Αρχική » Άρθρα

Ένας χρόνος με τον Κυριάκο: Πολλά βήματα μπροστά η ΝΔ*

Ένας χρόνος συμπληρώθηκε από την εκλογή του Κυριάκου Μητσοτάκη στην προεδρία της ΝΔ και ο Πρόεδρος κατάφερε ήδη να αφήσει το στίγμα του για το πώς μπορεί να οδηγήσει τη χώρα και τους πολίτες σε μια νέα πορεία.

Περισσότερα
ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΕΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΛΑΡΙΣΑΣ

Η ΔΑΚΕ, η Ν.Δ. , τα φαντάσματα και οι εφιάλτες…*

Σε ερώτηση που κατάθεσε η Ν.Δ. στη βουλή δια των αρμοδίων βουλευτών της, της τομεάρχη παιδείας, καθώς και των αναπληρωτών τομεαρχών, στοχοποιεί για άλλη μια φορά τους εκπαιδευτικούς των δημοσίων σχολείων.

Περισσότερα

«Φλερτάρει» με την αυτοδυναμία η ΝΔ*

* Γράφει ο Νίκος Καρδούλας Τομεάρχης Οργανωτικού ΝΔ Νομού Τρικάλων Αγρονόμος Τοπογράφος Μηχανικός Ε.Μ.Π. MSc_UK – Σχης ε.α. Ένα χρόνο μετά την εκλογή του Κυριάκου Μητσοτάκη στην προεδρία της ΝΔ και 16 μήνες μετά τις εκλογές του Σεπτεμβρίου 2015, η Νέα Δημοκρατία έκανε την ανατροπή και παρουσιάζει δυναμική αυτοδυναμίας, την ώρα που η κυβέρνηση μοιάζει να κατα

Περισσότερα

Τα Θεοφάνια*

Τα Θεοφάνεια ή Θεοφάνια είναι μεγάλη ετήσια χριστιανική εορτή της ανάμνησης της Βάπτισης του Κυρίου στον Ιορδάνη ποταμό από τον Άγιο Ιωάννη τον Βαπτιστή.

Περισσότερα

Τώρα είναι η ώρα για οργάνωση και αγώνα για τα δικαιώματά μας*

Κλείνει δεν κλείνει η δεύτερη αξιολόγηση, γίνουν δεν γίνουν εκλογές, στους εργαζόμενους, στους συνταξιούχους, και στα φτωχά λαικά στρώματα, θα συνεχίσουν να μας «βγάζουν το λάδι», για χάρη των κερδών μιας χούφτας βιομηχάνων, τραπεζιτών, εφοπλιστών, μεγαλοεπιχειρηματιών.

Περισσότερα

Νόμος και Τάξη…*

Το πρώτο από τα βασικά αγαθά, τα ανθρώπινα δικαιώματα που οφείλει να διασφαλίζει κάθε ευνομούμενο κράτος, είναι η ασφάλεια του πολίτη, η προστασία της ζωής, της τιμής και της περιουσίας του.

Περισσότερα

«Καλωσορίζουμε και υποδεχόμαστε τα προσφυγόπουλα στα σχολεία μας»*

Τα παιδιά αυτά, θύματα της διαμάχης των ιμπεριαλιστών για περισσότερα πλούτη, έχουν εγκλωβιστεί στη χώρα μας με μεγάλη ευθύνη και της ελληνικής κυβέρνησης.

Περισσότερα
ΠΑΡΕΔΩΣΕ ΤΗΝ ΨΥΧΗ ΤΟΥ ΣΤΟΝ ΚΥΡΙΟ ΤΗΝ 30Η ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 1818

Ο Άγιος Γεδεών (Καρακαλληνός) ο Νέος ο εν Τυρνάβω

Η τίμια κάρα του μάρτυρα αποθησαυρίστηκε στην αγία Τράπεζα του Μητροπολιτικού Ναού Τυρνάβου, Παναγίας Φανερωμένης.

Περισσότερα

«Μια χριστουγεννιάτικη ιστορία αλλιώτικη από τις άλλες …»

Παραμονές Χριστουγέννων !! Μέρες γιορτινές , ευλογημένες , με τα παιδιά γεμάτα προσμονή να περιμένουν να γίνει το θαύμα , το Θαύμα της Γέννησης του Χριστού , που όταν εμείς Τον δεχτούμε μέσα μας, έχουμε στιγμιαία την ίδια την αναγέννηση βαθιά μες στη ψυχή .

Περισσότερα
ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΟ ΔΙΗΓΗΜΑ

Κι όμως υπάρχουν… άνθρωποι*

Η σειρήνα του ασθενοφόρου τάραξε τη γαλήνια σιωπή της νύχτας. Δεκέμβρης μήνας, θερμοκρασία κάτω από το μηδέν. Σε λίγες μέρες οι χριστιανοί θα γιορτάσουν την ενανθρώπιση του Κυρίου στο φτωχικό σπήλαιο της Βηθλεέμ.

Περισσότερα
ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΟ ΔΙΗΓΗΜΑ

Δάκρυα για την Ιρίνα*

Νύχτωσε. Τ’ αστέρια πήραν τη θέση τους στον ουρανό. Δεκέμβρης. Σε λίγες μέρες η οικουμένη θα γιορτάσει την ενσάρκωση του θεανθρώπου. Το κρύο είναι ανυπόφορο.

Περισσότερα

Μουσικοκινητική αγωγή*

Η μουσικοκινητική αγωγή απευθύνεται πρωτίστως σε παιδιά διότι η μουσική εκπαίδευση στα ευαίσθητα έτη της προσχολικής ηλικίας έχει πιο ουσιαστικά και μακροπρόθεσμα αποτελέσματα.

Περισσότερα

Περίσσευμα αγάπης για το Γηροκομείο Λάρισας*

Τα Χριστούγεννα, η μεγαλύτερη γιορτή αγάπης της χριστιανοσύνης, έρχονται και φέτος να θυμίσουν μέσα από το γιορταστικό πνεύμα των ημερών, το μήνυμα που αποτελεί την πεμπτουσία της Θεογεννεσίας, την προσφορά του ανθρώπου προς τον πάσχοντα άνθρωπο.

Περισσότερα
Επιστροφή επάνω