Παραπολιτικά » Οι πέντε άσοι και οι τρεις μπαλαντέρ!
ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ

Οι πέντε άσοι και οι τρεις μπαλαντέρ!

Οι πέντε άσοι και οι τρεις μπαλαντέρ!

Αν μιλούσαμε για χαρτιά, με πέντε άσους και τρεις μπαλαντέρ θα ήταν πολύ εύκολο το ψηφοδέλτιο της ΝΔ να κερδίσει οποιαδήποτε πατρίδα. Όταν όμως αναφερόμαστε στις δημοτικές εκλογές και ειδικότερα στους «μνηστήρες» για το Δήμο Λάρισας τότε χρειάζεται ακόμη πολύς δρόμος για να κριθεί το τελικό αποτέλεσμα.

Οι πέντε άσοι δεν είναι άλλοι από τα πέντε γνωστά πρόσωπα που έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον για να είναι επικεφαλής στο ψηφοδέλτιο της ΝΔ στο δήμο Λαρισαίων, στο οποίο γίνεται προσπάθεια αυτό το ψηφοδέλτιο να είναι το μοναδικό από τον κεντροδεξιό χώρο στην εκλογική αναμέτρηση του Μαΐου. Τα πρόσωπα αυτά είναι η επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης του Δήμου Λαρισαίων Ρένα Καραλαριώτου, ο νέος επικεφαλής της παράταξης «Λάρισα πόλη του Αύριο» Θανάσης Μαμάκος, ο γιατρός και πρώην αντιδήμαρχος Μάριος Ξηρομερίτης, ο εφοριακός και πρώην αντιδήμαρχος Κώστας Σαμουρέλης και ο διευθυντής του στρατιωτικού γραφείου του Προέδρου της Δημοκρατίας Γρηγόρης Πρεζεράκος.

Όμως υπάρχουν και τρία ονόματα – μπαλαντέρ, τα οποία μπορούν να παίξουν για την θέση του επικεφαλής, εάν και εφόσον οι πρώτοι πέντε δεν καταφέρουν να βρουν την χρυσή τομή της συνεργασίας. Μάλιστα σ’ αυτό τον χορό των πέντε κάποιοι βάζουν και τον έναν από τους μπαλαντέρ που λένε ότι παίζει εξίσου δυνατά στη διαδικασία.

Οι ζυμώσεις θα αρχίσουν να ξεκλειδώνουν και σε κεντρικό επίπεδο από την άλλη εβδομάδα, όταν ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ Χρήστος Καπετάνος -ο οποίος εξουσιοδοτήθηκε από τα μέλη της- θα στείλει την λίστα – επιστολή με τα ονόματα που ενδιαφέρονται από την «γαλάζια παράταξη» να είναι επικεφαλής ψηφοδελτίων στους δήμους του ν. Λάρισας.

Η όλη διαδικασία σύμφωνα με τη ΝΔ κληρώνει περί τα τέλη Οκτωβρίου όταν και θα ξέρουμε πλέον τον επικεφαλής του ψηφοδελτίου της παράταξης για το Δήμο της Λάρισας και των άλλων Δήμων. Ίσως ακόμη και την άλλη εβδομάδα να ανοίξει η διαδικασία και να δοθούν οι πρώτες στηρίξεις για Δήμους ανά την επικράτεια. Μέχρι τότε καλά κρατεί η ονοματολογία και τα σενάρια…

Π.Γ.

ΕΝΤΥΠΗ LARISSANET

Διαβάστε επίσης: