Εκπαίδευση » Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας » Τι παίρνει η Λάρισα μετά την συνάντηση Γαβρόγλου- Καλογιάννη
«ΕΠΙΛΥΘΗΚΑΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ» ΛΕΕΙ ΣΕ ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΝΕΝΩΣΗ

Τι παίρνει η Λάρισα μετά την συνάντηση Γαβρόγλου- Καλογιάννη

Τι παίρνει η Λάρισα μετά την συνάντηση Γαβρόγλου- Καλογιάννη

Συνάντηση με τον Δήμαρχο Λαρισαίων Απόστολο Καλογιάννη είχε ο Υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων Κώστας Γαβρόγλου, στο πλαίσιο του διαλόγου για το σχέδιο νόμου του Υπουργείου σχετικά με τις ακαδημαϊκές συνέργειες του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και του ΤΕΙ Θεσσαλίας.
Αμέσως μετά τη συνάντηση ο Υπουργός δήλωσε: «Έγινε εκτενής και αναλυτική συζήτηση για τις προτάσεις του Δημάρχου και το περιεχόμενο του σχεδίου νόμου. Δόθηκαν διευκρινίσεις, επιλύθηκαν ζητήματα και οι τελικές αποφάσεις θα ληφθούν μετά από διαβουλεύσεις με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς».

Σύμφωνα με πληροφορίες στη συνάντηση ξεκαθαρίστηκε ότι δεν αλλάζει τίποτα σχετικά με την δημιουργία του Ογκολογικού Κέντρου στη Λάρισα και απλώς θα πρέπει να εξεταστούν κάποια νομικά ζητήματα. Δόθηκαν διευκρινήσεις στον κ. Καλογιάννη για το τι θα γίνει για το προσωπικό του ΤΕΙ μετά τη συνένωση. Φαίνεται ότι το επόμενο διάστημα ο υπουργός για αυτό το θέμα θα αναλάβει πρωτοβουλίες. Επίσης το υπουργείο δεσμεύτηκε να εξετάσει την πρόταση του δημάρχου για περισσότερα τμήματα στην πόλη.

Παρόντες στη συνάντηση ήταν ο καθηγητής του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής Ερρίκος Χάιμ Βεντούρας, ο καθηγητής του Πανεπιστημίου Πατρών Παντελής Κυπριανός και η νομική σύμβουλος του Υπουργού Αλεξάνδρα Τομαρά.

Αύριο αναμένεται να περάσει το κατώφλι του υπουργείου ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός για να συναντηθεί για το ίδιο θέμα με το κ. Γαβρόγλου.

Διαβάστε επίσης: