Λάρισα » Άρχων Οφφικιάλιος του Οικουμ. Πατριαρχείου ο Δρ Κ. Ζορμπάς
ΕΙΝΑΙ Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΥ ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ ΚΡΗΤΗΣ

Άρχων Οφφικιάλιος του Οικουμ. Πατριαρχείου ο Δρ Κ. Ζορμπάς

Άρχων Οφφικιάλιος του Οικουμ. Πατριαρχείου ο Δρ Κ. Ζορμπάς

Στην Ιερά Πατριαρχική και Σταυροπηγική Μονή Οδηγητρίας Γωνιάς, στην οποία χοροστάτησε ο Παναγιώτατος Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος, εορτάστηκαν τα πενήντα έτη προσφοράς της Ορθοδόξου Ακαδημίας Κρήτης, Πατριαρχικό Ίδρυμα, κοντά στο Κολυμπάρι Χανίων.

Κατά την διάρκεια της Θείας Λειτουργίας ο Παναγιώτατος τέλεσε Μνημόσυνο υπέρ αναπαύσεως πάντων των μακαρία τη λήξη γενομένων ευεργετεών, κτητόρων και εταίρων της Ορθοδόξου Ακαδημίας Κρήτης.

Ακολούθως προχείρισε σε Άρχοντα του Οικουμενικού Θρόνου τον Γενικό Διευθυντή της Ορθοδόξου Ακαδημίας Κρήτης, Δρ Κωνσταντίνο Ζορμπά, απονέμοντας του το οφφίκιο του «Ιερομνήμονος» της Αγίας του Χριστού Μεγάλης Εκκλησίας.

Κωνσταντινος Ζορμπας (1)

Ο Παναγιώτατος αναφέρθηκε στα προνόμια της Αγίας του Χριστού Μεγάλης Εκκλησίας και την τιμή συμμετοχής σε αυτά, ως και στην προέλευση των οφφικίων, εξαίροντας τις ικανότητες και χαρίσματα του προχειρισθέντος. Ακολούθως, ο προχειρισθείς εξέφρασε την βαθιά ευγνωμοσύνη του, την υιική αφοσίωσή του ως και τις πολλές ευχαριστίες του προς τον Παναγιώτατο και το Οικουμενικό Πατριαρχείο, το Οποίο, ως σημείωσε θα διακονεί και υπηρετεί μετά αυτοθυσίας και αυταπαρνήσεως.

Κωνσταντινος Ζορμπας (3)

Σημειώνεται ότι ο κ. Ζορμπάς κατάγεται από τη Λάρισα, έκανε τις εγκύκλιες σπουδές του στο 7ο Δημοτικό Σχολείο και στο 3ο Γυμνάσιο-Λύκειο Λάρισας. Σπούδασε πολιτικές επιστήμες, κοινωνιολογία και θεολογία σε Πανεπιστήμια της Ευρώπης και της Αμερικής και με την ολοκλήρωση της υπηρεσίας του στο Διπλωματικό Σώμα στις Βρυξέλλες, ανέλαβε τη διεύθυνση της Ορθοδόξου Ακαδημίας Κρήτης, ένα από τα σημαντικότερα εκκλησιαστικά Ιδρύματα της Κρήτης και της Ελλάδος, όπου έλαβε χώρα η Αγία και Μεγάλη Σύνοδος της Ορθοδόξου Εκκλησίας (2016).

Διαβάστε επίσης: