Πολιτισμός » Μαθήματα στο φωτογραφικό εργαστήρι του «Χορίαμβου»

Μαθήματα στο φωτογραφικό εργαστήρι του «Χορίαμβου»

Μαθήματα στο φωτογραφικό εργαστήρι του «Χορίαμβου»

Μαθήματα Φωτογραφίας  για αρχάριους  και  προχωρημένους διοργανώνονται  και φέτος στον πολιτιστικό  πολυχώρο του ΧΟΡΙΑΜΒΟΥ  με  εισηγητή τον  Φωτογράφο –Φωτορεπόρτερ Αποστόλη Ντόμαλη .

Τα μαθήματα   θα γίνονται  2 διδακτικές ώρες την εβδομάδα  με  θεωρία και  η πρακτική  εξάσκηση  σε φωτογραφικές εξορμήσεις κατά  τακτά χρονικά διαστήματα.

Τα τμήματα που ορίστηκαν θα είναι κάθε Τρίτη 17:30 – 19:30 και Πέμπτη 18:00-20:00

Το φωτογραφικό εργαστήρι απευθύνεται   σε  κάθε ενδιαφερόμενο αρχάριο ή ήδη ερασιτέχνη  φωτογράφο που διαθέτει  τουλάχιστον  απλή φωτογραφική μηχανή ή για αρχή ακόμη και το κινητό του.

Αναλυτικά, επισημαίνονται τα εξής:

«Τα μαθήματα  διοργανώνονται με βάση τις ανάγκες της εποχής μας συνταιριάζοντας    την ιστορία , την θεωρία  και  την πρακτική της Φωτογραφίας .Φιλοδοξεί να δώσει το έναυσμα για μια καλύτερη σχέση με την εικόνα και την τεχνική της λήψης .Συνδυάζουμε  εκείνες  τις βασικές γνώσεις που θα απελευθερώσουν δημιουργικά και τον πιο αδαή ,αλλά και θα εμπνεύσουν τον νέο ερασιτέχνη για περαιτέρω εξέλιξη ,ανακαλύπτοντας  τις  κρυφές δυνατότητες τους,  για μια σειρά από  θέματα που συναντάμε στην  καθημερινότητα μας ή ακόμη και στην φαντασία μας

Μόνο η βαθιά γνώση των κανόνων και μυστικών της φωτογραφίας  μπορεί να οδηγήσει στην ανατροπή τους αναπτύσσοντας μια προσωπική ματιά με  βάση την αντίληψη μας και  την αισθητική μας.Μαθαίνουμε το πρόγραμμα της μηχανής προκειμένου εμείς να έχουμε τον πολήρη έλεγχο της εικόνας ..

Αλλάζουμε την θέαση της πραγματικότητας  με   την ματιά μας  και την αντίληψη μας ,εμπλουτίζοντας τις  γνώσεις  μας, ανακαλύπτοντας   τον κόσμο της φωτογραφίας ,της ιστορικής εξέλιξης ,της τεχνικής ,βοηθώντας σε μια  αισθητική προσέγγιση,χρησιμοποιώντας την δύναμη της εικόνας και αξιοποιώντας την δύναμη του φωτογραφικού μέσου.

Άλλο να κοιτάς , άλλο το να βλέπεις .

Η οπτική αντίληψη είναι μια διαδικασία που συνεχώς εξελίσσεται.

Ζούμε στην εποχή της εικόνας, βομβαρδιζόμαστε με πληροφορίες, ας προετοιμαστούμε κατάλληλα ως πομποί, αλλά και ως δέκτες!».

Πληροφορίες Γαληνού 5 και Φαρμακίδου

τηλ   2411101963 Χορίαμβος

Εγγραφές στην γραμματεία του Χορίαμβου καθημερινά  6-10 μμ

69733713737