Παραπολιτικά » Συνεδρίαση Κ.Ε. ΣΥΡΙΖΑ και μετά αυτοδιοικητικές ζυμώσεις στη Λάρισα
ΟΛΟ ΤΟ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ

Συνεδρίαση Κ.Ε. ΣΥΡΙΖΑ και μετά αυτοδιοικητικές ζυμώσεις στη Λάρισα

Συνεδρίαση Κ.Ε. ΣΥΡΙΖΑ και μετά αυτοδιοικητικές ζυμώσεις στη Λάρισα

Μπορεί κατά τη διήμερη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, το Σαββατοκύριακο 13 – 14 Οκτωβρίου, να εκλεγεί η νέα Πολιτική Γραμματεία του κόμματος, όμως εξελίξεις αναμένεται να υπάρξουν και στα αυτοδιοικητικά.

Κατά τις εργασίες της Κεντρικής Επιτροπής θα αναλυθεί η κατάσταση όπως διαμορφώνεται στις 13 Περιφέρειες της χώρας και το ενδιαφέρον είναι αυξημένο – από τους τοπικούς  – για όσα θα ειπωθούν σχετικά με την Περιφέρεια Θεσσαλίας.

Άλλωστε, το «πάζλ» των υποψηφιοτήτων ήδη έχει ξεκινήσει να συμπληρώνεται με τις επίσημες στηρίξεις όπως εκφράστηκαν τις τελευταίες ημέρες τόσο από τη ΝΔ στο πρόσωπο του Κώστα Αγοραστού, όσο και του Κινήματος Αλλαγής, το οποίο ομόφωνα έδωσε το «πράσινο φως» στον καρδιοχειρούργο Νίκο Τσιλιμίγκα. Παράλληλα, αίσθηση έχει προκαλέσει η συνέντευξη του Καθηγητή Δημήτρη Κουρέτα στη larissanet, ότι ετοιμάζεται ψηφοδέλτιο για τις προσεχές περιφερειακές εκλογές.

Προφανώς στην προσεχή Κεντρική Επιτροπή δεν πρόκειται να δοθεί στήριξη σε πρόσωπο, όμως τόσο απ’ αυτά που θα ακουστούν μέσα στη συνεδρίαση, όσο και από εκείνα που θα αναλυθούν στο παρασκήνιο, πρόκειται να συγκεκριμενοποιηθούν οι επόμενες κινήσεις με στόχο να επιτευχθεί η ήττα του Κώστα Αγοραστού και η πολιτική αλλαγή στην Περιφέρεια Θεσσαλίας.

Πάντως, την επόμενη εβδομάδα αναμένεται να συνεδριάσουν τόσο η Νομαρχιακή Επιτροπή Λάρισας, η οποία θα ασχοληθεί ως επί το πλείστον με τα δημοτικά στο νομό, όσο και το Περιφερειακό Συμβούλιο Θεσσαλίας του ΣΥΡΙΖΑ, όπου θα τεθούν επί τάπητος όσα θα έχουν προκύψει από την Κεντρική Επιτροπή.

Από αυτές τις ζυμώσεις και κυρίως μετά το Περιφερειακό Συμβούλιο του κόμματος δεν αποκλείεται να μπει μπροστά το ενδεχόμενο συνάντησης στελεχών του ευρύτερου χώρου του ΣΥΡΙΖΑ με τον Νίκο Τσιλιμίγκα ή με πρόσωπα που βρίσκονται κοντά στον υποψήφιο περιφερειάρχη…

Γ.Α.

ΕΝΤΥΠΗ LARISSANET

Διαβάστε επίσης: