Εκπαίδευση » Σχολεία
ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΝΕΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ

Πότε ανακοινώνονται οι βάσεις – Τελευταίες εκτιμήσεις ανά πεδίο

Οι αλλαγές στο μηχανογραφικό δελτίο και στον αριθμό των εισακτέων έφεραν νέα δεδομένα στο χάρτη της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης και ως εκ τούτου αλλάζουν την ισορροπία στις βάσεις εισαγωγής

Περισσότερα

Σύλλογος Εκπαιδευτικών Ελασσόνας για την πιθανή αλλαγή ωραρίου

«Μερικές σκέψεις και προβληματισμοί με αφορμή τις πρόσφατες δηλώσεις του Υπουργού Παιδείας περί πιθανής μεταβολής του σχολικού ωραρίου, δηλαδή την έναρξη του  υποχρεωτικού προγράμματος των σχολείων στις 9:00 αντί στις 8:15» καταθέτει με ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Επαρχίας Ελασσόνας. Αναλυτικά, στην ανακοίνωση επισημαίνον

Περισσότερα
ΟΛΗ Η ΜΕΛΕΤΗ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ ΤΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΤΡΑΤΟ ΣΤΡΑΤΗΓΑΚΗ

Πού θα πάνε οι βάσεις σε 465 τμήματα (ΠΙΝΑΚΕΣ)

Κάθε χρόνο με την ολοκλήρωση της κατάθεσης των μηχανογραφικών δελτίων δημοσιεύουμε την μελέτη για την διαμόρφωση των βάσεων σε όλα τα τμήματα του μηχανογραφικού δελτίου

Περισσότερα
ΤΙ ΕΙΠΕ ΣΗΜΕΡΑ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ Κ. ΓΑΒΡΟΓΛΟΥ

Σκέψεις για αλλαγή της ώρας έναρξης μαθημάτων στα σχολεία

Θέμα αλλαγής του ωραρίου έναρξης των μαθημάτων άνοιξε ο υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου, σε τηλεοπτική συνέντευξη που παραχώρησε

Περισσότερα

Ευχαριστίες για την προσφορά εκπαιδευτικών

Ο Σύλλογος Εκπ/κών Π.Ε. Λάρισας ''ΚΩΝ/ΝΟΣ ΚΟΥΜΑΣ " και η ΕΛΜΕ Λάρισας ευχαριστούν τους εκπαιδευτικούς για τη σημαντική ανταπόκριση προσφοράς φαρμάκων και ειδών πρώτης ανάγκης για τους πυρόπληκτους συνανθρώπους μας στην Αττική!

Περισσότερα

Τρεις αλλαγές στο Λύκειο από τη νέα σχολική χρονιά

Τρεις αλλαγές για το Λύκειο, περιλαμβάνει το άρθρο 24 του Σχεδίου Νόμου «Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, Ιόνιο Πανεπιστήμιο και άλλες διατάξεις», που κατατέθηκε από τον υπουργό Παιδείας, Κώστα Γαβρόγλου, προς συζήτηση και ψήφιση στη Βουλή.

Περισσότερα

Τοποθετήσεις Λαρισαίων εκπαιδευτικών

Από τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας ανακοινώθηκαν οι τοποθετήσεις λειτουργικά υπεράριθμων εκπαιδευτικών κλάδων ΠΕ70-Δασκάλων & ΠΕ60-Νηπιαγωγών, για το διδακτικό έτος 2018-2019:

Περισσότερα
ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ

«Να σταματήσει η διαδικασία τοποθετήσεων και να εγκριθούν όλα τα ολιγομελή τμήματα»

Συνέντευξη Τύπου παρεχώρησαν σήμερα τα μέλη της «Αγωνιστικής Παρέμβασης Εκπαιδευτικών» κ.κ. Δημήτρης Παπαδόπουλος και Παναγιώτης Ρεμπάμπης:

Περισσότερα

Πότε ανοίγουν τα σχολεία τον Σεπτέμβριο

Σύμφωνα με το νέο Προεδρικό Διάταγμα για την λειτουργία των νηπιαγωγείων και των δημοτικών σχολείων το σχολικό έτος είναι η περίοδος που αρχίζει την 1η Σεπτεμβρίου και λήγει την 31η Αυγούστου του επόμενου έτους. Το διδακτικό έτος αρχίζει την 1η Σεπτεμβρίου και λήγει την 21η Ιουνίου του επόμενου έτους.

Περισσότερα
ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ

Aνακοίνωση για τις τοποθετήσεις στα λειτουργικά κενά και τα ολιγομελή τμήματα

Ανακοίνωση εξέδωσε η Αγωνιστική Παρέμβαση Εκπαιδευτικών για τις τοποθετήσεις στα λειτουργικά κενά και τα ολιγομελή τμήματα εν όψει αυριανής συνεδρίασης του ΠΥΣΔΕ Λάρισας:

Περισσότερα
ΠΟΤΕ ΑΝΑΚΟΙΝΩΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΒΑΣΕΙΣ

Bάσεις 2018: Εκτιμήσεις ανά επιστημονικό πεδίο (Πίνακες)

Περίπου 100 τμήματα αναμένεται φέτος να δεχθούν υποψηφίους με βαθμολογίες κάτω από 10.000 μόρια. Τα τμήματα αυτά αφορούν και στα ΤΕΙ και στα Πανεπιστήμια σε όλα τα Επιστημονικά Πεδία.

Περισσότερα

Αποτελέσματα του Κρατικού Πιστοποιητικού Γλωσσομάθειας

Από τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας ανακοινώνεται, ότι το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων ανακοίνωσε τα αποτελέσματα των εξετάσεων του Κρατικού Πιστοποιητικού Γλωσσομάθειας Μαΐου 2018, για τις γλώσσες: Αγγλική, Γαλλική, Γερμανική, Ιταλική και Ισπανική.

Περισσότερα

Προκήρυξη υποτροφιών από το Ίδρυμα Σαμούρκα

To Ίδρυμα Σαμούρκα προκηρύσσει την χορήγηση τριών (3) υποτροφιών σε Έλληνες φοιτητές που έχουν γίνει δεκτοί ως πρωτοετείς σε προπτυχιακά προγράμματα για το ακαδημαϊκό έτος 2018-2019 στο Perrotis College της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής.

Περισσότερα
ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΛΛΑΓΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΙΣΧΟΥΣΟΥΝ ΦΕΤΟΣ

Πανελλήνιες 2018: Πού θα φτάσουν οι φετινές βάσεις

Το ψυχολογικό της όριο των 19.000 μορίων θα χάσει η Ιατρική Αθήνας, η πλέον περιζήτητη σχολή στις Πανελλήνιες 2018 - Tο βαθμολογικό κατώφλι για την εισαγωγή στα πανεπιστήμια

Περισσότερα

Βάσεις 2018: Σε ποιες σχολές δείχνουν τα στατιστικά μεγαλύτερη πτώση

Καθολική πτώση βάσεων αναμένεται φέτος στις δημοφιλείς πολυτεχνικές σχολές, μείωση των αριστούχων στις Ιατρικές - με αποτέλεσμα να μειωθούν τα μόρια στην Ιατρική Αθηνών και να πέσει πιθανώς κάτω από το κατώφλι των 19.000 μορίων η Ιατρική Θεσσαλονίκης - και μικρή άνοδος στις Νομικές.

Περισσότερα