Αρχική » Εκπαίδευση » Κατάρτιση & Διά βίου μάθηση

Συνεργασία ΙΕΚ «ΔΗΜΗΤΡΑ» με το Εργαστήρι Θεατρικής Παιδείας Δ. Τσουκαρέλα

Με στόχο να αποκτήσουν οι σπουδαστές στην ειδικότητα Προσχολικής Αγωγής άριστες και ολοκληρωμένες γνώσεις και να οδηγηθούν από την θεωρία στην πράξη το ΙΕΚ «ΔΗΜΗΤΡΑ» συνεργάζεται με το Εργαστήρι Θεατρικής Παιδείας και Θεατρικού Παιχνιδιού και την υπεύθυνη Δήμητρα Τσουκαρέλα

Περισσότερα

Προκήρυξη υποτροφίας από την Αμερικανική Γεωργική Σχολή

Η Αμερικανική Γεωργική Σχολή, στο πλαίσιο του μακρoxρόνιου προγράμματος υποτροφιών της και σε συνεργασία με την εταιρία Eurocatering A.E., προκηρύσσει μια υποτροφία, για ένα σπουδαστή ή σπουδάστρια

Περισσότερα

Υποβολή υποψηφιοτήτων στο ΠΜΣ – ΑΔΟΑΠ ως τις 29 Σεπτεμβρίου

Συγκροτήθηκε το Τμήμα του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών  που διοργανώνει το Τμήμα Πολιτικών Μηχανικών Τ.Ε. του Α.Ε.Ι. Πειραιά Τ.Τ. με τίτλο «Αρχιτεκτονική και Δομοστατική Αποκατάσταση Ιστορικών Κτιρίων και Συνόλων» (Α.ΔΟ.ΑΠ.)  www.adoap.gr, που θα λειτουργήσει κατά το Ακαδημαϊκό Έτος 2017 – 2018 στα Τρίκαλα.

Περισσότερα

Προκήρυξη Υποτροφίας από το Perrotis College της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής και την Παπαστράτος

To Perrotis College της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής, στο πλαίσιο του μακροχρόνιου προγράμματος υποτροφιών του και σε συνεργασία με την Παπαστράτος, προκηρύσσει μια υποτροφία, τριετούς φοίτησης για ένα σπουδαστή ή σπουδάστρια, με έναρξη την ακαδημαϊκή χρονιά 2017-2018.

Περισσότερα

Υποτροφίες από το ΙΕΚ «ΔΗΜΗΤΡΑ»

Το Ι.Ε.Κ «ΔΗΜΗΤΡΑ» με πολυετή εμπειρία στο τομέα της εκπαίδευσης και κατάρτισης, αναγνωρίζοντας ότι στη χώρα μας υπάρχει σοβαρό πρόβλημα κατεύθυνσης των νέων ανθρώπων στα τεχνικά και τεχνολογικά επαγγέλματα

Περισσότερα

Νέα δεδομένα και συνθήκες στη διαπολιτισμική εκπαίδευση

Η Ένωση Ελλήνων Φυσικών σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο ΑΙΓΑΙΟΥ υλοποιεί και για το ακαδημαϊκό έτος 2017-18 επιμορφωτικό σεμινάριο με θέμα  «Νέα δεδομένα και συνθήκες στη διαπολιτισμική εκπαίδευση: Ετερότητα, αποδοχή, ένταξη και σχολείο».

Περισσότερα
ΙΕΚ ΔΗΜΗΤΡΑ

Συνοδός Βουνού: Μια νέα ειδικότητα με μεγάλη ζήτηση

Η Ελλάδα αποτελεί έναν από τους πιο δημοφιλείς προορισμούς μιας και προσφέρει ελκυστικές προτάσεις για θεματικό τουρισμό όλο τον χρόνο. Τα ανταγωνιστικά πλεονεκτήματά της, όπως η πλούσια πολιτισμική κληρονομιά, η φυσική ομορφιά του τόπου και η γεωγραφική ποικιλομορφία την καθιστούν τουριστικό προορισμό παγκόσμιου βεληνεκούς. Ακόμα και κατά τη διάρκεια της οι

Περισσότερα
ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ "ΔΗΜΗΤΡΑ"

Επιτυχημένες πιλοτικές εκπαιδεύσεις για νέους που αναζητούν εργασία

Ο δείκτης ανεργίας στις χώρες τις Ευρώπης και συγκεκριμένα στην Ελλάδα της οποίας η οικονομία πλήττεται από μια σοβαρή και παρατεταμένη ύφεση, καθώς και η ανάγκη επιτυχημένης αντιμετώπισής αυτής, καθιστούν αναγκαία την εκπαίδευση των νέων ατόμων, οι οποίοι είναι ολοένα και πιο δυσαρεστημένοι με την ικανότητα των εγχώριων θεσμών - όσον αφορά την εκπαίδευση κα

Περισσότερα

1ο ΙΕΚ: Την Παρασκευή λήγουν οι ηλεκτρονικές αιτήσεις

Από το 1ο Δημόσιο ΙΕΚ Λάρισας ανακοινώνεται ότι την Παρασκευή 1-9-2017 και ώρα 10:00 π.μ λήγει η δυνατότητα υποβολής ηλεκτρονικών αιτήσεων των υποψηφίων που ενδιαφέρονται να εγγραφούν (μετά από επιλογή σύμφωνα με την μοριοδότηση) στο Α΄ εξάμηνο σπουδών. Η αίτηση υποβάλλεται στην ηλεκτρονική διεύθυνση: https://diek.it.minedu.gov.gr Οι ειδικότητες που θα λειτο

Περισσότερα
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ

Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για πλήρωση θέσεων με επιλογή Υποδιευθυντών Σχολείων Δεύτερης Ευκαιρίας

Η Γενική Γραμματεία Διά Βίου Μάθησης και Νέας Γενιάς (Γ.Γ.Δ.Β.Μ.Ν.Γ. ) καλεί εκπαιδευτικούς της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, σε σχολεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, να υποβάλουν αίτηση για την πλήρωση με επιλογή πέντε (5) θέσεων Υποδιευθυντών σε Σχολεία Δεύτερης Ευκαιρίας.

Περισσότερα
ΜΕ ΧΑΜΗΛΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΔΕΞΙΟΤΗΤΩΝ

Διακρατική Συνάντηση για την ενίσχυση της αυτοαπασχόλησης μεταναστών

Παρόλο που τα τελευταία έτη, τα κύματα μετανάστευσης από τρίτες χώρες στα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκή Ένωσης είναι υψηλά, ωστόσο παρατηρείται χαμηλό επίπεδο μετανάστευσης ειδικευμένου εργατικού δυναμικού. Οι μειωμένες δεξιότητες οδηγούν τους μετανάστες και τους πρόσφυγες στην ανεργία ή την υποαπασχόληση.

Περισσότερα

Νέες ειδικότητες στο 2ο Δημόσιο ΙΕΚ Λάρισας

Το 2ο Δημόσιο ΙΕΚ Λάρισας μετά από διάλογο τόσο με τους τοπικούς φορείς όσο και με μελλοντικούς σπουδαστές διερευνώντας τις ανάγκες της τοπικής κοινωνίας κατέληξε στην πρόταση έναρξης λειτουργίας (Α’ Εξάμηνο) των παρακάτω δέκα (10) νέων ειδικοτήτων για το 2017Β: -          ΒΟΗΘΟΣ ΒΡΕΦΟΝΗΠΙΟΚΟΜΩΝ -          ΣΤΕΛΕΧΟΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ -          ΦΥΛΑΚΑΣ

Περισσότερα

Αιτήσεις για το 13ο Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Νέων Επιστημόνων του ΕκεΠΕΚ

Στα Κύθηρα θα συγκεντρωθεί η ακαδημαϊκή κοινότητα αυτό το φθινόπωρο για την εκπαίδευση τριάντα νέων επιστημόνων στο αντικείμενο της διεθνούς και ευρωπαϊκής περιβαλλοντικής πολιτικής με ιδιαίτερη έμφαση στην έννοια της Αειφορίας

Περισσότερα
ΤΜΗΜΑ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΤΕ

Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος στο πρόγραμμα μεταπτυχιακών σπουδών

Το Τμήμα Πολιτικών Μηχανικών Τ.Ε. της Σχολής Τεχνολογικών Εφαρμογών του Α.Ε.Ι. Πειραιά Τ.Τ. διοργανώνει, στην πόλη Τρικάλων, αυτοδύναμο Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών με θέμα: Αρχιτεκτονική και Δομοστατική Αποκατάσταση Ιστορικών Κτιρίων και Συνόλων (Α.ΔΟ.ΑΠ.) (Master of Science in Architectural and Structural Restoration of Historic Buildings and Groups).

Περισσότερα

Επιτυχημένη εκδήλωση για το «Νέο Επαγγελματικό Προφίλ του Συμβούλου Απασχόλησης»

Ο δείκτης ανεργίας στις χώρες τις Ευρώπης και η ανάγκη επιτυχημένης αντιμετώπισής αυτής, καθιστούν αναγκαία την εκπαίδευση των ατόμων που ασχολούνται με την προώθηση στην εργασία, ώστε να αναπτύξουν τις δεξιότητές τους για την επιτυχημένη διενέργεια των εργασιών τους.

Περισσότερα
ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΤΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ «ΔΗΜΗΤΡΑ»

Υποδέχτηκε τους πρώτους σπουδαστές από την Ρωσία

Σήμερα είναι μια πολύ σημαντική ημέρα για την Τουριστική Ακαδημία του Εκπαιδευτικού Οργανισμού «ΔΗΜΗΤΡΑ» στο Βόλο, καθώς άνοιξε τις πύλες της και υποδέχτηκε τους  πρώτους σπουδαστές από την Ρωσία!

Περισσότερα

Πολύ ενδιαφέρουσα εκδήλωση για το «Νέο Επαγγελματικό Προφίλ του Συμβούλου Απασχόλησης – JOB BROKER»

Ο Εκπαιδευτικός Οργανισμός «ΔΗΜΗΤΡΑ» διοργανώνει εκδήλωση για το «Νέο Επαγγελματικό Προφίλ των Συμβούλων Απασχόλησης», την  Τετάρτη 12 Ιουλίου και ώρα 18:00-21:00 στο αμφιθέατρο του φορέα,  στην οδό Παλαιολόγου 19 (έναντι ΟΣΕ).

Περισσότερα

Ερώτηση ΚΚΕ για απλήρωτους σπουδαστές σε σχολές ΟΑΕΔ

Ερώτηση προς τους Υπουργούς Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Παιδείας Έρευνας και Θρησκευμάτων κατέθεσαν βουλευτές του ΚΚΕ, μεταξύ των οποίων και ο Λαρισαίος Γιώργος Λαμπρούλης, με θέμα: «Εκατοντάδες απλήρωτοι σπουδαστές των επαγγελματικών σχολών του ΟΑΕΔ»

Περισσότερα
ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ "ΠΟΛΥΤΕΧΝΟ"

Στη Θεσσαλονίκη οι υποψήφιοι Σχολών του Πολύτεχνου

Στη Θεσσαλονίκη βρέθηκαν οι μαθητές υποψήφιοι Αρχιτεκτονικών Σχολών του Πολύτεχνου, προκειμένου να συμμετάσχουν στις εξετάσεις των ειδικών μαθημάτων Γραμμικού και Ελευθέρου Σχεδίου, χθες Δευτέρα 26-6 και σήμερα Τρίτη 27-6 αντίστοιχα.

Περισσότερα

Στη Λάρισα φιλοξενήθηκε συνάντηση του Erasmus+

Η τριήμερη συνάντηση οργανώθηκε από το Δήμο Λαρισαίων και το Ινστιτούτο Ανάπτυξης Επιχειρηματικότητας που είναι οι δύο Έλληνες εταίροι του προγράμματος.

Περισσότερα
Επιστροφή επάνω