Δήμοι Νομού » Δήμος Λάρισας » «Σφάζονται» για το «γαλάζιο» χρίσμα στο Δήμο Λαρισαίων
Η ΤΕΛΙΚΗ ΜΑΧΗ - ΕΦΥΓΕ Η ΛΙΣΤΑ ΜΕ ΠΡΟΣΩΠΑ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΗΓΗΘΟΥΝ

«Σφάζονται» για το «γαλάζιο» χρίσμα στο Δήμο Λαρισαίων

«Σφάζονται» για το «γαλάζιο» χρίσμα στο Δήμο Λαρισαίων

Πάνω από 7 είναι τα ονόματα που φλερτάρουν για το δήμο Λαρισαίων – Τι σκέφτεται ο πρώην υπουργός Χρήστος Ζώης που φέρεται να «παίζει» για το Δήμο

Δεν απομένει πλέον πολύ διάστημα για να ανακοινωθεί ο επικεφαλής του ψηφοδελτίου της ΝΔ για το δήμο Λαρισαίων. Σύμφωνα με πληροφορίες από την αρμόδια εκλογική επιτροπή της ΝΔ για τις αυτοδιοικητικές εκλογές της οποίας ηγείται ο Νικήτας Κακλαμάνης, το αποτέλεσμα των διεργασιών και η τελική της εισήγηση αναμένεται σύντομα να φτάσει στα χέρια του Κυριάκου Μητσοτάκη ώστε να ανακοινωθεί επίσημα, περί τα τέλη Οκτωβρίου ή το αργότερο στις αρχές Νοεμβρίου. Τότε θα ξέρουμε αν οι κινήσεις για ένα και κοινό ψηφοδέλτιο της κεντροδεξιάς ευοδώθηκαν ή όχι. Ο χρόνος που μεσολαβεί είναι ικανός πιστεύουν στην Πειραιώς ώστε να τους οδηγήσει στη σωστή επιλογή του προσώπου που θα ηγηθεί της «γαλάζιας» δημοτικής παράταξης στη Λάρισα στις επόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές.

Μόλις χθες Πέμπτη, έφυγε προς τα κεντρικά και την ομάδα Κακλαμάνη, η επιστολή του Προέδρου της ΝΟΔΕ Λάρισας Χρήστου Καπετάνου μετά την διευρυμένη σύσκεψη της Νομαρχιακής για τα αυτοδιοικητικά, η οποία τον εξουσιοδότησε να στείλει λίστα με όλους τους υποψηφίους που ενδιαφέρονται για τους δήμους του ν. Λάρισας αναφορικά με τις αυτοδιοικητικές εκλογές.

Για το δήμο Λαρισαίων εντός της λίστας φαίνεται να είναι οι πέντε που ήδη έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον για επικεφαλής στο ψηφοδέλτιο του κόμματος. Τα πρόσωπα αυτά είναι η επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης του Δήμου Λαρισαίων Ρένα Καραλαριώτου, ο νέος επικεφαλής της παράταξης «Λάρισα, πόλη του Αύριο» Θανάσης Μαμάκος, ο γιατρός και πρώην αντιδήμαρχος Μάριος Ξηρομερίτης, ο εφοριακός και πρώην αντιδήμαρχος Κώστας Σαμουρέλης και ο διευθυντής του στρατιωτικού γραφείου του Προέδρου της Δημοκρατίας Γρηγόρης Πρεζεράκος. Όμως, σύμφωνα με πληροφορίες η λίστα που έφυγε για τα κεντρικά και αφορά το δήμο Λαρισαίων περιέχει περισσότερα από 7 ονόματα.

Ζώης Χρήστος

Ποια μπορεί να είναι τα ονόματα που δεν ξέρουμε

Ένα από τα ονόματα που δεν έχουμε ακούσει αλλά φαίνεται να «παίζει» είναι αυτό παλαιού αυτοδιοικητικού. Επίσης τελευταία περιεγράφηκε και ακούστηκε το όνομα του πρώην υπουργού και βουλευτή της ΝΔ, Χρήστου Ζώη (φωτ. επάνω). Οι πληροφορίες επιμένουν ότι έγινε κρούση στον πρώην υπουργό, όμως ο κ. Ζώης φαίνεται να μην έχει απαντήσει καθώς δεν έχει πάρει ακόμη τις οριστικές του αποφάσεις. Αποφάσεις όμως που θα πρέπει ούτως ή άλλως να πάρει, είτε απαντήσει θετικά είτε αρνητικά καθώς ο χρόνος πιέζει.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι υπάρχει ακόμη ένα όνομα το οποίο δεν έχει δει το φως της δημοσιότητας.

Το επόμενο διάστημα αναμένονται οι ζυμώσεις να κορυφωθούν και να δούμε την ανάληψη πρωτοβουλιών προς την κατεύθυνση ενός κοινού ψηφοδελτίου. Σε αυτό το πλαίσιο έγινε προ ημερών η συνάντηση της Ρένας Καραλαριώτου με τον Θανάση Μαμάκο. Δεν αποκλείεται όμως μέχρι το τέλος της διαδικασίας κάποιοι να κατέβουν από το τρένο της διεκδίκησης, έχοντας εξασφαλίσει ανάλογα ανταλλάγματα.

Από την άλλη, η αρμόδια επιτροπή εξετάζει όλα τα ονόματα καθώς, όπως λένε στελέχη της Πειραιώς «ο στόχος δεν είναι η ικανοποίηση των προσωπικών φιλοδοξιών, αλλά η καλύτερη επιλογή προσώπου που θα φέρει την νίκη στη παράταξη για το δήμο της Λάρισας». Ο νοών νοείτω…

Π.Γ.

ΕΝΤΥΠΗ LARISSANET