Εκπαίδευση

Τέλος στην αξιολόγηση των εκπαιδευτικών

Τέλος στην αξιολόγηση των εκπαιδευτικών περιλαμβάνει το Σχέδιο Νόμου που κατέθεσε στην Κεντρική Νομοπαρασκευαστική Επιτροπή ο υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου, παρά τις υποδείξεις του ΟΟΣΑ μόλις λίγες ημέρες πριν για αξιολόγηση.

Περισσότερα
ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΕΠΙΣΚΕΨΗΣ ΤΟΥ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ

Τι είπε ο υφ. Παιδείας για τη Συνένωση ΤΕΙ- Πανεπιστημίου

Ο υφυπουργός τόνισε ότι η συνένωση θα γίνει με βάση τα ακαδημαϊκά κριτήρια- «Δεν βιάζεται το υπουργείο»

Περισσότερα
ΣΕ ΗΜΕΡΙΔΑ ΠΟΥ ΟΡΓΑΝΩΣΕ Η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ

Υφυπουργός Παιδείας από Λάρισα: «Αναβαθμίζουμε τα ΕΠΑΛ»

Μιλώντας ο υφυπουργός Παιδείας για τα ΕΠΑΛ τόνισε ότι η στρατηγική του υπουργείου είναι να στηριχθεί η Επαγγελματική Εκπαίδευση

Περισσότερα

Έτσι θα διεξαχθούν οι Πανελλαδικές Εξετάσεις των Γενικών Λυκείων

Εγκύκλιο με την οποία ρυθμίζονται θέματα που αφορούν ΜΟΝΟ τη διεξαγωγή των πανελλαδικών εξετάσεων των ΓΕΛ (8-6-2018 με 19-6-2018), εξέδωσε το υπουργείο Παιδείας.

Περισσότερα

Επιμορφωτική συνάντηση θεολόγων στη Λάρισα

Η Ακαδημία Θεολογικών Σπουδών – Ερευνητικό Κέντρο στο πλαίσιο των επιμορφωτικών της δράσεων πραγματοποίησε από κοινού με τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας στις 12 Φεβρουαρίου Επιμορφωτική Ημερίδα για τους θεολόγους-καθηγητές με θέμα: «Το Νέο Πρόγραμμα Σπουδών για τα Θρησκευτικά και η αξιοποίηση του Φακέλου Μαθήματος στο Γυμνάσιο και το Λύκειο

Περισσότερα

Λάρισα: Νικητές στα πρωταθλήματα σκακιού Παίδων – Κορασίδων

Το διήμερο 21-22 Απριλίου διεξάχθηκαν στα 4ο και 37ο Δημοτικά Σχολεία Λάρισας, τα ατομικά πρωταθλήματα σκακιού Παίδων – Κορασίδων για τη Θεσσαλία, τα οποία διοργανώθηκαν από την ΤΕΣΣΘ σε συνεργασία με την Α.Σ.Α. Λάρισας και είχαν την υποστήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας. Στα παραπάνω πρωταθλήματα, τα οποία ήταν παράλληλα και προκριματικά για τα πανελλήνια νε

Περισσότερα
ΘΑ ΜΙΛΗΣΕΙ ΣΕ ΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΘΕΣΜΟ ΤΟΥ ΜΕΤΑΛΥΚΕΙΑΚΟΥ ΕΤΟΥΣ - ΤΑΞΗ ΜΑΘΗΤΕΙΑΣ

Αύριο στη Λάρισα ο υφυπουργός Παιδείας Δ. Μπαξεβανάκης

Η Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Θεσσαλίας θα πραγματοποιήσει Ημερίδα με τίτλο «ΜΕΤΑ ΤΟ ΠΤΥΧΙΟ ΤΙ; Εκπαίδευση, ασφαλής ένταξη και γνωριμία με την αγορά εργασίας»

Περισσότερα
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ

Τέχνη και Επιστήμη: Δύο Σύμπαντα Συναντιούνται

Η Στρογγυλή Τράπεζα "Τέχνη & Επιστήμη: δύο σύμπαντα συναντιούνται" θα διεξαχθεί την ερχόμενη Πέμπτη 26 Απριλίου 2018 στις 20:00 στο Αμφιθέατρο που βρίσκεται στο Αεροφυλάκιο 1 της Τεχνόπολης Δήμου Αθηναίων και την οποία διοργανώνει το Παιδαγωγικό Τμήμα Προσχολικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και ο Σύνδεσμος Υποτρόφων του Ιδρύματος Ωνάση.

Περισσότερα

Βραβείο σε φοιτητές του Τμήματος Κτηνιατρικής

Στο πλαίσιο του 1ο Πανελλήνιου Συνεδρίου Φοιτητών Ιατρικής ‘Λεύκιππος’, που πραγματοποιήθηκε στην Αλεξανδρούπολη απονεμήθηκε στους 5ετείς φοιτητές του Τμήματος Κτηνιατρικής

Περισσότερα
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ

«Φτιάξε το δικό σου σεισμογράφο»

Η Ελληνογερμανική Αγωγή σε συνεργασία με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών διοργανώνουν τον εκπαιδευτικό διαγωνισμό «Φτιάξε το δικό σου σεισμογράφο» για μαθητές γυμνασίου/λυκείου.

Περισσότερα
9ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΛΑΡΙΣΑΣ

Ενημερωτικές παρεμβάσεις αγωγής υγείας στους μαθητές

Ενημερωτικές παρεμβάσεις αγωγής υγείας πραγματοποιήθηκαν στους μαθητές όλων των τάξεων του  9ο Γυμνασίου Λάρισας την Τετάρτη 18/4/2018 και την Πέμπτη 19/4/2018  από  ομάδα του Κουτλιμπάνειου & Τριανταφύλλειου Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας αποτελούμενη από τον κ. Τσικριτζή Νικόλαο, Ιατρό και τις κ. Ιωσηφίδου Αλεξία και Ευθυμίου Χρυσάνθη, μαίες με θέματα:

Περισσότερα
ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΑΓΙΑΣ

Συναυλία της ορχήστρας σύγχρονης μουσικής του Μουσικού Σχολείου Λάρισας

Το Γυμνάσιο Αγιάς στο πλαίσιο της συνεργασίας του με το Μουσικό Σχολείο Λάρισας, παρουσιάζει τη Σύγχρονη Ορχήστρα του Μουσικού Σχολείου σε μια συναυλία με μουσική Ελλήνων και ξένων συνθετών, όπου  μεταξύ άλλων θα παρουσιαστεί κι ένα μικρό αφιέρωμα σε μουσική και τραγούδια Θανάση Παπακωνσταντίνου.  

Περισσότερα
5ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΛΑΡΙΣΑΣ

Επίσκεψη στο ΓΑΚ Αγιάς και μελέτη παράνομων εντύπων της κατοχής

Οι μαθητές του Γ1 και Γ4 του 5ου Γυμνασίου Λάρισας πραγματοποίησαν διδακτική επίσκεψη στο ΓΑΚ Αγιάς. Η προϊσταμένη των ΓΑΚ κ. Τσάπου Ελένη ενημέρωσε τα παιδιά αναφορικά με το αρχείο και τα εκπαιδευτικά προγράμματα που υλοποιούνται.

Περισσότερα
Ο ΜΑΡΙΟΣ ΞΗΡΟΜΕΡΙΤΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΤΕΙ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗ ΓΕΩΠΟΝΙΚΗ ΣΧΟΛΗ

«Ο πρύτανης καλώς διεκδικεί τα αυτονόητα…»

Θέση για το ΤΕΙ Θεσσαλίας και τη Γεωπονική Σχολή παίρνει ο δημοτικός σύμβουλος κ. Μάριος Ξηρομερίτης, επισημαίνοντας:

Περισσότερα

Το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας τιμά τον μουσικό του Σύμπαντος

Τον Βολιώτη μουσικό του Σύμπαντος, βραβευμένο με μετάλλιο από τη ΝΑΣΑ σε αναγνώρισης της συνεισφοράς του στο όραμά της, τον Βαγγέλη Παπαθανασίου, τιμά το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας.

Περισσότερα

Τα εξεταστικά κέντρα του Κρατικού Πιστοποιητικού Γλωσσομάθειας

Τον πίνακα με τα εξεταστικά κέντρα του Κρατικού Πιστοποιητικού Γλωσσομάθειας εξεταστικής περιόδου Μαΐου 2018 και την κατανομή των υποψηφίων σε αυτά ανακοίνωσε το υπουργείο Παιδείας.

Περισσότερα

8ο Μαθητικό φεστιβάλ ψηφιακής δημιουργίας

Το 8ο Μαθητικό Φεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργίας πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 19 και την Παρασκευή 20 Απριλίου 2018 ταυτόχρονα σε 14 πόλεις ήτοι στη Λάρισα, στο Ηράκλειο, στο Αγρίνιο, στα Ιωάννινα, στην Καλαμάτα, στην Κέρκυρα, στη Μυτιλήνη, στην Ξάνθη, στην Πάτρα, στον Πύργο Ηλείας, τη Σύρο, στη Φλώρινα, στα Χανιά και στα Τρίκαλα.

Περισσότερα

Ιππείς και αμαζόνες έγιναν τα παιδιά του 5ου Παιδικού Σταθμού Δ. Λαρισαίων

Σε ιππείς και Αμαζόνες μετατράπηκαν τα παιδιά του 5ου Παιδικού Σταθμού του Δήμου Λαρισαίων, στις εγκαταστάσεις του Ιππικού  Ομίλου. Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων της Αντιδημαρχίας Κοινωνικής Πολιτικής και της Δ/νσης Αθλητισμού Πολιτισμού & Κοινωνικής Πολιτικής, «Δράσεις Άνοιξη 2018 των Παιδικών Σταθμών», πραγματοποιήθηκε επίσκεψη των φιλοξενούμενων παιδιών

Περισσότερα

Γνωστοποίηση κενών οργανικών θέσεων ανά σχολική μονάδα

Από τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας γίνεται γνωστοποίηση των κενών οργανικών . θέσεων ανά σχολική μονάδα κλάδων ΠΕ70, ΠΕ70-ΣΜΕΑΕ, ΠΕ60 , διαπίστωση οργανικών υπεραριθμιών κλάδου ΠΕ60 & Ονομαστικός Χαρακτηρισμός, αλλά και πρόσκληση οργανικά υπεράριθμων εκπαιδευτικών για υποβολή δηλώσεων τοποθέτησης κατά προτεραιότητα.

Περισσότερα