Πολιτισμός

Στη Λάρισα εκθέτει η Ελεύθερη Έκφραση Εικαστικών Θεσπρωτίας

Η ομάδα Ελεύθερη Έκφραση Εικαστικών με έδρα την Θεσπρωτία, συνεχίζοντας την καλλιτεχνική της πορεία και φέτος, θέλει να αφήσει το στίγμα της και στα πολιτιστικά δρώμενα της Λάρισας

Περισσότερα

Αστροβραδιά και χορός στο Μύλο του Παππά

Στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Χορού Ο Μύλος Χορεύει που διοργανώνει η Αντιδημαρχία Πολιτισμού και Επιστημών Δήμου Λαρισαίων με τον καλλιτεχνικό συντονισμό της ομάδας χορού OFF ART

Περισσότερα

Θεσσαλές εκθέτουν στην Πλάκα

Με πλήθος κόσμου εγκαινιάστηκε το Σάββατο η εικαστική έκθεση, όπου συμμετείχαν έξι θεσσαλές εικαστικοί και δύο θεσσαλές φιλόλογοι.Η έκθεση <Η Προίκα> φιλοξενείται στο Μουσείο Λαϊκής Τέχνης και Παράδοσης "Αγγελική Χατζημιχάλη", στην Πλάκα. Η έκθεση επιμερίζεται σε δύο ενότητες. Η πρώτη προσεγγίζει το θέμα του θεσμού της προίκας μέσα από τη λαογραφική το

Περισσότερα

Σεμινάριο κλασικού χορού στη Λάρισα με τον Γκες Μίχωφ

Στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Χορού Ο Μύλος Χορεύει που διοργανώνει η Αντιδημαρχία Πολιτισμού και Επιστημών Δήμου Λαρισαίων για τέταρτη φορά  με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Χορού,  πραγματοποιείται σεμινάριο κλασικού χορού από την Τρίτη 24 Απριλίου έως και την Παρασκευή 27 Απριλίου με διδάσκοντα τον Γκες Μίχωφ, ώρα 10 - 11.15 π.μ., στη Σκηνή Μπαλέτο

Περισσότερα

«Μια εικόνα, τρία ερωτήματα» στη Δημοτική Πινακοθήκη Λάρισας

Την Πέμπτη 26 Απριλίου 2018 στις 9.30 το πρωί στο φουαγιέ του Αμφιθεάτρου της Δημοτικής Πινακοθήκης Λάρισας - Μουσείου Γ.Ι.Κατσίγρα θα γίνουν τα εγκαίνια της έκθεσης παιδικών και νεανικών ιχνογραφημάτων και κατασκευών από παιδιά σχολείων της πόλης μας.

Περισσότερα

Ολοκληρώθηκε το δεύτερο έτος λειτουργίας του «ΤΟ ΣΙΝΕΜΑ ΤΩΝ ΕΙΚΑΣΤΙΚΩΝ»

Το πρόγραμμα «Το Σινεμά των Εικαστικών: Αγωνία και Έκσταση», που διεξάγεται εδώ και δύο χρόνια στη Δημοτική Πινακοθήκη Λάρισας-Μουσείο Κατσίγρα αποτελεί μια καινοτόμο πρόταση με μεγάλη και πλατιά αποδοχή, τόσο από τους συμπολίτες όσο και από τους εικαστικούς και τους ερευνητές των εικαστικών τεχνών.

Περισσότερα

«Ήρωες, ελάτε να γνωριστούμε!» στη Δημοτική Βιβλιοθήκη

Με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Βιβλίου στις 23 Απριλίου 2018, η Δημοτική Βιβλιοθήκη Λάρισας, ως μέλος του Δικτύου Ελληνικών Βιβλιοθηκών, συμμετέχει με τη Λέσχη Ανάγνωσης και Δημιουργικότητας στο πρόγραμμα «Ήρωες, ελάτε να γνωριστούμε!» που διοργανώνει η Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος.

Περισσότερα
ΘΕΣΣΑΛΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ

Εκδηλώσεις για την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου

To «ΘΕΣΣΑΛΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ» στο πλαίσιο του εορτασμού της «Παγκόσμιας Ημέρας βιβλίου» υποδέχτηκε, στη Λάρισα χθες Κυριακή 22 Απριλίου, το Γάλλο συγγραφέα  Φρεντερίκ Σοντάγκ, έργο του οποίου παρουσιάζεται αυτήν την περίοδο στην «ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΗ ΣΚΗΝΗ» του Θεσσαλικού Θεάτρου.

Περισσότερα

Ποντιακή βραδιά από τη Λαογραφική Ιστορική Ένωση Λάρισας

Η Ιστορική Λαογραφική Ένωση Λάρισας «ΑΛΗΣΜΟΝΗΤΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ» οργανώνει την Πέμπτη 26 Απριλίου 2018 ΠΟΝΤΙΑΚΗ ΒΡΑΔΙΑ στις 9:00 μμ στον χώρο του «Συλλόγου Θεάτρου Δρόμου» (Κουμουνδούρου 16 & Παπαναστασίου).

Περισσότερα
ΣΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΙΝΑΚΟΘΗΚΗ ΛΑΡΙΣΑΣ

«Αγαπώ το βιβλίο γιατί…»

Στο πλαίσιο του προγράμματος του Δήμου Λαρισαίων «Η Πόλη που Μαθαίνει» διοργανώνεται από την Αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής και τη Διεύθυνση Αθλητισμού - Πολιτισμού και Κοινωνικής Πολιτικής, εκδήλωση με θέμα: «Αγαπώ το βιβλίο γιατί…».

Περισσότερα
ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΑΓΙΑΣ

Συναυλία της ορχήστρας σύγχρονης μουσικής του Μουσικού Σχολείου Λάρισας

Το Γυμνάσιο Αγιάς στο πλαίσιο της συνεργασίας του με το Μουσικό Σχολείο Λάρισας, παρουσιάζει τη Σύγχρονη Ορχήστρα του Μουσικού Σχολείου σε μια συναυλία με μουσική Ελλήνων και ξένων συνθετών, όπου  μεταξύ άλλων θα παρουσιαστεί κι ένα μικρό αφιέρωμα σε μουσική και τραγούδια Θανάση Παπακωνσταντίνου.  

Περισσότερα

Στο πρόγραμμα «Ήρωες, ελάτε να γνωριστούμε!» συμμετέχει η Δημοτική Βιβλιοθήκη Λάρισας

Με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Βιβλίου στις 23 Απριλίου 2018, η Δημοτική Βιβλιοθήκη Λάρισας, ως μέλος του Δικτύου Ελληνικών Βιβλιοθηκών, συμμετέχει με τη Λέσχη Ανάγνωσης και Δημιουργικότητας

Περισσότερα
ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΤΥΡΝΑΒΟΥ

Βραδιά Όπερας και Οπερέτας

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Τυρνάβου σας προσκαλεί σε μία ξεχωριστή βραδιά με αποσπάσματα από Όπερα και Ελληνικές Οπερέτες το Σάββατο, 5 Μαΐου 2018 και ώρα 20:30 στο Δημοτικό Θέατρο Τυρνάβου.

Περισσότερα

Σεμινάριο φωτογραφίας δρόμου

Η Λέσχη Φωτογραφίας κ΄ Κινηματογράφου Καρδίτσας σε συνεργασία με τη Φωτογραφική Ομάδα fplus, διοργανώνουν σήμερα στις 6μ.μ., σεμινάριο φωτογραφίας δρόμου με εισηγητή τον Ανδρέα Κατσάκο.

Περισσότερα
ΚΑΙ ΣΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΤΟΥ ΜΥΛΟΥ ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΗΣ ΘΕΑΤΡΙΚΗΣ ΑΝΟΙΞΗΣ

Έναρξη παραστάσεων για το «Γλυκυτάτη γαία πατρίς»

Τρία μικρά διηγήματα από το τελευταίο βιβλίο της Βάσας Σολωμού Ξανθάκη, της συγγραφέα του «Γάμου», μεταφέρονται στη σκηνή του θεάτρου Μεταξουργείο, με τον τίτλο «Γλυκυτάτη γαία πατρίς», σε σκηνοθεσία και σκηνική μεταφορά της Άννας Βαγενά.

Περισσότερα

Κινηματογραφικό εργαστήριο από τον σκηνοθέτη Βασίλη Λουλέ

Ο σκηνοθέτης Βασίλης Λουλές σε συνεργασία με τη Δημοτική Πινακοθήκη Λάρισας – Μουσείο Γ. Ι. Κατσίγρα και την Κοιν.Σ.Επ. «Νόον Έγνω» διοργανώνουν ένα διήμερο κινηματογραφικό εργαστήριο με τίτλο «Το ντοκιμαντέρ ως εργαλείο στην Εκπαίδευση – Προσωπική μαρτυρία και ιστορία». Αναλυτικά, επισημαίνονται τα εξής: «Μετά τις πετυχημένες διοργανώσεις των τελευταίων 5 ε

Περισσότερα

Το νέο Διοικητικό Συμβούλιο της Φ.Ι.Α.Λ.Ε.Θ.

Το νέο Διοικητικό Συμβούλιο της Φιλολογικής, Ιστορικής, Αρχαιολογικής, Λαογραφικής Εταιρείας Θεσσαλίας (Φ.Ι.Α.Λ.Ε.Θ), το οποίο προήλθε από τις αρχαιρεσίες της 19ης Απριλίου 2018, συγκροτήθηκε σε σώμα ως εξής: Χαράλαμπος Στεργιούλης, πρόεδρος, Γεώργιος Κοντομήτρος, αντιπρόεδρος, Παρασκευή Λάππα Πουλιανίτη, γεν. γραμματέας, Χρυσούλα Κοντογεωργάκη, ειδ. γραμματ

Περισσότερα
ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΤΟ ΓΑΛΛΙΚΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΛΑΡΙΣΑΣ

«Θεολογία Διαλεγόμενη» (φωτ.)

Η Ακαδημία Θεολογικών Σπουδών Βόλου, με τη στήριξη του Γαλλικού Ινστιτούτου Λάρισας, διοργάνωσε εκδήλωση με θέμα: «Θεολογία Διαλεγόμενη: Το έργο και οι εκδόσεις της Ακαδημίας Θεολογικών Σπουδών».

Περισσότερα