Ελλάδα » Ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος τίμησε τα «Νομοκανονικά»

Ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος τίμησε τα «Νομοκανονικά»

Ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος τίμησε τα «Νομοκανονικά»

Τη συμπλήρωση 15ετίας από της εκδόσεως τoυ περιοδικού «Νομοκανονικά» χαιρέτισε και  «μετά χαράς και ευαρεσκείας» επευλόγησε ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος σε εκδήλωση που διοργάνωσαν η Εταιρεία Εκκλησιαστικού και Κανονικού Δικαίου (ΕΤ.ΕΚ.ΚΑ.Δ.) και οι Εκδόσεις Σάκκουλα Α.Ε., την περασμένη Παρασκευή, στην αίθουσα της Παλαιάς Βουλής, στην Αθήνα.

νομοκανονικα (1)

Ο Πατριάρχης  επισημαίνοντας την παρουσία των «Νομοκανονικών» ως την «εδραιωθείσαν εις την ελληνικήν νομικήν βιβλιογραφίαν έγκυρον επιθεώρησιν της νομοκανονικής πραγματικότητος» εξήρε την προσφορά τους, ως περιοδικού, «εις την επιστημονικήν ανάδειξιν και μελέτην ποικίλων ζητημάτων, αναφυομένων κατά την ερμηνείαν και εφαρμογήν της τε κρατικής νομοθεσίας και των Θείων και Ιερών Κανόνων της Εκκλησίας».

νομοκανονικα (2)

Την εκδήλωση τίμησε, επίσης, με την παρουσία του και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Προκόπιος Παυλόπουλος, ενώ κατά την διάρκεια αυτής έλαβε χώρα επιστημονική συζήτηση με θέμα: «Το Οικουμενικό Πατριαρχείο στις αποφάσεις των ελληνικών δικαστηρίων και ευρωπαϊκών οργάνων». Στην συζήτηση συμμετείχαν οι κ.κ. Ευάγγελος Βενιζέλος, καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου ΑΠΘ, πρ. Αντιπρόεδρος Κυβερνήσεως,  Πάνος Λαζαράτος, καθηγητής Διοικητικού Δικαίου ΕΚΠΑ, και Γιάννης Κτιστάκις, Επ. καθηγητής  Διεθνούς Δικαίου ΔΠΘ.  Συντονιστής της συζητήσεως ήταν ο Ιωάννης Κονιδάρης, καθηγητής Πανεπιστημίου, Πρόεδρος της ΕΤ.ΕΚ.ΚΑ.Δ. Ακολούθησε επίδοση τιμητικού τόμου στον καθηγητή Ι. Μ. Κονιδάρη, ιδρυτή και διευθυντή του περιοδικού. Το «παρών» τους έδωσαν ιεράρχες του Οικουμενικού Θρόνου καθώς και εκπρόσωπος της Αρχιεπισκοπής Αθηνών.

* Στην Εταιρεία Εκκλησιαστικού και Κανονικού Δικαίου, ως τακτικά μέλη, καθώς και και στο περιοδικό «Νομοκανονικά», ως επιστημονικοί συνεργάτες, καταλέγονται, εκ   Λαρίσης, η κ. Ζωή Καραμήτρου, Δρ. Νομικής, ειδική επιστήμων στον «Συνήγορο του Πολίτη» και ο κ. Χαράλαμπος Ανδρεόπουλος, Δρ. Θεολογίας, καθηγητής Β/θμιας Εκπαίδευσης.