Οικονομία » Πώς να μεταμορφώσω τα παλιά μου έπιπλα σε καινούρια;
ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ

Πώς να μεταμορφώσω τα παλιά μου έπιπλα σε καινούρια;

Πώς να μεταμορφώσω τα παλιά μου έπιπλα σε καινούρια;

Παλιά ξύλινη βαλίτσα, μεταμορφωμένη με τεχνική decoupage.

Έχω ένα σωρό παλιά αντικείμενα στο σπίτι μου, δεν θέλω να τα πετάξω… πώς θα τα ανανεώσω;

Έχω ελεύθερο χρόνο στη διάθεσή μου. Πού μπορώ να δημιουργώ όμορφα και χρηστικά αντικείμενα;

Πού θα τα μάθω όλα αυτά;

Υπάρχει ένας χώρος για όλα αυτά, το κατάστημα hobbyarmos, Παλαμά 9, στη Λάρισα. Στο hobbyarmos μπορείτε να μάθετε διάφορες τεχνικές, όπως αναπαλαίωση επίπλων με χρώματα κιμωλίας, τεχνικές decoupage (ντεκουπάζ), διακόσμηση με στένσιλ, scrapbooking, εναλλακτικά χειροποίητα κοσμήματα, κατασκευή σαπουνιών, ζωγραφική σε μουσαμά, ξύλο, γυαλί και άλλα υλικά, τεχνική felting και πολλές άλλες.

Η κα Ράνια Γιωτάκη, υπεύθυνη του καταστήματος hobbyarmos.

Η κα Ράνια Γιωτάκη, υπεύθυνη του καταστήματος hobbyarmos.

Η Ράνια Γιωτάκη, υπεύθυνη του καταστήματος hobbyarmos, απαντά στις απορίες μας.

Παλιό κομοδίνο με χρώματα κιμωλίας και στένσιλ.

Παλιό κομοδίνο με χρώματα κιμωλίας και στένσιλ.

-Από πότε ασχολείστε με τα hobbies;

-Εδώ και περίπου 35 χρόνια. Είμαστε το πρώτο ειδικό κατάστημα που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα εκτός Αθηνών και το πρώτο που ξεκίνησε να κάνει δωρεάν παρουσιάσεις για να γνωρίσουν οι πελάτες μας τα υλικά για hobbies.

 Το πριν και το μετά! Με χρώματα κιμωλίας Tommy Art.

Το πριν και το μετά! Με χρώματα κιμωλίας Tommy Art.

-Πώς ενημερώνεστε για τις τεχνικές και τις εξελίξεις στον χώρο των hobbies;

-Με κάθε δυνατό τρόπο. Είναι μια συνεχής προσπάθεια. Με επισκέψεις σε εκθέσεις του εξωτερικού, μέσω των συνεργασιών μας με κορυφαίες εταιρίες που δημιουργούν ποιοτικά υλικά, με τη συμμετοχή μας σε σεμινάρια που διοργανώνονται στην Ελλάδα αλλά και σε άλλες Ευρωπαϊκές χώρες κλπ. Κατόπιν, προσπαθούμε να μεταφέρουμε αυτές τις γνώσεις στους πελάτες μας, οργανώνοντας στο κατάστημά μας παρουσιάσεις και σεμινάρια. Επίσης, φιλοξενούμε συχνά καταξιωμένους Έλληνες και ξένους δημιουργούς. Είμαστε χαρούμενοι γιατί καταφέραμε να δημιουργήσουμε ένα ζωντανό κύτταρο επικοινωνίας στο κατάστημά μας, όπου οι πελάτες μας μοιράζονται μαζί με φίλους την ανάγκη τους για δημιουργία, είτε είναι σε επίπεδο καλλιτεχνικής δουλειάς, είτε σε επίπεδο δημιουργικής ενασχόλησης. Η γνώση μοιράζεται από όσους ξέρουν, αλλά μαζί μοιράζεται και το μεράκι, η διαρκής επιθυμία μας να κάνουμε καλύτερα πράγματα. Γενικά, πάντως, οι πελάτες μας γνωρίζουν ότι θα προμηθευτούν από εμάς τα πιο ποιοτικά και δοκιμασμένα υλικά hobbies.

 Τεχνικές decoupage και κρακελέ ενός συστατικού.

Τεχνικές decoupage και κρακελέ ενός συστατικού.

-Και κάποιος που ενδιαφέρεται, πώς θα μπορέσει να μάθει αυτές τις τεχνικές;

-Οργανώνουμε δύο δραστηριότητες.

Η πρώτη αφορά τις δωρεάν παρουσιάσεις μας. Μπορούν να παρακολουθήσουν όλοι οι ενδιαφερόμενοι μια τεχνική σε παρουσίαση διάρκειας μίας ώρας περίπου, από την αρχή ως την ολοκλήρωσή της. Μπορούν να καταγράψουν τη διαδικασία, να απαντήσουμε στα ερωτήματά τους και να έρθουν έτσι άμεσα σε επαφή με τον θαυμάσιο κόσμο των hobbies.

Η δεύτερη δραστηριότητα αφορά τη διεξαγωγή σεμιναρίων. Σ’ αυτά συμμετέχουν όσοι θέλουν να δουλέψουν οι ίδιοι μια τεχνική και να ολοκληρώσουν τη δημιουργία τους μαζί μας. Στο κόστος των σεμιναρίων μας συμπεριλαμβάνονται τα υλικά για τη δημιουργία των έργων, τα οποία φυσικά και παίρνουν μαζί τους στο τέλος του σεμιναρίου.

Για όλα αυτά ανακοινώνουμε κάθε μήνα ένα πρόγραμμα, με λεπτομερή αναφορά των παρουσιάσεων και των σεμιναρίων, που είναι αυτοτελή, και έτσι δίνεται η δυνατότητα στους ενδιαφερόμενους να επιλέξουν να παρακολουθήσουν ό,τι ακριβώς τους ενδιαφέρει να μάθουν.

Έργο scrapbooking.

Έργο scrapbooking.

-Ποια είναι η γνώμη σας για το ενδιαφέρον του κόσμου για τα hobbies; Έχει αυξηθεί; Αν ναι για ποιους λόγους;

-Σίγουρα έχει αυξηθεί, και σ’ αυτό έχει βοηθήσει η εξάπλωση της τεχνολογίας. Τίποτα όμως δε μπορεί να αντικαταστήσει την αμεσότητα και τη διαδραστικότητα της ανθρώπινης επαφής.

Εμείς πάντα πιστεύαμε ότι η ενασχόληση με τα hobbies είναι μια λυτρωτική και αγχολυτική διαδικασία, που μας επιτρέπει να εκφράσουμε τη δημιουργικότητά μας. Όταν αυτό γίνεται και σε μια φιλική, δημιουργική παρέα με κοινά ενδιαφέροντα, όπως στο χώρο μας, γίνεται ακόμα πιο ευχάριστη.

Διαπιστώνουμε επίσης, μέσα από την εμπειρία μας, ότι ένα επιπλέον κίνητρο για πολλούς ανθρώπους που συμμετέχουν στα σεμινάρια και τις παρουσιάσεις μας είναι ότι οι γνώσεις που αποκτούν μπορούν να αποτελέσουν και μια πιθανή επαγγελματική διέξοδο.

 Ξύλινο κουτί με εφέ λινάτσας.

Ξύλινο κουτί με εφέ λινάτσας.

Info:

Κατάστημα: hobbyarmos, Παλαμά 9, Λάρισα, Τηλ: 2410553808

www.hobbyarmos.gr

www.facebook.com/hobbyarmos

youtube.com/c/hobbyarmos

 ΕΝΤΥΠΗ LARISSANET