Υγεία » Ξεκίνησε το 21ο Καρδιολογικό Συνέδριο (φωτ.)
ΔΙΕΞΑΓΕΤΑΙ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ

Ξεκίνησε το 21ο Καρδιολογικό Συνέδριο (φωτ.)

Ξεκίνησε το 21ο Καρδιολογικό Συνέδριο (φωτ.)

φωτό: Tsantopoulos

Στη Λάρισα διεξάγεται το 21ο Καρδιολογικό Συνέδριο Κεντρικής Ελλάδος, που ξεκίνησε σήμερα το απόγευμα και θα διαρκέσει ως την Κυριακή 7 Οκτωβρίου.

Το συνέδριο διοργανώνεται από το Ινστιτούτο Καρδιαγγειακής Εκπαίδευσης & Έρευνας και πραγματοποιείται σε συνεργασία με την Καρδιολογική Κλινική του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, την Cleveland Clinic, την Καρδιολογική Εταιρεία Κύπρου, την Εταιρεία Μελέτης και Έρευνας της Καρδιακής Ανεπάρκειας και το Ελληνικό Κολλέγιο Καρδιολογίας.

1

Στο πλαίσιο του συνεδρίου, θα διεξαχθεί και αύριο Σεμινάριο Καρδιοπνευμονικής Αναζωογόνησης, με υπεύθυνους τον Καθηγητή Καρδιολογίας, κ. Ι. Σκουλαρίγκη και τους ιατρούς κ. Χ. Παρίση και κ. Μ. Μπαρέκα. Επίσης, θα γίνει ειδικό σεμινάριο από τον Καθηγητή κ. Δ. Μιχαηλίδη και την συνεργάτιδά του κυρία Ν. Κατσίκη, προκειμένου να εκπαιδευτούν οι νέοι γιατροί στη συγγραφή επιστημονικών εργασιών.

Ειδικότερα, η θεματολογία του συνεδρίου περιλαμβάνει θέματα με μεγάλο κλινικό ενδιαφέρον, όπως «Το Καρδιακό Αυτόνομο Νευρικό Σύστημα», «Μη αλκοολικής αιτιολογίας λιπώδες ήπαρ και αγγειακός κίνδυνος», «Ανεπάρκεια μιτροειδούς βαλβίδας», «Ο ρόλος της αντιπηκτικής θεραπείας στη χρόνια στεφανιαία νόσο», «Πνευμονική αρτηριακή υπέρταση», «Χρόνια καρδιακή ανεπάρκεια», «Εκφυλιστικές καρδιακές νόσοι. Ένα κύριο πεδίο της καρδιαγγειακής ιατρικής των επόμενων δεκαετιών», «Η βιταμίνη D και η συμβολή της στην καρδιαγγειακή προστασία», «Διαβητικές αγγειακές επιπλοκές».

ΚΑΡΔΙΟΛΟΓΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ (2)

Στο πρόγραμμα ξεχωρίζουν δύο καρδιαγγειακά σεμινάρια αφιερωμένα, το πρώτο στην «Κλινική παθοφυσιολογία του καρδιαγγειακού συστήματος», με συντονιστές τον Καθηγητή Καρδιολογίας κ.  Ε. Ηλιοδρομίτη και τον Αν. Καθηγητή Καρδιολογίας και Πρόεδρο της Καρδιολογικής Εταιρείας, κ. Κ. Τσιούφη και το δεύτερο, οργανωμένο από την ΕΜΕΚΑ (Εταιρεία Μελέτης και Έρευνας της Καρδιακής Ανεπάρκειας), με θέμα  «Διαβήτης και καρδιαγγειακές παθήσεις» και συντονιστές τους κ.κ. Σ. Αδαμόπουλο, Γ. Φιλιππάτο, RCStarling και Φ. Τρυποσκιάδη.

ΚΑΡΔΙΟΛΟΓΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ (10)

ΚΑΡΔΙΟΛΟΓΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ (9)

ΚΑΡΔΙΟΛΟΓΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ (8)

ΚΑΡΔΙΟΛΟΓΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ (6)

ΚΑΡΔΙΟΛΟΓΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ (5)

ΚΑΡΔΙΟΛΟΓΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ (4)

ΚΑΡΔΙΟΛΟΓΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ (3)

ΚΑΡΔΙΟΛΟΓΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ (1)

Διαβάστε επίσης: