Αθλητισμός » «Ο Μέσι υπέφερε στο Μουντιάλ της Ρωσίας»

«Ο Μέσι υπέφερε στο Μουντιάλ της Ρωσίας»

«Ο Μέσι υπέφερε στο Μουντιάλ της Ρωσίας»

Ο πρώην ομοσπονδιακός προπονητής της Αργεντινής, Χόρχε Σαμπάολι, μίλησε για την παρουσία του Λιονέλ Μέσι στο Μουντιάλ της Ρωσίας, αλλά και το μέλλον του στην Εθνική Αργεντινής.

Ο  Σαμπάολι έδωσε συνέντευξη στη «Marca» και σε απόσπασμά της μίλησε για τον Λιονέλ Μέσι κατά τη διάρκεια του το Παγκόσμιου Κυπέλλου της Ρωσίας: «προπονώντας τον Μέσι ήταν απίστευτο να τον βλέπεις τόσο αφοσιωμένο, να υποφέρει τόσο πολύ, όταν δεν νικούσαμε. Ο καλύτερος ποδοσφαιριστής όλων των εποχών ήταν τόσο αφοσιωμένος. Υπέφερε περισσότερο από τον καθένα για την αδυναμία μας να φέρουμε εις πέρας την αποστολή μας. Να μην μπορούμε να σηκώσουμε το βάρος των προσδοκιών ήταν το πιο σκληρό για εκείνον».

Επιπλέον, επισήμανε ότι: «το να έχεις τον καλύτερο ποδοσφαιριστή στον κόσμο σε αναγκάζει να ζητάς πιο πολλά. Οι υπόλοιποι πρέπει να φτάσουμε στο επίπεδό του. Κάποιες φορές μπορείς να το κάνεις, κάποιες όχι. Αυτή ήταν η προσπάθειά μας καθημερινά. Όταν έχεις τον Λέο στην ομάδα σου δεν υπάρχουν περιθώρια για λάθη, πρέπει να νικήσεις».

Επιπροσθέτως, αναφέρθηκε και στην προοπτική του Παγκοσμίου Κυπέλλου του Κατάρ το 2022: «ο Μέσι φυσικά και θα μπορούσε να το κατακτήσει. Ωστόσο, χρειάζεται μια διαδικασία μετά από όσα έχουν συμβεί μέχρι τώρα. Οι διαδικασίες δεν πρέπει να σπάνε, αλλά να διορθώνονται. Για το επόμενο Παγκόσμιο Κύπελλο ή το Κόπα Αμέρικα χρειαζόμαστε οργάνωση, απεριόριστη εμπιστοσύνη και να ξέρουμε ότι τα πάντα απαιτούν μια διαδικασία. Αυτό σημαίνει πως αν δεν κατακτήσουμε το Κόπα Αμέρικα, πρέπει να παραμείνουμε σταθεροί στο ίδιο πλάνο. Αρκετά με την τρέλα, ότι αν δεν κερδίζεις είσαι χαμένος. Αυτό δεν είναι αλήθεια. Αν έχεις πίστη μπορείς να νικήσεις αργότερα. Πρέπει όμως να πιστεύεις».