Αρχική » Άρθρα

Κεντροαριστερά: Μετά τις εκλογές τι;*

Η συμμετοχή 210 χιλιάδων δείχνει ότι, παρά τη συστηματική προσπάθεια απαξίωσης της πολιτικής, οι πολίτες εξακολουθούν να εναποθέτουν σε αυτήν τις ελπίδες για την οριστική έξοδο της χώρας από την κρίση και την επίλυση των προβλημάτων τους.

Περισσότερα
ΑΡΘΡΟ ΤΗΣ ΡΕΝΑΣ ΚΑΡΑΛΑΡΙΩΤΟΥ

«Τοπική Αυτοδιοίκηση: Η πρόκληση της Νέας Μεταρρύθμισης»*

Στην χώρα μας βρισκόμαστε, πολλά χρόνια, στο επίκεντρο μιας οικονομικής κρίσης που έχει επηρεάσει τη ζωή των πολιτών αλλά και των θεσμών όπως είναι η Τοπική Αυτοδιοίκηση .

Περισσότερα

Τοπική Αυτοδιοίκηση: Η πρόκληση της Νέας Μεταρρύθμισης*

Η Αυτοδιοίκηση μετα την Μεταπολίτευση έχει «περάσει» από διάφορες φάσεις. Εξελίχθηκε, «μεγάλωσε», απέκτησε περισσότερες αρμοδιότητες αλλά μέχρι και σήμερα δεν έγινε… πραγματική αυτό-διοίκηση.

Περισσότερα
Ενόψει του προσυνεδρίου της ΝΔ στη Λάρισα το προσεχές Σάββατο

«Η καινοτομία διαδραματίζει καθοριστικό ρόλο στην ανάπτυξη της γεωργίας»*

Του Θανάση Λιούτα* Ένας τομέας που βιώνει έντονα την κυβερνητική ανικανότητα είναι και ο αγροτικός. Οι αγρότες λειτουργούν πλέον σε καθεστώς έντονης φορολογίας, δυσβάστακτων ασφαλιστικών εισφορών, υπέρογκου κόστους παραγωγής καθώς και συρρίκνωσης των ήδη περιορισμένων περιθωρίων κέρδους τους. Μέσα σε αυτό το πλαίσιο, η ανικανότητα της κυβέρνησης να υλοποιήσε

Περισσότερα

Επιβεβλημένη η άμεση αναθεώρηση προς τα κάτω προστίμων του ΚΟΚ*

Εν κατακλείδι, είμαστε για την προστασία του πολίτη και όχι για την οικονομική εξόντωσή του σε νομοθεσίες που θεσπίστηκαν σε καιρούς ευημερίας έστω και επίπλαστης και μέρος των οποίων ούτε καν κάποιος νομοθέτης δεν τήρησε τον νόμο κάποτ

Περισσότερα
ΑΡΘΡΟ ΣΤΗ LARISSANET ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΟΜΕΑΡΧΗ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΤΗΣ ΝΔ

Αραμπατζή: Οι αναξιοποίητες ευκαιρίες της ελληνικής κτηνοτροφίας

Η ελληνική κτηνοτροφία αποτελεί μια «αναξιοποίητη ευκαιρία», η δυνητική δυναμική της οποίας μπορεί να συμβάλει αποφασιστικά στην ανάταξη της αγροτικής οικονομίας και τη σφυρηλάτηση της κοινωνικής συνοχής

Περισσότερα

O δικηγόρος σύμμαχος και αρωγός του πολίτη*

Η χθεσινή απόπειρα λιντσαρίσματος σε βάρος δικηγόρου κατά την αποχώρησή του από τον χώρο εργασίας του, αποτελεί ακόμη μια απόδειξη της γενικότερης κατάπτωσης και παρακμής.

Περισσότερα

«Στο σκοτάδι της ανομίας απαντάμε με φως»*

Το αρνητικό σερί της Κυβέρνησης που δε σταματά να απογοητευτεί τους Έλληνες πολίτες συνεχίζεται. Πεδίον δόξης, η εγκληματικότητα και η ανομία που καταδυναστεύουν καθημερινά τις ζωές χιλιάδων συμπολιτών μας ανά την επικράτεια με συνεχώς κλιμακούμενη, μάλιστα, ένταση.

Περισσότερα

Οι Άγγελοι κατά την Αγία Γραφή [επί τη εορτή των Αρχαγγέλων Γαβριήλ και Μιχαήλ]*

Η πρώτη σημασία της λέξης άγγελος στην Αγία Γραφή είναι αυτή του αγγελιαφόρου (Μτθ. ια΄10, Λουκ. ζ΄24). Πολλές φορές σημαίνει τον φέροντα την αγγελία (Ιώβ α΄14, Α΄ Βασ. ια΄3), άλλες τον Προφήτη (Ησ. μβ΄19, Αγγ. α΄13), άλλες τον ιερέα (Εκκλ. ε΄6, Μαλαχ. β΄7), άλλες τον ιεροκήρυκα (Αποκ. β΄1,8,12) και τέλος τον ίδιο τον Ιησού Χριστό ως μέγα άγγελο της Διαθήκης

Περισσότερα

Ο ομφάλιος λώρος*

Η συζήτηση στη Βουλή της επίκαιρης ερώτησης του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης για την έξαρση της εγκληματικότητας, στην «Ώρα του πρωθυπουργού», επιβεβαίωσε για μια ακόμη φορά ότι έχουμε μια κυβέρνηση εκτός τόπου και χρόνου.

Περισσότερα
Επιστροφή επάνω