Λάρισα » Χειροτονία του νέου Μητροπολίτη Λαρίσης Ιερωνύμου (φωτ.)
ΛΑΜΠΡΗ ΤΕΛΕΤΗ ΣΤΟΝ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΙΚΟ ΝΑΟ ΑΘΗΝΩΝ

Χειροτονία του νέου Μητροπολίτη Λαρίσης Ιερωνύμου (φωτ.)

Χειροτονία του νέου Μητροπολίτη Λαρίσης Ιερωνύμου (φωτ.)

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα τελέστηκε σήμερα, Κυριακή 7 Οκτωβρίου η χειροτονία του νέου εψηφισμένου Μητροπολίτη Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερωνύμου στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Αθηνών.

Της Θείας Λειτουργίας προεξήρχε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος, και συλλειτούργησαν οι Σεβ. Μητροπολίτες, Ηλείας Γερμανός, Δωδώνης Χρυσόστομος, Σάμου Ευσέβιος, Μαντινείας Αλέξανδρος, Δημητριάδος Ιγνάτιος, Φθιώτιδος Νικόλαος, Πειραιώς Σεραφείμ, Ύδρας Εφραίμ, Σιδηροκάστρου Μακάριος, Σύρου Δωρόθεος, Αλεξανδρουπόλεως Άνθιμος, Νέας Σμύρνης Συμεών, Κυθήρων Σεραφείμ, Μεσογαίας Νικόλαος, Θηβών Γεώργιος, Πατρών Χρυσόστομος, Ιλίου Αθηναγόρας, Μεσσηνίας Χρυσόστομος, Κηφισίας Κύριλλος, Αρτης Καλλίνικος, Μαρώνειας Παντελεήμων, Λαγκάδα Ιωάννης, Θεσσαλιώτιδος Τιμόθεος, τρικκης Χρυσόστομος, Γρεβενών Δαβίδ, Καρπενησίου Γεώργιος, Σταγών Θεόκλητος, Καβάλας Στέφανος, Μάνης Χρυσόστομος και οι Επίσκοποι Θαυμακού Ιάκωβος, Μεθώνης Κλήμης, Σαλώνων Αντώνιος και Θεσπιών Συμεών.

Επίσης στο ιερό παρέστησαν συμπροσευχόμενοι οι Μητροπολίτες Βρεσθένης Θεόκλητος, Γλυφάδας Παύλος, Ιερισσού Θεόκλητος, Βελεστίνου Δαμασκηνός και Νεοχωρίου Παύλος.

Ο Αρχιεπίσκοπος απευθυνόμενος προς τον νέο Μητροπολίτη Λαρίσης κ. Ιερώνυμο, μεταξύ άλλων τόνισε: «Τα Μέλη της Ιεράς Συνόδου της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος σε εξέλεξαν στην ιστορική Μητρόπολη Λαρίσης, και σε εξέλεξαν διότι γνωρίζουν από όλα τα χρόνια τα χαρίσματά σου και το ταπεινό του χαρακτήρος σου».

«Ο Θεός σε προίκισε με χαρίσματά και τα οποία τα είδαμε κατά την διακονία σου στην Εκκλησία της Ελλάδος» πρόσθεσε σε άλλο σήμειο ο Μακαριώτατος.

Να αναφερθεί ότι πλήθος κληρικών, μοναχών, μοναζουσών και πιστών συνέρρευσαν στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό για να τιμήσουν με την παρουσία τους τον νέο Μητροπολίτη Λαρίσης και Τυρνάβου και να του ευχηθούν για τα Αρχιερατικά του καθήκοντα.

Φωτογραφικά στιγμιότυπα:

Ιερωνυμος χειροτονια (2)

Ιερωνυμος χειροτονια (1)

Ιερωνυμος χειροτονια (3)

Ιερωνυμος χειροτονια (4)

ιερωνυμος (1)

ιερωνυμος (2)

ιερωνυμος (3)

ιερωνυμος (5)

ιερωνυμος (4)

ΠΗΓΗ: romfea.gr

(Τελευταία ενημέρωση 10.40)

Διαβάστε επίσης:

Τί είπαν Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και ο νέος Μητροπολίτης Λαρίσης

Φωτορεπορτάζ από τη Χειροτονία του νέου Μητροπολίτη Λαρίσης

Δάκρυα χαράς από τον πατέρα του νέου Μητροπολίτη Λαρίσης

Λαρισαίοι στη χειροτονία του Μητροπολίτη Ιερωνύμου (φωτ.)

Χρ. Κέλλας για τον νέο Μητροπολίτη Λαρίσης (φωτ.)

Διαβάστε επίσης: