Κόσμος » Άφαντος παραμένει ο πρόεδρος της Interpol, έκκληση της συζύγου στη διεθνή κοινότητα

Άφαντος παραμένει ο πρόεδρος της Interpol, έκκληση της συζύγου στη διεθνή κοινότητα

Άφαντος παραμένει ο πρόεδρος της Interpol, έκκληση της συζύγου στη διεθνή κοινότητα

Η σύζυγος του Μενγκ Χονγκγουέι, του Κινέζου προέδρου της Interpol που αγνοείται από τις 25 Σεπτεμβρίου, απευθύνει έκκληση προς την διεθνή κοινότητα με δήλωσή της στον Τύπο στην Λυών, όπου έχει την παγκόσμια έδρα της η Interpol.

Μέχρι στιγμής δεν έχουν επιβεβαιωθεί οι αναφορές ότι ο Μενγκ, ο οποίος είχε διατελέσει υψηλόβαθμος αξιωματούχος στην Κίνα, κρατείται από τις κινεζικές αρχές.

«Αυτή η υπόθεση αφορά την διεθνή κοινότητα», δηλώνει η Γκρέις Μενγκ σε δήλωσή της που διαβάστηκε στα κινεζικά και τα αγγλικά. Με τρεμάμενη φωνή και πνίγοντας τα δάκρυά της, μίλησε με την πλάτη στην κάμερα για λόγους ασφαλείας, αρνούμενη επίσης να φωτογραφηθεί.

Χθες, ο γενικός γραμματέας της Interpol, ο Γερμανός Γιούργκεν Στοκ, ζήτησε από την Κίνα «αποσαφηνίσεις» για την κατάσταση του προέδρου του οργανισμού, ηλικίας 64 ετών, που δεν έχει δώσει σημεία ζωής στην οικογένειά του από τα τέλη του Σεπτεμβρίου όταν επισκέφθηκε την Κίνα.

Οι γαλλικές αρχές είναι προβληματισμένες από την εξαφάνιση του Μενγκ Χονγκγουέι και ανησυχούν επίσης για τις απειλές που δέχτηκε η σύζυγός του, η οποία και κατήγγειλε την εξαφάνισή του.

Τα ίχνη του Μενγκ χάθηκαν αφού έφυγε από τη Λιόν–έδρα της υπηρεσίας–για να επισκεφθεί την Κίνα, τη γενέτειρά του, στα τέλη Σεπτεμβρίου.

Στην ανακοίνωση που εξέδωσε το γαλλικό υπουργείο Εσωτερικών αναφέρεται ότι «συνεχίζονται οι επαφές με τις κινεζικές αρχές» και ότι το Παρίσι «προβληματίζεται» με την υπόθεση αυτή.

ΠΗΓΗ