Αθλητισμός » ARMA RALLY TEAM: Συνεχίζουμε απτόητοι

ARMA RALLY TEAM: Συνεχίζουμε απτόητοι

ARMA RALLY TEAM: Συνεχίζουμε απτόητοι

Το Σαββατοκύριακο 22-23 Σεπτεμβρίου 2018 έγινε στην περιοχή της Ιτέας , με διοργανωτή το έμπειρο Αγωνιστικό Σωματείο Μηχανοκίνητου Αθλητισμού  (ΑΣΜΑ), το 6ο Φθινοπωρινό Rally. Ήταν ένας καλά οργανωμένος χωμάτινος αγώνας που προσμετρούσε στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Χώματος 2018, ως ο 4ος γύρος του.

Ο αγώνας, με έδρα την όμορφη Ιτέα, περιελάμβανε τις πασίγνωστες Ακροπολικές διαδρομές Βωξίτες και Καρούτες, με μήκος 8,70χλμ και 14,29χλμ αντίστοιχα, οι οποίες θα επαναλαμβάνονταν 3 φορές.

Η ARMA RALLY TEAM (ART), αγωνιστική ομάδα της ΑΡΜΑ ΕΠΕ, εμπόρου αυτοκινήτων και εξειδικευμένου επισκευαστή NISSAN με έδρα τη Λάρισα, αποφάσισε να συμμετάσχει στον αγώνα με το γνωστό NISSAN MICRA K11 1.3 στην κλάση C6/Α5 (μέχρι 1400 cc), με πλήρωμα τους Νίκο «ARMA» Χριστοδουλόπουλο και Νώντα «ARMAKI» Χριστοδουλόπουλο.

Στόχος της ομάδας η υπεράσπιση της πρώτης θέσης στην κατηγορία της στο πρωτάθλημα που κατείχε μετά την νίκη της στο EKO RALLY ACROPOLIS 2018 .

Η ART προετοίμασε το αυτοκίνητο της ομάδας, με τον τρόπο που εκείνη ξέρει πολύ καλά και το πλήρωμα προετοιμάστηκε με πολύ καλές δοκιμές στην διαδρομή του αγώνα αλλά και στην τελική δοκιμή του αγωνιστικού αυτοκινήτου.

Ο αγώνας συγκέντρωσε 35 αξιόλογες συμμετοχές, από τις οποίες εκκίνησαν τελικά 32 και τερμάτισαν οι 24.

DSC_0317-min

Στο πρώτο σκέλος του αγώνα και ειδικότερα στο 3ο περίπου χιλιόμετρο της πρώτης ειδικής Βωξίτες, που κατά γενική ομολογία ήταν πολύ σκληρή ειδική, και ενώ το πλήρωμα ξεκίνησε με πολύ κέφι και αποφασιστικότητα, έσπασε η αριστερή κάτω στήριξη του πίσω άξονα, με αποτέλεσμα να καταστραφεί η πίσω αριστερή ανάρτηση, αναγκάζοντας το πλήρωμα να κάνει όλο το σκέλος με αυτό το πρόβλημα, χάνοντας πολύ πολύτιμο χρόνο και πέφτοντας πίσω στην κατάταξη.

Στη διάρκεια του ενδιάμεσου service οι μηχανικοί της ομάδας αποκατέστησαν την ζημιά και έτσι στο δεύτερο σκέλος ο χρόνος στους Βωξίτες βελτιώθηκε πολύ (41 sec), αλλά η ακύρωση της τέταρτης ειδικής Καρούτες 2 ,περιόρισε την δυνατότητα του πληρώματος για κάτι καλύτερο και  η συμμετοχή έμεινε στην 4η θέση της κατηγορίας.

Στο 3ο σκέλος όμως ο χρόνος στις Καρούτες 3 ήταν καλύτερος  (30 sec) και αρκούσε για να βρεθεί η συμμετοχή μία θέση ψηλότερα στην κατάταξη της κατηγορίας.

Έτσι με την 3η θέση που τελικά κατέλαβε στην κατηγορία της, διατήρησε την πρώτη θέση στο πανελλήνιο πρωτάθλημα χώματος στην κατηγορία C6/A5.

Ο ιδιοκτήτης και manager της ARΜΑ RALLY TEAM (ART) Νίκος «ΑRMA» Χριστοδουλόπουλος, δήλωσε:

DSC_0592-min

«Συνεχίζουμε απτόητοι! Θα θέλαμε να έχουμε πάει λίγο καλλίτερα, αλλά έτσι είναι οι αγώνες και όποιος ασχολείται σοβαρά με αυτούς το γνωρίζει καλά. Θα προσπαθήσουμε μέχρι το τέλος . Ευχαριστώ τον πολύτιμο συνοδηγό μου «ARMAKI», που χωρίς αυτόν δεν θα είναι ποτέ τόσο ευχάριστα, όσο και τους μηχανικούς μου Σάκη Γκουγκουλούλη και Χάρη «Μπάμπη» Αλευρά, αλλά και το φίλο μηχανικό και μέντορά μου Αλέξη Πετρόπουλο και το γιό του Δημήτρη που μας βοήθησαν αποφασιστικά.

Τέλος, πολλές ευχαριστίες αξίζουν οι χορηγοί μας, που στηρίζουν πάντα τις προσπάθειές μας, όπως η POUREGAS GRAPHICS, το Ι-ΚΤΕΟ ΧΑΛΚΙΑΣ, η εταιρία συμβούλων BSS, τα ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΤΣΟΥΛΚΑ και  οι μηχανολόγοι της GIVE. Καλή και ασφαλή συνέχεια σε όλους».

Περισσότερες πληροφορίες για τον αγώνα θα βρείτε στο site της Ομοσπονδίας (ΟΜΑΕ)  www.omae-epa.gr και στο site www.agonistiko.gr

Επόμενος προγραμματισμένος αγώνας της ART, το RALLY ΚΟΡΙΝΘΟΥ 2018, στις 3-4 Νοέμβριου, με έδρα την Κόρινθο.

Διαβάστε επίσης: