Λάρισα » ΣΟΦΛΑ: Με συμπράξεις στη νέα εποχή (φωτ.- video)
ΣΕ ΔΙΕΥΡΥΜΕΝΟ Δ.Σ. ΠΟΥ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ ΤΗΣ ΤΡΙΤΗΣ

ΣΟΦΛΑ: Με συμπράξεις στη νέα εποχή (φωτ.- video)

ΣΟΦΛΑ: Με συμπράξεις στη νέα εποχή (φωτ.- video)

Ανοιχτό Δ.Σ πραγματοποίησε το βράδυ της Τρίτης ο Φαρμακευτικός Συνεταιρισμός ΣΟΦΛΑ. Στο Δ.Σ παραβρέθηκε και μίλησε ο κ. Πάνος Καπώνης, Νομικός Σύμβουλος της Ομοσπονδίας Φαρμακοποιών Ελλάδος. Ειδικότερα  κ. Καπώνης τόνισε την ανάγκη της εξέλιξης των φαρμακευτικών συνεταιρισμών την νέα εποχή με την παράλληλη διαμόρφωση ενός συνεταιριστικού νόμου που σήμερα δεν υπάρχει.

Όπως τόνισε ο Νομικός Σύμβουλος της Ομοσπονδίας με τους συνεταιρισμούς οι φαρμακοποιοί πρόσφεραν καλύτερες τιμές και υπηρεσίες στο ασθενή. «Τώρα χρειάζεται εκσυγχρονισμός των συνεταιρισμών και συμπράξεις. Από την άλλη υπάρχει ανάγκη να πάμε σε συσπείρωση των φαρμακοποιών στους συνεταιρισμούς» σημείωσε χαρακτηριστικά. Μάλιστα παρότρυνε του συνεταιρισμούς της Θεσσαλίας να συμπράξουν κάνοντας έναν ενιαίο πολύ μεγάλο συνεταιρισμό που θα είναι ίσως ο τρίτος μεγαλύτερος της χώρας.

Ο Πρόεδρος του ΣΟΦΛΑ κ. Πέτρος Καφανέλης αναφέρθηκε και αυτός στις συμπράξεις που πρέπει να κάνουν οι συνεταιρισμοί της Θεσσαλίας κάτι που και ο ίδιος προσπαθεί να τρέξει εδώ και καιρό. Μάλιστα αποκάλυψε ότι είχε συνάντηση με φαρμακευτικούς συλλόγους από τη υπόλοιπη Θεσσαλία και θα συνεχίσει να εργάζεται προς αυτή την κατεύθυνση.

Τέλος ανακοινώθηκε στο Δ.Σ πως η Ομοσπονδία Φαρμακοποιών Ελλάδος θα τρέξει πρόγραμμα εκπαίδευσης των φαρμακοποιών ύψους 1, 5 εκ. ευρώ μέσω ΕΣΠΑ.

Δείτε φωτογραφίες από το Δ.Σ του ΣΟΦΛΑ

ΣΟΦΛΑ 4

ΣΟΦΛΑ 3

ΣΟΦΛΑ 2

ΚΑΦΑΝΕΛΗΣ

ΚΑΠΩΝΗΣ

ΓΑΛΙΟΥ

Στη συνεδρίαση παραβρέθηκε και η νομική σύμβουλος του Σο. Φ.ΛΑ κα Μαρία Γαλλιού.