Αρχική » Εκπαίδευση » Κατάρτιση & Διά βίου μάθηση

Ετήσιο επιμορφωτικό σεμινάριο της ΕΕΦ

Αποτελεί κοινή παραδοχή ότι η παροχή υψηλής ποιότητας εκπαίδευσης αποτελεί καθοριστικό παράγοντα προσωπικής επιτυχίας κάθε νέου και κάθε πολίτη με αναπηρία, αλλά και το σημαντικότερο μοχλό ανάπτυξης της κοινωνίας και της οικονομίας κάθε χώρας. Η Ένωση Ελλήνων Φυσικών σε συνεργασία  με το ΕΚΠΑ, στο πλαίσιο επιμόρφωσης των μελών της και μη συνεχίζει και αυτή τ

Περισσότερα

«Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση»

Το Παιδαγωγικό Τμήμα Νηπιαγωγών του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας διοργανώνει, επιμορφωτικά σεμινάρια Δια Βίου Εκπαίδευσης - ετήσιας διάρκειας (500 ώρες) για πτυχιούχους ΠΕ, ΤΕ, ΙΕΚ και φοιτητές με θέμα: «Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση».

Περισσότερα

START – Create Cultural Change: Ένα πρόγραμμα για στελέχη πολιτιστικής διαχείρισης στην Ελλάδα

Η ομάδα και οι υπότροφοι του προγράμματος START – Create Cultural Change σας προσκαλούν σε ένα μοναδικό ταξίδι γνωριμίας με το πρόγραμμα και τις πρωτοβουλίες του.

Περισσότερα
ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΑΠΟ ΤΗ LARISSANET KAI TO LARISSANET.GR

Δωρεάν 2 θέσεις εκπαίδευσης στο πρόγραμμα «ΚΟΠΤΙΚΗ ΡΑΠΤΙΚΗ»

Για να συμμετάσχετε στην κλήρωση στείλτε mail στο info@larissanet.gr με τα στοιχεία επικοινωνίας σας και Θέμα: ΚΟΠΤΙΚΗ ΡΑΠΤΙΚΗ.

Περισσότερα

Παράταση εγγραφών στο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής

Παρατείνονται έως τις 20 Μαίου οι εγγραφές για το Πρόγραμμα της Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης (ΕΑΕ)" , 450 ωρών διδασκαλίας , των προγραμμάτων Ψυχικής και Κοινοτικής Υγείας του Πανεπιστημίου Αιγαίου.

Περισσότερα
E-SERVICES EDUCATION

3η Δραστηριότητα Κατάρτισης

Το ΑΚΕΘ συμμετέχει στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα «e-Services Education» με κωδικό 2015-1-TR01-KA201-022552 υπό τη δράση ΚΑ201 (Στρατηγικές συνεργασίες για σχολική εκπαίδευση και εταιρική σχέση μεταξύ περιφερειών).

Περισσότερα

Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα για τα «Ανθρώπινα Δικαιώματα στην Πράξη»

To Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα «Ανθρώπινα Δικαιώματα στην Πράξη» απευθύνεται σε Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις (ΜΚΟ) και Εκπαιδευτές που διδάσκουν την ελληνική γλώσσα σε υπηκόους τρίτων χωρών, μετανάστες/πρόσφυγες καθώς η ενημέρωση για τα ανθρώπινα δικαιώματα δεν θεωρείται αυτονόητη μεταξύ των μεταναστευτικών κοινοτήτων και των προσφύγων. Σε σχετική ανακοίνωση επισημαίν

Περισσότερα
ΣΤΗΝ ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΤΙΜΙΟΥ ΠΡΟΔΡΟΜΟΥ ΑΝΑΤΟΛΗΣ ΟΙ ΣΠΟΥΔΑΣΤΕΣ ΤΟΥ ΙΕΚ OPEN MELLON

Γνώρισαν ειδικές τεχνικές τυροκόμισης

Μία ιδιαίτερη επίσκεψη εκπαιδευτικού χαρακτήρα πραγματοποίησαν οι σπουδαστές και σπουδάστριες της ειδικότητας «Τεχνικός Γαλακτοκομίας – Τυροκόμος» του Ι.Ι.Ε.Κ. Open Mellon στην Ιερά Μονή Τιμίου Προδρόμου Ανατολής.

Περισσότερα

Αιτήσεις για το Διιδρυματικό Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών «Βιοεπιχειρείν»

Το Τμήμα Βιοχημείας και Βιοτεχνολογίας της Σχολής Επιστημών Υγείας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Βιολογίας, Φαρμακευτικής Χημείας και Βιοτεχνολογίας του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών, προσκαλεί υποψήφιους φοιτητές για υποβολή αιτήσεων στο Διιδρυματικό Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών «Βιοεπιχειρείν» (MSc in Bioentrepreneurship), που δ

Περισσότερα
ΓΙΑ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΤΟΝ ΤΟΥΡΙΣΜΟ

Ο Εκπαιδευτικός Οργανισμός ΔΗΜΗΤΡΑ στo Ηνωμένο Βασίλειο

Στις 6 και 7 Απριλίου, πραγματοποιήθηκε στο Μπράιτον η 4η διακρατική συνάντηση του ευρωπαϊκού προγράμματος με τίτλο CS.Tour «Πολιτισμική συνείδηση και κοινωνικές δεξιότητες ως βασικά εφόδια στον τουρισμό» του οποίου ο Εκπαιδευτικός Οργανισμός ΔΗΜΗΤΡΑ είναι συντονιστής εταίρος.

Περισσότερα

E-Learning πρόγραμμα για τις «Όψεις του προσφυγικού φαινομένου»

Έπειτα από την ολοκλήρωση των αιτήσεων του α' κύκλου (1.500 συμμετέχοντες/ουσες), το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο στο πλαίσιο του έργου PRESS για την εκπαίδευση και υποστήριξη προσφύγων προσφέρει εκ νέου το δωρεάν e-Learning πρόγραμμα ευαισθητοποίησης με τίτλο «Όψεις του προσφυγικού φαινομένου»

Περισσότερα

Μεταπτυχιακό στην Ειδική Αγωγή

Το Παιδαγωγικό Τμήμα Νηπιαγωγών του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας διοργανώνει Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών «Επιστήμες της Αγωγής: Δίγλωσση Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση» για πτυχιούχους ΑΕΙ και ΤΕΙ.

Περισσότερα

Δωρεάν e-Learning πρόγραμμα για το προσφυγικό

Έπειτα από την ολοκλήρωση των αιτήσεων του α' κύκλου (1.500 συμμετέχοντες/ουσες), το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο στο πλαίσιο του έργου PRESS για την εκπαίδευση και υποστήριξη προσφύγων προσφέρει εκ νέου το δωρεάν e-Learning πρόγραμμα ευαισθητοποίησης με τίτλο «Όψεις του προσφυγικού φαινομένου».

Περισσότερα

Αιτήσεις για 3.685 υποτροφίες σε φοιτητές

Μέχρι τις 28 Απριλίου είναι η ημερομηνία καταβολής των αιτήσεων για τουλάχιστον 3.685 υποτροφίες για φοιτητές σε όλα τα τμήματα/ σχολές των ΑΕΙ της χώρας. Το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών σε συνεργασία με το υπουργείο Παιδείας προκηρύσσει για το ακαδημαϊκό έτος 2016- 2017 τις εν λόγω υποτροφίες, οι οποίες συγχρηματοδοτούνται από το ΕΣΠΑ. Το πρόγραμμα αυτό αφορά

Περισσότερα

Πρόγραμμα από το Ανοικτό Πανεπιστήμιο για τις «Όψεις του προσφυγικού φαινομένου»

Το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο (ΕΑΠ) στο πλαίσιο του έργου PRESS για την εκπαίδευση και υποστήριξη προσφύγων προσφέρει ΔΩΡΕΑΝ e-Learning πρόγραμμα ευαισθητοποίησης με τίτλο «Όψεις του προσφυγικού φαινομένου»

Περισσότερα
ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣΗ

Εξετάσεις πιστοποίησης ελληνικής γλώσσας

Η Διεύθυνση Διά Βίου Μάθησης της Γενικής Γραμματείας Διά Βίου Μάθησης και Νέας Γενιάς, πρόκειται να διοργανώσει το Σάββατο, 20 MAIOY 2017 τις εξετάσεις του πρώτου εξαμήνου του 2017 για την πιστοποίηση της Ελληνικής γλώσσας και στοιχείων της Ελληνικής ιστορίας και του Ελληνικού πολιτισμού για πολίτες τρίτων χωρών και αιτούντες ασύλου, προκειμένου να υποβάλουν

Περισσότερα
e-Services Education

2η Δραστηριότητα Κατάρτισης

Στο πλαίσιο του προγράμματος ERASMUS+, το ΑΚΕΘ οργάνωσε και υλοποίησε μαθήματα στην δημιουργία διαδραστικού περιεχόμενου, τα οποία αναρτήθηκαν σε πλατφόρμα εξ’ αποστάσεως ή απομακρυσμένης κατάρτισης.  Στα μαθήματα συμμετείχαν 15 εκπαιδευτικοί δευτεροβάθμιας εκπ/σης από το Αναμούρ - Μυρσίνης της Τουρκίας. Η κατάρτιση υλοποιήθηκε στο #AKETHLab του ΑΚΕΘ από τις

Περισσότερα
ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΗΣ ΑΥΤΟΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΤΩΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ ΜΕ ΧΑΜΗΛΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΔΕΞΙΟΤΗΤΩΝ

Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα SELF-EMP

Με μεγάλη επιτυχία στέφθηκε η δεύτερη διακρατική συνάντηση του ευρωπαϊκού προγράμματος με τίτλο «SELF-EMP - SELF-EMPLOYMENT FOR MIGRANTS AND REFUGEES WITH LOW LITERACY SKILLS», στις 27-28 Μαρτίου στη Λάρισα.

Περισσότερα

Ετήσια Διαδικτυακά Προγράμματα προκήρυξε το Πανεπιστήμιο Αιγαίου

Δύο νέα Ετήσια Διαδικτυακά Προγράμματα υψηλής ζήτησης και αποδεδειγμένης επαγγελματικής ενδυνάμωσης , προκήρυξε το Πανεπιστήμιο Αιγαίου μέσω των Προγραμμάτων Ψυχικής και Κοινοτικής Υγείας.

Περισσότερα
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΙΓΑΙΟΥ

«Εκπαίδευση στην Γνωσιακή – Συμπεριφοριστική θεραπεία»

Ξεκίνησαν  από 1η Μαρτίου και συνεχίζονται έως τις 24 Απριλίου, οι εγγραφές  για συμμετοχή στο ετήσιο Ανοιχτό Διαδικτυακό Πρόγραμμα υψηλής ζήτησης , εκπαίδευσης και επαγγελματικής ενδυνάμωσης ,των Κοινωνικών Επιστημών:  «Εκπαίδευση στην Γνωσιακή-Συμπεριφοριστική θεραπεία (CBT)  , το οποίο θα υλοποιηθεί από τον προσεχή Απρίλιο 2017 έως τον Απρίλιο 2018   από

Περισσότερα

3ο Διεθνές Συνέδριο για την Προώθηση της Εκπαιδευτικής Καινοτομίας

Η Συντονιστική και η Επιστημονική Επιτροπή του 3ου Διεθνούς Συνεδρίου για την Προώθηση της Εκπαιδευτικής Καινοτομίας, που θα πραγματοποιηθεί στη Λάρισα 13, 14 και 15 Οκτωβρίου 2017 καλούν όλους τους ενδιαφερόμενους, να υποβάλλουν εργασίες για συμμετοχή στο συνέδριο και στα πρακτικά του (με ISBN/ISSN), μετά από κρίση (περισσότερες πληροφορίες στο δικτυακό τόπ

Περισσότερα
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΙΓΑΙΟΥ

Ανοιχτά διαδικτυακά προγράμματα

Το Πανεπιστήμιο Αιγαίου με τα Προγράμματα Ψυχικής και Κοινοτικής Υγείας προκηρύσσουν  τέσσερα νέα Ετήσια Ανοιχτά Διαδικτυακά Προγράμματα εκπαίδευσης για δεύτερη συνεχή χρονιά στο αντικείμενο των Κοινωνικών Επιστημών.

Περισσότερα
Επιστροφή επάνω