Άρθρα χρηστών » Δημοσιογραφία των πολιτών » Για τη διαδικασία χορήγησης voucher στους παιδικούς σταθμούς*

Για τη διαδικασία χορήγησης voucher στους παιδικούς σταθμούς*

Για τη διαδικασία χορήγησης voucher στους παιδικούς σταθμούς*

Σε επιστολή του προς το larissanet.gr ο συμπολίτης Θοδωρής Καραντζάβελος αναφέρεται στο πρόβλημα που αντιμετωπίζει με τη διαδικασία χορήγησης voucher για τους παιδικούς σταθμούς, η οποία από φέτος έχει αλλάξει.

Αναλυτικά, επισημαίνει τα εξής:

«Ονομάζομαι Θοδωρής Καραντζάβελος και είμαι πατέρας δύο κοριτσιών 2,5χρ και 13 μηνών. Η μεγάλη μου κόρη είναι εγγεγραμμένη από το Σεπτέμβριο στο 14ο Βρεφονηπιακό Σταθμό Λάρισας.

Τον φετινό Ιούλιο συμπληρώσαμε με τη σύζυγό μου τα δικαιολογητικά για την υπαγωγή μας στο ΕΣΠΑ, και καταθέσαμε τον φάκελό μας στην αρμόδια Υπηρεσία.

Στην Α φάση λοιπόν, της οποίας τα αποτελέσματα ανακοινώθηκαν στις 22 Ιουλίου, ο φάκελός μας κρίθηκε πλήρης αλλά δεν μας χορηγήθηκε voucher, λόγω έλλειψης κονδυλίων.

Ενημερωθήκαμε ότι θα γίνονταν και Β φάση για την οποία θα υπήρχε αντίστοιχη ενημέρωση μέσω διαδικτύου αλλά και με αναρτήσεις στου Β/Ν Σταθμούς του Δήμου.

Όταν αναρτήθηκε η αντίστοιχη ανακοίνωση για τη Β φάση στο Β/Ν Σταθμό, ανέφερε τη διαδικασία μόνο για τους κατόχους voucher, δεν ανέφερε δηλαδή ότι έπρεπε να επανυποβληθούν οι αιτήσεις από τους υπολοίπους, ενώ στο ενδιάμεσο είχαμε εγγράψει το παιδί στο Β/Ν, όπως σας προανέφερα.

Καθ’ όσων ήταν η πρώτη φορά που ασχολήθηκα με τη διαδικασία, θεώρησα ότι εφ’ όσων έχω καταθέσει τα δικαιολογητικά μου και ο φάκελός μου είναι πλήρης, δε χρειάζονται επανυποβολή του ή άλλες ενέργειες εκ μέρους μου, παρά να ελέγξω αν στη Β φάση γίνω δεκτός.

Παρ’ όλα ταύτα, μία εβδομάδα μετά τη λήξη της προθεσμίας για τη Β φάση, έμαθα τυχαία από συνάδελφό μου τί έπρεπε να έχω κάνει.

Επικοινώνησα με το γραφείο ΕΕΤΑΑ στη Λάρισα αναφέροντας τα παραπάνω γεγονότα. Ο κύριος που ήταν καθ’ ύλην αρμόδιος για τα θέματα voucher, μου εξήγησε ευγενικά και λεπτομερώς γιατί και πώς άλλαξε η διαδικασία για φέτος. Για τη δική μου περίπτωση όμως δε μπορούσε να γίνει κάτι, καθώς είχαν τελεσφορίσει οι αιτήσεις και είχε υπογραφεί το Π.Δ.

Σε κάθε περίπτωση αντιλαμβάνομαι το χρονοδιάγραμμα των διαδικασιών και γιατί άλλαξε από φέτος η διαδικασία με την εκ νέου υποβολή αιτήσεων.

Θεωρώ όμως ότι λόγω της ελλιπής μου ενημέρωσης καθώς και του γεγονότος ότι για πρώτη φορά ασχολήθηκα με τη παραπάνω διαδικασία και δεν ενημερώθηκα για μια τόσο καθοριστική λεπτομέρεια, είναι άδικο να αποκλείομαι από μία σημαντική οικονομική ελάφρυνση όπως τα voucher.

Το γεγονός ότι αυτή η διαδικασία ακολουθείτε πρώτη φορά για φέτος, θα έπρεπε να δίνει μια ελαστικότητα στο χρονικό περιθώριο και φυσικά να υπάρχει επαρκής ενημέρωση. Δεν είμαι η μοναδική περίπτωση γονέα που δεν έχω ενημερωθεί για τη β’ φάση εσπα, ούτε και για τις εκ νέου αιτήσεις που θα έπρεπε να υποβάλουμε. Εφόσον ο φάκελός μας ήταν πλήρης και δεν πήραμε δελτίο εξαρχής, έπρεπε αυτόματα να μπαίνουμε και στη β’ φάση.

Επιπρόσθετα, το παιδί μου είναι ήδη εγγεγραμμένο σε Β/Ν Σταθμό του Δήμου με μηνιαία καταβολή 70ευρώ. Δε περιμένω δηλαδή το voucher  για να το εγγράψω σε κάποιο ιδιωτικό με 200 ευρώ και άνω το μήνα.

Αυτό λοιπόν που ζητώ από τους αρμοδίους είναι να εξεταστεί η περίπτωσή μου, η οποία σίγουρα δεν είναι η μοναδική, καθώς, όπως προανέφερα, φέτος άλλαξε η διαδικασία».

Διαβάστε επίσης: