Λάρισα » Στη Λάρισα το 1ο Thessaly Science Festival
ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 11 ΕΩΣ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 13 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

Στη Λάρισα το 1ο Thessaly Science Festival

Στη Λάρισα το 1ο Thessaly Science Festival

Συνέντευξη Τύπου παραχώρησαν το πρωί της Δευτέρας στον Μύλο του Παππά οι συνδιοργανωτέες του Thessaly Science Festival, όπου και παρουσίασαν το πρόγραμμα του φεστιβάλ. Η εκδήλωση, που έρχεται για πρώτη φορά στην Λάρισα, γίνεται με αφορμή την συμπλήρωση των 30 χρόνων από την ίδρυση του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και θα πραγματοποιηθεί στον Μύλο του Παππά 11 με 13 Οκτωβρίου.

Το παρών έδωσαν ο αντιπεριφεριάρχης Τουρισμού κ.Γιάννης Μπουτίνας, ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού και Επιστημών του Δήμου Λαρισαίων κ.Πάνος Σάπκας, ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας κ.Ζήσης Μαμούρης, η Αντιπρύτανης κα.Ιωάννα Λαλιώτου και ο ιδρυτής της Science Communication κ.Θεώδορος Αναγνωστόπουλος.

Ο κ.Μαμούρης δήλωσε συγκινημένος αλλά και χαρούμενος για την διοργάνωση του φεστιβάλ καθώς εκλαϊκεύει και προωθεί την επιστήμη και ελπίζει το φεστιβάλ να καθιερωθεί. Συνεχίζοντας η κα. Λαλιώτου είπε πως στο φεστιβάλ θα συμμετάσχουν πάνω από 1500 παιδιά από πολλά σχολεία της Λάρισας και όχι μόνο και πως το ενδιαφέρον εκπαιδευτικών μονάδων είναι μεγάλο.

Παίρνοντας τον λόγο ο κ.Σάπκας τόνισε πως “η πορεία του Πανεπιστημίου μας μέχρι σήμερα είναι ανοδική και η συνεισφορά του σε άλλα επίπεδα εκτός του επιστημονικού, τεράστια” ενώ και ο ίδιος εξέφρασε την ελπίδα του για καθιέρωση του φεστιβάλ.

Από την πλευρά του ο κ.Μπουτίνας ανέφερε πως το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας είναι φάρος επιστήμης για ολόκληρη την χώρα και πως η Περιφέρεια στηρίζει έμπρακτα τη δημόσια και δωρεάν παιδεία.

Τέλος ο κ.Αναγνωστόπουλος παρουσίασε το πρόγραμμα του φεστιβάλ για το τριήμερο 11-13 Οκτωβρίου.

Πέμπτη 11 Οκτωβρίου: τελετή έναρξης στις 18:30

Πέμπτη 11 και Παρασκευή 12 Οκτωβριου: 09:00 εώς 23:00

Σάββατο 13 Οκτωβρίου: 12:00 εώς 23:00

Η είσοδος θα είναι ελεύθερη.