Αρχική » Άρθρα

Τί τραβάμε με τον καημό του να γίνει διάσημος*

Πήγε ο Μιχάλης Λώλης στη Θεσσαλονίκη και μίλησε για τη βιωματική του εμπειρία ως ομοφυλόφιλος κι έγινε είδηση, γιατί μπροστά σε αυτό κόλλησε το λειτούργημα του αστυνομικού.

Περισσότερα

Η αναγκαιότητα της 2χρονης προσχολικής εκπαίδευσης και αγωγής*

Από τα χαρακτηριστικά της ψυχοκοινωνικής και νοητικής ανάπτυξης του παιδιού προκύπτει με σαφήνεια η αναγκαιότητα της 2χρονης υποχρεωτικής φοίτησης του παιδιού στην προσχολική/πρωτοσχολική εκπαίδευση.

Περισσότερα

Ο κίνδυνος της μέγγενης…*

για τα ελληνικά συμφέροντα θα ήταν καταστροφική η πιθανότητα δημιουργίας της Μεγάλης Αλβανίας, ιδιαίτερα αν αυτή ήταν στρατηγικός σύμμαχος της Τουρκίας

Περισσότερα

Η υπερχρέωση και τα κόκκινα δάνεια πνίγουν τον αγροτικό χώρο*

Του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Βαγγέλη Αποστόλου* Κοντά στα δύο μεγάλα προβλήματα του αγροτικού χώρου, το υψηλό κόστος παραγωγής και την έλλειψη ισχυρών συνεργατικών σχημάτων, στέκει κι αυτό της υπερχρέωσης, που ξεπερνά τα 6 δις ευρώ. Αν δε προσθέσουμε τις οφειλές προς το Δημόσιο από ΦΠΑ, προς το ΙΚΑ από ασφαλιστικές εισφορές και τους καταλογι

Περισσότερα

Παιδεία, με όραμα, τώρα…*

Βρισκόμαστε σε μια κρίσιμη καμπή της ιστορίας μας. Αν μη τι άλλο, χρειαζόμαστε όραμα. Θέλουμε τη νέα γενιά να δείξει το δρόμο. Αυτό προϋποθέτει μια Παιδεία με όραμα τώρα.

Περισσότερα

Η καθιέρωση της Παγκόσμιας Ημέρας Ελληνικής Γλώσσας πολύτιμο διαβατήριο για το μέλλον του ελληνισμού*

Πρόκειται για την ικανοποίηση ενός αιτήματος αλλά και για την αναγνώριση μιας αναγκαιότητας, καθώς η μακραίωνη ιστορική πορεία της ελληνικής γλώσσας προσδιορίζει καθοριστικά την εθνική ταυτότητα των Ελλήνων και αναδεικνύει την πανανθρώπινη εμβέλειά της.

Περισσότερα

Εκδήλωση λήξης Κατηχητικών της Μητρόπολης Θεσσαλιώτιδος*

Κείμενο: Βασιλική Γιαννουσά Η γενέθλια γη του Ομηρικού Αχιλλέα υποδέχθηκε 1100 παιδιά και απόλαυσαν κάτω από την σκέπη της Εκκλησίας μας την καθιερωμένη εκδρομή τους Η Ιερά Μητρόπολή μας θέλοντας να χαρούν τα παιδιά, των κατηχητικών συνάξεων του Νομού μας, διοργάνωσε την καθιερωμένη εκδρομή λήξης που γίνεται πάντα στο τέλος της Άνοιξης με τις ευλογίες του Σε

Περισσότερα

Τι είν’ η Ευρώπη μας; (Αφιέρωμα στην ημέρα της Ευρώπης: 9 Μαΐου)*

Ας μου συγχωρεθεί, κατ’ αρχάς, η παράφραση του τίτλου του γνωστού ποιήματος του Ιωάννη Πολέμη, αλλά είναι γιατί και την Ευρώπη μεγάλη μας πατρίδα τη θεωρώ. Αν και το όνομα Ευρώπη έχει μακρά ιστορία, η ιδέα της Ευρώπης είναι νεότερη. Έχει ενδιαφέρον όμως, νομίζω, να ψάξουμε τις κοινές πολιτιστικές ρίζες της Ευρώπης στο πέρασμα των αιώνων.

Περισσότερα

Από το κυνήγι των ταξικών εχθρών, στη φτωχοποίηση της ελληνικής κοινωνίας*

Ο κ. Α. Τσίπρας και η παρέα του απέτυχε! Η αποτυχία τους δεν είναι όμως αποτυχία της Χώρας. Οι Έλληνες μπορούν καλύτερα. Η Ελλάδα περιμένει και χρειάζεται μια μεγάλη πολιτική αλλαγή. Από την κρίση θα βγούμε όλοι μαζί ενωμένοι.

Περισσότερα
TO ΜΑΓΙΑΤΙΚΟ ΣΤΕΦΑΝΙ

Πρωτομαγιά: Τα έθιμα, το μαγιάτικο στεφάνι και τα αρχέγονα λατρευτικά στοιχεία

Η Πρωτομαγιά ανοιξιάτικη γιορτή, πολύ πριν γίνει εργατική γιορτή, κοντά πάντοτε στο Πάσχα, συνδυάζει αρχέγονα λατρευτικά στοιχεία που σχετίζονται με τη λατρεία των νεκρών (Λεμούρια, Ροζάρια) και την αναγέννηση της φύσης.

Περισσότερα

Ο οδικός χάρτης της ΝΔ για την επανεκκίνηση της οικονομίας*

Του Νίκου Καρδούλα* Ο οδικός χάρτης της ΝΔ για την πραγματική επανεκκίνηση της οικονομίας, αποτελεί ένα σύγχρονο, ρεαλιστικό και κοστολογημένο κυβερνητικό πρόγραμμα, το οποίο συνεχώς θα επικαιροποιείται και θα εμπλουτίζεται και θα τεθεί σε εφαρμογή την επόμενη μέρα των εκλογών. Το σχέδιο μας για την εθνική ανασυγκρότηση δημιουργεί επενδύσεις, δουλειές, ελπίδ

Περισσότερα

Η τροποποιημένη αλήθεια για τους δασικούς χάρτες*

Του Γεωργίου ΛΩΡΙΤΗ, δικηγόρου Αθηνών Την ώρα που ολοκληρώνεται το δασολόγιο και η προστασία των δασών με τους δασικούς χάρτες , την ίδια ώρα χιλιάδες αγρότες αλλά και άλλοι πολίτες κινδυνεύουν να χάσουν οριστικά τις  περιουσίες  τους. Το δίκαιο ή άδικο , το νόμιμο ή παράνομο αυτής της απώλειας , δεν είναι τόσο απλό να κριθεί με βάση μόνο όσα ακούονται μέχρι

Περισσότερα

Σουλτάνος σε αχαρτογράφητα νερά…*

Του Μάξιμου Χαρακόπουλου* Το πλακάτ που κρατούν οι διαμαρτυρόμενοι για νοθεία γράφει Hayir bitmedi/το Όχι δεν τελείωσε. Το ανέλπιστο για την αντιπολίτευση 49% του Hayir/Όχι σε μια προεκλογική εκστρατεία κατά την οποία για την επικράτηση του Evet/Ναι επιστρατεύθηκε το κράτος, τα τζαμιά, και η πλειοψηφία των ΜΜΕ, δικαιολογεί την εμφανή δυσθυμία του Ερντογάν στ

Περισσότερα

Οδηγός της ΝΔ για την Ανασυγκρότηση του Πρωτογενούς Τομέα*

Στον παρόντα οδηγό της Νέας Δημοκρατίας για την πραγματική ανασυγκρότηση του πρωτογενή τομέα, περιγράφεται το τι έκανε η ΝΔ, τι υποσχέθηκε ο ΣΥΡΙΖΑ, τι έκανε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ και το σχέδιο της ΝΔ για τον αγροτικό τομέα, το οποίο συνεχώς θα επικαιροποιείται και θα εμπλουτίζεται και θα τεθεί σε εφαρμογή την επόμενη μέρα των εκλογών.

Περισσότερα
O Δόκτωρ Ψ σε νέες περιπέτειες

Πάρτυ στον κήπο. Του Σωτήρη Παστάκα

Τζόγιο λέγαμε τη μαμά του Παναγιώτη. Δεν γνώρισα ποτέ πιο χαρούμενη γυναίκα, Τζόγιος λοιπόν από τη χαρά, το τζόι. Πάνω από τα εβδομήντα, όταν την γνώρισα, με το άσβηστο Καρέλια κασετίνα στα χείλη, το κόκκινο Τζόνι στο ποτήρι της, το καρεδάκι για το κουμκάν.

Περισσότερα
Επιστροφή επάνω