην υπερθέρμανση του πλανήτη.

Περισσότερα

«Ώρα μηδέν» για το νερό στον πλανήτη

Το σενάριο από μόνο του είναι εφιαλτικό... Η σκέψη ότι δισεκατομμύρια άνθρωποι θα στερηθούν το πόσιμο νερό, παράλληλα με την εκδήλωση πρωτοφανών επιδημιών εξαιτίας της κατάστασης που θα διαμορφωθεί, συγκλονίζει.

Περισσότερα

Το Viagra κάνει καλό και στα λουλούδια

Ρίξτε Βιάγκρα στο νερό. Κάνει θαύματα στα λουλούδια. Το «θαυματουργό μπλε χαπάκι» είναι η καλύτερη λύση αν θέλετε να παρατείνετε τη ζωή των λουλουδιών που έχετε στο βάζο σας.

Περισσότερα

Σκόνη Σαχάρας στην Ελλάδα λόγω κλιματικής αλλαγής

Ευνοϊκές καιρικές συνθήκες για τη μεταφορά αφρικανικής σκόνης προβλέπουν οι μετεωρολόγοι και για σήμερα, σε ένα φαινόμενο που τείνει να γίνει ολοένα και πιο συχνό

Περισσότερα

Έκθεση για το κυνήγι των ελεφάντων στα Γρεβενά

Μια μοναδική παλαιοντολογική έκθεση με σπάνια απολιθώματα γιγαντιαίων θηλαστικών ολοκληρώνεται στη Μηλέα Γρεβενών από τον ομώνυμο δήμο, με τη συμβολή επιστημόνων του ΑΠΘ και συναδέλφων τους από την Ολλανδία.

Περισσότερα

Η αφρικανική σκόνη ήρθε για να μείνει – Τι λέει ο Καθηγητής Χρ. Ζερεφός

Οι κλιματικές αλλαγές που είναι πλέον εμφανείς και στη Μεσόγειο, σύμφωνα με τους επιστήμονες επηρεάζουν εκτός των άλλων και τη μεταφορά σκόνης από τη Σαχάρα

Περισσότερα
ΘΑ ΥΨΩΣΟΥΝ ΤΗ ΓΑΛΑΝΟΛΕΥΚΗ ΣΤΑ 8.586 ΜΕΤΡΑ

Δυο ατρόμητοι Έλληνες σε απάτητη κορυφή !

Στην απάτητη από Έλληνα κορυφή του όρους Κανγκτσεντζούνγκα, θέλουν να υψώσουν τη γαλανόλευκη ο Αντώνης Συκάρης και ο Φώτης Θεοχάρης.

Περισσότερα

Η Ώρα της Γης 2018 ήταν μόνο η αρχή

Η «Ώρα της Γης 2018» (http://www.wwf.gr/earthhour/) που φέτος σήμανε το Σάββατο 24/3 (20:30 – 21:30), ανήκει ήδη στο παρελθόν. Όμως, οι προσπάθειες όλων μας για την προστασία του πλανήτη και της θάλασσας από τις συνέπειες της κλιματικής αλλαγής δεν πρέπει να σταματήσουν εδώ.

Περισσότερα

Φάμελλος: Εχουμε το καλύτερο ποιοτικά νερό μεταξύ 180 χωρών

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Νερού, που γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 22 Μαρτίου, ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Σωκράτης Φάμελλος δήλωσε:

Περισσότερα

Προστασία μελισσών κατά τη διάρκεια ψεκασμών με γεωργικά φάρμακα

Σε ανακοίνωση του Φορέα Διαχείρισης Κάρλας – Μαυροβουνίου –Κεφαλόβρυσου – Βελεστίνου Δέλτα Πηνειού (Κα. Μα. Κε. Βε. Δε.Πη.) επισημαίνονται τα εξής: «Λόγω της έντονης δραστηριότητας των μελισσών κατά την διάρκεια της ανθοφορίας των καρποφόρων δένδρων και άλλων καλλιεργειών, τίθεται θέμα εφαρμογής ορθών πρακτικών για την προστασία των μελισσών κατά τη διάρκεια

Περισσότερα
ΣΚΕΨΕΙΣ ΓΙΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΪΚΟΥ ΠΑΡΚΟΥ ΠΟΥ ΘΑ ΜΕΙΩΝΕΙ ΤΟ ΡΕΥΜΑ ΣΕ ΦΤΩΧΕΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ

Σε λειτουργία φωτοβολταϊκό στο 4ο Γυμνάσιο (φωτ.)

Έγινε πράξη η συμφωνία που ο δήμος Λαρισαίων με την Greenpeace είχαν υπογράψει για την εγκατάσταση φωτοβολταϊκού συστήματος 15 KW

Περισσότερα

Βραβεία Natura 2000: Πέντε ελληνικές υποψηφιότητες στον τελικό

Πέντε ελληνικές υποψηφιότητες είναι ανάμεσα στους 25 φιναλίστ για το Βραβείο Natura 2000 της Ευρωπαϊκής Επιτροπής που έρχεται να αναγνωρίσει τον χρόνο, την αφοσίωση και τις προσπάθειες που επένδυσαν Ευρωπαίοι τη χρονιά που πέρασε σε θέματα προστασίας της φύσης, στο πλαίσιο του δικτύου προστατευόμενων περιοχών Natura 2000.

Περισσότερα