Αρχική » Εκπαίδευση » Σχολεία

Επιμορφωτική συνάντηση από τον Σύνδεσμο Φιλολόγων ν. Λάρισας

Ο Σύνδεσμος Φιλολόγων ν. Λάρισας θέλοντας να υποστηρίξει τους εκπαιδευτικούς που διδάσκουν το μάθημα της Ιστορίας διοργανώνει Επιμορφωτική Συνάντηση

Περισσότερα
ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΣΕΙΡΑ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΩΝ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ

Στην Αυστραλία το Μουσικό Σχολείο Λάρισας (ΦΩΤΟ)

Το Σύνολο Μουσικής Κινηματογράφου και το Σύνολο Κρουστών του Μουσικού Σχολείου Λάρισας, βρίσκεται στην Αυστραλία

Περισσότερα

Μαζικούς και μόνιμους διορισμούς ζητάει το ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών

Στη σημερινή κινητοποίηση, στην έδρα της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Θεσσαλίας, συμμετείχε το ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών ν. Λάρισας ζητώντας «Μαζικούς – Μόνιμους Διορισμούς για την Κάλυψη των Σύγχρονων Μορφωτικών Αναγκών»

Περισσότερα

Παράσταση διαμαρτυρίας δασκάλων

Στην Περιφερειακή Δ/νση Εκπαίδευση Θεσσαλίας την Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου και ώρα 2 μ.μ. με κεντρικό αίτημα την πραγματοποίηση μαζικών μόνιμων διορισμών και κάλυψη των σύγχρονων μορφωτικών αναγκών.

Περισσότερα

Αιτήσεις υποψήφιων για συμμετοχή στις Πανελλαδικές Εξετάσεις

Η προθεσμία ορίζεται από την Τρίτη 21 Φεβρουαρίου ως και την Πέμπτη 2 Μαρτίου για όλους τους υποψηφίους που επιθυμούν να συμμετάσχουν στις Πανελλαδικές εξετάσεις των Γενικών Λυκείων (ΓΕΛ) και των Επαγγελματικών Λυκείων (ΕΠΑΛ).

Περισσότερα

Συνάντηση του Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. με κλιμάκιο της Ύπατης Αρμοστείας του Ο.Η.Ε.

Στόχος της συνάντησης ήταν η, όσο το δυνατό πληρέστερη, ενημέρωση του Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. για το πλαίσιο των αρμοδιοτήτων και δράσεων της Ύπατης Αρμοστείας σε σχέση με το σημαντικό ζήτημα της εκπαίδευσης των παιδιών των προσφύγων

Περισσότερα

ΠΕΚ: «Η Μαθητεία στο άρμα της υποβάθμισης και της προχειρότητας»

Σε ανακοίνωση της Προοδευτικής Ενότητας Καθηγητών (ΠΕΚ) επισημαίνονται τα εξής: «Το υπουργείο Παιδείας με συστηματικό τρόπο υποβαθμίζει την εκπαίδευση. Ακόμα και στα λειτουργικά ζητήματα κινείται με πρωτόγνωρη προχειρότητα και με περισσή ασχετοσύνη. Καταργεί ουσιαστικά την Επαγγελματική εκπαίδευση μέσα από την πρότασή του για Ενιαίο Λύκειο, γι’ αυτό και στο

Περισσότερα

Τίμησαν το έθιμο στο 2ο Δημοτικό Λάρισας

Ο Σύλλογος Διδασκόντων του 2ου Δημοτικού Σχολείου σε συνεργασία με τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων στην αυλή του σχολείου πραγματοποίησαν εκδήλωση για την ημέρα της Τσικνοπέμπτης όπου ο Σύλλογος Γονέων μοίρασε σε όλους τους Μαθητές κρεατικά εδέσματα.

Περισσότερα

Επιμορφωτική διημερίδα για Λαρισαίους εκπαιδευτικούς

H Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας δια της Υπεύθυνης Σχολικών Δραστηριοτήτων σε συνεργασία με το Γαλλικό Ινστιτούτο Λάρισας- Γαλλική Πρεσβεία στην Ελλάδα, την παιδαγωγική ομάδα για την διάδοση της παιδαγωγικής Freinet στην Ελλάδα

Περισσότερα

Επίσκεψη στο Αστεροσκοπείο από το 1ο ΣΔΕ Λάρισας

Την Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου 2017 οι εκπαιδευόμενοι του Β επιπέδου του 1ου ΣΔΕ Λάρισας  επισκέφθηκαν το αστεροσκοπείο που βρίσκεται στη Γιάννουλη Λάρισας.

Περισσότερα

Προσλήψεις εκπαιδευτικών για τα προσφυγόπουλα (ΟΝΟΜΑΤΑ)

Το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων ανακοινώνει ότι για το σχολικό έτος 2016-2017 προσλαμβάνονται ως προσωρινοί αναπληρωτές πλήρους και μειωμένου ωραρίου 42 εκπαιδευτικοί των κλάδων ΠΕ02-Φιλολόγων, ΠΕ03-Μαθηματικών, ΠΕ70-Δασκάλων, ΠΕ06-Αγγλικής Γλώσσας ΠΕ08-Καλλιτεχνικών Μαθημάτων, ΠΕ11-Φυσικής Αγωγής, ΠΕ19-20-Πληροφορικής και ΠΕ32-Θεατρικών Σπου

Περισσότερα

Η ΠΕΚ για τις Γενικές Συνελεύσεις

Η Προοδευτική Ενότητα Καθηγητών (ΠΕΚ) σε ανακοίνωσή της τονίζει: «Η συγκυβέρνηση ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – ΑΝ.ΕΛ. είναι μια αντιλαϊκή κυβέρνηση που ανέβηκε στην εξουσία δημαγωγώντας, ενώ είχε κάνει σημαία της την εξέγερση κατά των μνημονίων και την «με ένα Νόμο, με ένα Άρθρο, τον πρώτο Νόμο κατάργησή τους».

Περισσότερα

Έκοψαν πίτα οι φιλόλογοι

Κατά την διάρκεια της εκδήλωσης έγινε απολογισμός των πεπραγμένων για το περασμένο έτος και παρουσιάστηκε ο σχεδιασμός των δραστηριοτήτων του Συνδέσμου για το έτος 2017.

Περισσότερα
ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΡΙΑ Μ.Ν. ΡΑΠΤΟΥ

Κέντρο εξέτασης του μαθηματικού διαγωνισμού «Καγκουρό»

Στo πλαίσιo της συνεχούς προσπάθειάς μας για αναβάθμιση της μαθηματικής παιδείας στον τόπο μας, και μετά τη διοργανωτική επιτυχία των έξι τελευταίων ετών, τα Εκπαιδευτήρια Μ.Ν. Ράπτου θα αποτελέσουν και φέτος Κέντρο Εξέτασης για το διασκεδαστικό μαθηματικό διαγωνισμό “Καγκουρό” (http://www.kangaroo.gr/).

Περισσότερα
4ο, 37ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ 20ο, 37ο ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ

Αναστολή λειτουργίας σχολείων στη Λάρισα

Το 4ο & 37ο Δημοτικό Σχολείο Λάρισας όπως επίσης και το 20ο & 37ο Νηπιαγωγείο Λάρισας αναστέλλουν τη λειτουργία τους την Παρασκευή 10/2/2017 λόγω επιτακτικής ανάγκης υλοποίησης εργασιών στους αγωγούς αποχέτευσης στον αύλιο χώρο.

Περισσότερα
Επιστροφή επάνω