Λάρισα » Το ΕΚΛ για το ΙΓΜΕ…

Το ΕΚΛ για το ΙΓΜΕ…

Το ΕΚΛ για το ΙΓΜΕ…

Ανακοίνωση εξέδωσε το Εργατικό Κέντρο Λάρισας αναφορικά με την πρόταση Σταθάκη για το νέο ΙΓΜΕ:

«Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Νομού Λάρισας, συνυπογράφει το σχέδιο ψηφίσματος που μας απέστειλαν οι εργαζόμενοι του ΙΓΜΕ που αγωνίζονται για να μην καταργηθεί το ΙΓΜΕ και να μπει σε καθεστώς εκκαθάρισης γιατί :

Η Υπηρεσία που δημιουργείται δεν έχει καμιά σχέση με κρατικό φορέα έρευνάς υποδομής και εφαρμοσμένης έρευνας στον τομέα των γεωεπιστημών, όπως είναι το ΙΓΜΕ. Θα είναι ένα γραφειοκρατικό “μικρό και ευέλικτο” σχήμα διαχείρισης γεωδεδομένων, κονδυλίων και προσωπικού με ελαστικές σχέσεις εργασίας που θα υλοποιήσει το νέο-φιλελεύθερο Επιχειρησιακό Σχέδιο που έχει ψηφίσει το ΔΣ του ΙΓΜΕ παρά την αντίθεση του Εκπροσώπου των εργαζόμενων.

Καταργεί ένα Ερευνητικό Ινστιτούτο παραδίδοντας την μεταλλευτική έρευνα στις πολυεθνικές εταιρείες, μετατρέποντας το σε μια δημόσια υπηρεσία ελεγκτικού – γνωμοδοτικού χαρακτήρα, που προσχηματικά διατηρεί τα ερευνητικά της αντικείμενα, ενώ παράλληλα θα βάλει το ΙΓΜΕ σε κατάσταση εκκαθάρισης.

Διογκώνει την γραφειοκρατική δομή και επιβαρύνεται ο κρατικός προϋπολογισμός με πλήθος διορισμένων διευθυντικών στελεχών και συμβούλων, ενώ ελαχιστοποιούνται οι οργανικές θέσεις σε 220, όταν οι συντηρητικότερες εκτιμήσεις για το αναγκαίο προσωπικό από τις πιο[

Δεν εξασφαλίζεται η διατήρηση κανενός από τα δικαιώματα που έχουν μέχρι σήμερα κατοχυρώσει οι εργαζόμενοι μέσω των ΣΣΕ και του ΚΚΠ του ΙΓΜΕ και  καταργεί την παρουσία στο Δ.Σ. της «Αρχής» του εκλεγμένου Εκπροσώπου των Εργαζομένων

Με τη διαδικασία της εκκαθάρισης που θέτει το ΙΓΜΕ, εξανεμίζεται ουσιαστικά το δικαίωμα των εργαζομένων να διεκδικήσουν ακόμα και δικαστικά οποιεσδήποτε άρσεις αδικιών και παρανομιών, δικαιωμάτων και απαιτήσεων που προκύπτουν μέχρι τη λύση του ΙΓΜΕ.

Καταγγέλλουμε για μια ακόμη φορά τη πολιτική της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ που απαξιώνει καταξιωμένους φορείς του Δημοσίου προκειμένου να τους οδηγήσει στην άμεση ή έμμεση ιδιωτικοποίηση τους και καλούμε όλους τους συναδέλφους να συμπαρασταθούν στις κινητοποιήσεις που κήρυξε το Συνδικάτο του ΙΓΜΕ».

Διαβάστε επίσης: