Αυτοκίνητο » Συνεχίζεται το 7ο Ιστορικό Ράλλυ Ολύμπου

Συνεχίζεται το 7ο Ιστορικό Ράλλυ Ολύμπου

Συνεχίζεται το 7ο Ιστορικό Ράλλυ Ολύμπου

Με τον καλύτερο τρόπο έγινε  η εκκίνηση του εντυπωσιακού  7ου Ιστορικού Ράλλυ Όλυμπου  2018  (The Historic Rally of Olympian Gods ) , από τη Λάρισα και την παραλία του Βόλου  ,που  πραγματοποιείται φέτος  στις 6 και 7 Οκτωβρίου 2018  στη Θεσσαλία , με τη συμμετοχή δεκάδων αυτοκινήτων-αντίκα  (70), ηλικίας πολλών δεκαετιών ( το παλαιότερο είναι του 1958 ) .

Αναλυτικά, επισημαίνονται τα εξής:

ραλυ ολυμπου (5)

«Το περίφημο αυτό Ράλλυ  διοργανώνεται τα τελευταία  χρόνια από την Λέσχη Κλασσικών Αυτοκινήτων Μακεδονίας ( ΛΕΚΑΜ-Θεσσαλονίκη) και  το Δίκτυο “ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ»-Ελασσόνα ,που το θεσμοθέτησε το έτος 2011 , σε συνδιοργάνωση  με τον Δήμο Λαρισαίων, τον  Σύλλογο  Κλασσικών Αυτοκινήτων Λάρισας  (ΣΚΑΛ) και τη Λέσχη Κλασσικών Οχημάτων Βόλου (ΛΕΚΟΒ)  , με  την υποστήριξη της FIVA και  της ΕΟ-ΦΙΛΠΑ, ενώ τελεί υπό την Αιγίδα της Περιφέρειας Θεσσαλίας, της Π.Ε. Λάρισας και της Π.Ε. Μαγνησίας και Σποράδων.

ραλυ ολυμπου (3)

Η Περιφέρεια Θεσσαλίας και ο Δήμος Λαρισαίων οι μεγάλοι Συνδιοργανωτές

Το σημαντικό αυτό γεγονός , που συγκεντρώνει το ενδιαφέρον όλων των Λεσχών  του μηχανοκίνητου αθλητισμού, υποστηρίζεται σταθερά από την Περιφέρεια Θεσσαλίας  και  τον Δήμο Λαρισαίων ,από τον οποίο γίνονται πάντα οι εκκινήσεις από το έτος 2012 .

Αξίζει να σημειωθεί ότι το περίφημο, σε όλο τον κόσμο, Ιστορικό Ράλλυ Ολύμπου (The Historic Rally of Olympian Gods ), είναι ενταγμένο στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα της Ε.Ο. ΦΙΛ.Π.Α. και έχει σπάσει ρεκόρ συμμετοχών, αφού χαρακτηρίζεται από την εξαιρετική διοργάνωση ,τις έντονες συγκινήσεις και τις υψηλές δόσεις αδρεναλίνης.

ραλυ ολυμπου (1)

Ο τερματισμός  του Ράλλυ Ολύμπου 2018

Φέτος το Ιστορικό  Ράλλυ Ολύμπου  επισκέπτεται τους Νομούς Λάρισας και Μαγνησίας , ενώ οι εκκινήσεις έγιναν από τη Λάρισα με την παρουσία εκπροσώπων της Περιφέρειας Θεσσσαλίας (Πρόεδρος Περιφ. Συμβουλίου κ. Γρηγόρης Παπαπαχαραλάμπους ) και του Δήμου Λαρισαίων (πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου κ.Τάχος Δημ.),ενώ από το Βόλο έγινε από τον  κ. Καλτσογιάννη Γεώργιο -Αντιπεριφερειάρχη Περιφέρειας Θεσσαλίας .

Ο τερματισμός του πολύ σκληρού αυτού Ράλλυ Ολύμπου ,που είναι ενταγμένο στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα  της ΕΟ-ΦΙΛΠΑ , γίνεται σήμερα μπροστά στο Αρχαίο Θέατρο Λάρισας .

ραλυ ολυμπου (2)

Σκληρές διαδρομές στον Όλυμπο και την Ελασσόνα

Την Κυριακή 7/10/2018 -Εκκίνηση στις 09,30 π.μ. οι διαδρομές που έχουν προγραμματιστεί θα γίνουν στο νομό Λάρισας( ΝΔ Όλυμπος)  με στάση στην πόλη της Ελασσόνας .

Το Σάββατο 6/10/2018  τα  κλασσικά οχήματα πέρασαν από  Λάρισα, Βόλος.Πορταριά , Χάνια, Κισσός, Τσαγκαράδα, Ξουρίχτι, Λαμπινού, Μηλιές, Βυζίτσα (στάση για γεύμα ),  Πινακάτες, Άγιος Γεώργιος, Άγιος Βλάσιος, Ά.Λεχώνια, Κ.Λεχώνια, Αγριά ,Βόλος Λάρισα (τερματισμός 1ης μέρας )».