Εκπαίδευση » Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας
ΑΡΘΡΟ ΤΟΥ Δ. ΠΑΠΑΣΤΕΡΓΙΟΥ

Δήμαρχος Τρικκαίων: Πιο καλή η (πανεπιστημιακή) μοναξιά;

Τις ημέρες αυτές, χωρίς να έχει γίνει ευρέως αντιληπτό, στους εκπαιδευτικούς κύκλους άνοιξε η κουβέντα για την αναδιάρθρωση των Πανεπιστημίων, στα οποία περιλαμβάνεται και το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας

Περισσότερα
ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΘΕΜΑΤΙΚΟ ΣΥΜΠΟΣΙΟ:

«Ευάλωτη γεωργία της Θεσσαλίας: Παρόν και προοπτικές»

Το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας και το Τμήμα Γεωπονίας Φυτικής Παραγωγής και Αγροτικού Περιβάλλοντος της Σχολής Γεωπονικών Επιστημών διοργανώνει Ειδικό Θεματικό Συμπόσιο με θέμα «Ευάλωτη Γεωργία της Θεσσαλίας: Παρόν-Προοπτικές», στις 2 Μαρτίου 2018 στο Αμφιθέατρο της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας (Κτήριο Κατσίγρα), στην πλατεία Ταχυδρομείου, στη Λάρι

Περισσότερα

Εκδήλωση προγράμματος Υποτροφιών που χρηματοδοτείται από Ίδρυμα Στ. Νιάρχος

Το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας έχοντας θέσει ως στόχους την αξιοποίηση του ανθρώπινου δυναμικού υψηλής εξειδίκευσης και την αποτροπή της διαρροής άριστων επιστημόνων στο εξωτερικό, υλοποιεί το Πρόγραμμα Μεταδιδακτορικών Υποτροφιών Νέων Ερευνητών διάρκειας τριών ετών. Το ανωτέρω πρόγραμμα πραγματοποιείται με δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος. Η εν λόγω δωρεά εγκ

Περισσότερα
ΣΤΟ ΒΟΛΟ

Ολοκληρώθηκε ο διαγωνισμός ρομποτικής για παιδιά

Το FIRST LEGO League που για τη σχολική χρονιά 2017 – 2018, τελεί υπό την αιγίδα της Προεδρίας της Ελληνικής Δημοκρατίας, έχει τίτλο «HYDRODYNAMICS» και προσκαλεί περισσότερα από 300.000 παιδιά σε όλο τον κόσμο να μάθουν τα πάντα για το νερό και την χρήση του.

Περισσότερα

Η Εκπαιδευτική Ρομποτική πήγε στα χωριά του Αν. Πηλίου

Το Παιδαγωγικά Τμήματα του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας συνεχίζουν, μέσω υλοποίησης δημιουργικών δραστηριοτήτων, την παιδαγωγική υποστήριξη των μαθητών και των μαθητριών των Δημοτικών Σχολείων της Τσαγκαράδας και του Ανηλίου.

Περισσότερα

Σημαντικοί Επιστήμονες, Διακεκριμένοι Ερευνητές στο 2ο Διεθνές Συμπόσιο Τοξικολογίας

Το Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών "Τοξικολογία" του τμήματος Βιοχημείας και Βιοτεχνολογίας, του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, διοργανώνει για δεύτερη συνεχή χρονιά Διεθνές Συνέδριο Τοξικολογίας στη Λάρισα, 3 – 4 Φεβρουαρίου 2018, στο Ξενοδοχείο Metropol.

Περισσότερα

Διεθνές Συνέδριο Τοξικολογίας στη Λάρισα

Το Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών «Τοξικολογία» του τμήματος Βιοχημείας και Βιοτεχνολογίας, του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, διοργανώνει για δεύτερη συνεχή χρονιά Διεθνές Συνέδριο Τοξικολογίας στη Λάρισα, 3 – 4 Φεβρουαρίου 2018, στο Ξενοδοχείο Metropol.

Περισσότερα

Διεθνές Συνέδριο Τοξικολογίας στη Λάρισα

Το Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών "Τοξικολογία" του τμήματος Βιοχημείας και Βιοτεχνολογίας, του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, διοργανώνει για δεύτερη συνεχή χρονιά Διεθνές Συνέδριο Τοξικολογίας στη Λάρισα, 3 – 4 Φεβρουαρίου 2018, στο Ξενοδοχείο Metropol. Στο πλαίσιο των ομιλιών παρευρίσκονται διακεκριμένοι ερευνητές από πανεπιστήμια της Ελλάδας και της αλλοδαπής

Περισσότερα
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ

Το προσωπικό αρχείο Π. Λαζαρίδη στο Ίδρυμα

Με την ευκαιρία του εορτασμού των 30 χρόνων λειτουργίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, το 2018, ο πρώην Πρύτανης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, Ομότιμος Καθηγητής του Τμήματος Αρχιτεκτόνων Μηχανικών, κ. Παντελής Λαζαρίδης, τιμά το ίδρυμα δωρίζοντας στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, το πλούσιο προσωπικό του αρχείο.

Περισσότερα
ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΚΑΙ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ «ΣΤΑΥΡΟΣ ΝΙΑΡΧΟΣ»

Εναρκτήρια Εκδήλωση Προγράμματος Χορήγησης Μεταδιδακτορικών

Το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας έχοντας θέσει ως στόχους την αξιοποίηση του ανθρώπινου δυναμικού υψηλής εξειδίκευσης και την αποτροπή της διαρροής άριστων επιστημόνων στο εξωτερικό, υλοποιεί με την υποστήριξη του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος το Πρόγραμμα Χορήγησης Μεταδιδακτορικών Υποτροφιών Νέων Ερευνητών με διάρκεια τριών ετών.

Περισσότερα
ΣΤΟ ΑΜΦΙΘΕΑΤΡΟ «ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ» ΤΗΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ

Εναρκτήρια συνάντηση της OMIC-ENGINE στη Λάρισα

Πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Αμφιθέατρο «Ιπποκράτης» της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας η εναρκτήρια συνάντηση της Ερευνητικής Υποδομής OMIC-ENGINE.

Περισσότερα
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ

Εναρκτήρια εκδήλωση του προγράμματος χορήγησης μεταδιδακτορικών του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος

Το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας έχοντας θέσει ως στόχους την αξιοποίηση του ανθρώπινου δυναμικού υψηλής εξειδίκευσης και την αποτροπή της διαρροής άριστων επιστημόνων στο εξωτερικό, υλοποιεί με την υποστήριξη του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος το Πρόγραμμα Χορήγησης Μεταδιδακτορικών Υποτροφιών Νέων Ερευνητών με διάρκεια τριών ετών.

Περισσότερα

Ερευνητική συνάντηση στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας

Την Πέμπτη 18 και την Παρασκευή 19 Ιανουαρίου 2018 θα λάβει χώρα στη Λάρισα, στις εγκαταστάσεις του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, η εναρκτήρια συνάντηση του ερευνητικού έργου με τίτλο «SYNTHETIC BIOLOGY: FROM OMICS TECHNOLOGIES TO GENOMIC ENGINEERING (OMIC-ENGINE)» με φορέα χρηματοδότησης το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Αν

Περισσότερα
ΤΙ ΕΔΕΙΞΕ ΠΡΟΣΦΑΤΗ ΕΡΕΥΝΑ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ

Διαδίκτυο: μια «ασπίδα» ενάντια στη σχολική λεκτική επιθετικότητα (;)

Είναι γνωστό ότι η χρήση του διαδικτύου στις μικρές ηλικίες έχει επικριθεί επανειλημμένα από ερευνητές ως παράγων εθισμού και κινδύνων.

Περισσότερα
ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΤΟΥ ΓΕΣ ΚΑΙ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ

Συνεργασία Πανεπιστημίου Θεσσαλίας- ΓΕΣ

Στο πλαίσιο της ανάπτυξης βέλτιστων πρακτικών και καινοτόμων ιδεών και με γνώμονα τη διασύνδεση του Οικονομικού Σώματος του Στρατού Ξηράς με την Ακαδημαϊκή Κοινότητα, την Πέμπτη 21 Δεκεμβρίου 2017 υπογράφηκε στο ΓΕΣ, μεταξύ του Διευθυντή Οικονομικού, Υποστρατήγου Ιωάννη Αζναουρίδη και του Καθηγητή του Τμήματος Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Θεσσαλία

Περισσότερα

2ο Διεθνές Συμπόσιο Τοξικολογίας

Το Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών "Τοξικολογία" του τμήματος Βιοχημείας και Βιοτεχνολογίας, του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, διοργανώνει για δεύτερη συνεχή χρονιά Διεθνές Συνέδριο Τοξικολογίας στη Λάρισα, 3 – 4 Φεβρουαρίου 2018, στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, στη Σχολή Επιστημών Υγείας, στο Αμφιθέατρο ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ.

Περισσότερα

Ευχετήρια κάρτα σε «επώνυμους» καπνιστές από την Πνευμονολογική του Παν. Θεσσαλίας

Η Πνευμονολογική Κλινική του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και η Επιστημονική Εταιρία Αναπνευστικών Διαταραχών και Βαρείας Νόσου αποφάσισαν αυτή τη χρονιά να αποστείλουν μια πρωτότυπη εορταστική κάρτα τους σε όλους τους «επώνυμους» καπνιστές

Περισσότερα

Ομιλία του Καθηγητή του Μ.Ι.Τ Κωνσταντίνου Δασκαλάκη

Η Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία-Παράρτημα Ν. Μαγνησίας, στο πλαίσιο των εκπαιδευτικών-επιμορφωτικών της δράσεων και με αφορμή τον εορτασμό «100 Χρόνια ΕΜΕ - 2018 Έτος Μαθηματικών» πραγματοποιεί, την Τρίτη 19 Δεκεμβρίου 2017, εκδήλωση με ομιλητή τον εξέχοντα Έλληνα Επιστήμονα και Καθηγητή του Μ.Ι.Τ. Κωνσταντίνο Δασκαλάκη.

Περισσότερα

Διάλεξη της Σοφίας Ψαρρά από το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας

Διάλεξη της Σοφίας Ψαρρά με τίτλο "Οι  Παραλλαγές της Βενετίας" την Τρίτη 19 Δεκεμβρίου 2017 στις 20:30 στο Αμφιθέατρο Τμήματος Αρχιτεκτόνων Μηχανικών στο Πεδίον Άρεως, στον Βόλο.

Περισσότερα