Λάρισα » Σήμερα η εκλογή του νέου Μητροπολίτη Λαρίσης
ΤΟ ΤΡΙΠΡΟΣΩΠΟ, ΤΟ ΦΑΒΟΡΙ ΚΑΙ ΤΑ ΑΟΥΤΣΑΪΝΤΕΡ

Σήμερα η εκλογή του νέου Μητροπολίτη Λαρίσης

Σήμερα η εκλογή του νέου Μητροπολίτη Λαρίσης

Του Βασίλη Αλεξίου

Σήμερα Παρασκευή, τελευταία μέρα των εργασιών της Τακτικής Συνόδου της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος, εκλέγεται ο νέος Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου, εις διαδοχήν του Μακαριστού Μητροπολίτου Ιγνατίου.

Η εκλογή θα διεξαχθεί στο Συνοδικό Μέγαρο, στη Μονή Πετράκη και η διαδικασία θα ξεκινήσει περί την 9η πρωινή, για να ολοκληρωθεί με το Μικρό και Μεγάλο Μήνυμα του εκλεγέντος Μητροπολίτου στο Καθολικό της Μονής, λίγο μετά τις 12 μ.. Αρχικά θα προκύψει το Τριπρόσωπο από τον προς Αρχιερατεία εκλογίμων (προφανώς ο Ιερώνυμος Νικολόπουλος, ο Αχίλλιος Τσούτσουρας και ο Ιγνάτιος Μουρτζανός) και αμέσως μετά με πλειοψηφία ο νέος Μητροπολίτης.

Για την ιστορική Μητρόπολη, εκ των μεγαλυτέρων και ισχυροτέρων της Ελλαδικής Εκκλησίας, η εκλογή αυτή είναι ιδιαίτερα σημαντική λόγω και της πολυετούς δοκιμασίας στην οποία υπεβλήθη. Το έργο του σεμνού και μειλίχιου Κυρού Ιγνατίου, καλείται να συνεχίσει και πάνω σε αυτό να οικοδομήσει ένα πρόσωπο ικανό, στιβαρό, που να γνωρίζει ποιμαντική και διοίκηση.

ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΛΑΡΙΣΗΣ

Το φαβορί

Όπως εγκαίρως και κατ’ αποκλειστικότητα αποκαλύψαμε (φωτ. επάνω) το απόλυτο φαβορί ήταν και παραμένει ο Α΄ Γραμματέας της Συνόδου, Αρχιμανδρίτης Ιερώνυμος Νικολόπουλος. Έγκριτος Νομικός, απόφοιτος και της Θεολογικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, εκ των αρίστων της Ελλαδικής Εκκλησίας, γνώστης ποιμαντικής και διοίκησης. Είναι 47 ετών, με ιεραποστολικό ζήλο, άνθρωπος ισορροπιών και θεωρείται μια μετριοπαθή επιλογή, ανδρός ικανού και με ήθος, για τη Μητρόπολη Λαρίσης. Είναι επιλογή του Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου και στηρίζεται από πλειάδα Αρχιερέων.

Τα «παιδιά του Ιγνατίου»

Στη μάχη, ωστόσο ρίχνονται, τα πνευματικά αναστήματα του Κυρού Ιγνατίου. Ο λόγος για τον επί πολλά έτη Πρωτοσύγκελλο της Μητρόπολης Λαρίσης, Αρχιμανδρίτη Αχίλλιο Τσούτσουρα. Κατάγεται από τη Σαλαμίνα, τόπο καταγωγής και του Μακαριστού Ιγνατίου και γνωρίζει άριστα και από διοίκηση και από το «χάρτη» προσώπων και καταστάσεων της Λάρισας.

Τις τελευταίες μέρες κινήθηκε έντονα και ο Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος της Μητροπόλεως Λαρίσης, Ιγνάτιος Μουρτζανός, τον πιο στενό συνεργάτη του Κυρού Ιγνατίου.  Εγγράμματος, απόφοιτος της Θεολογικής Σχολής, ακάματος εργάτης του Ευαγγελίου, ευλαβής και φιλακόλουθος. Καθότι νεαρός σε ηλικία ενεγράφη μόλις προ διετίας στον κατάλογο των εκλογίμων της Εκκλησίας της Ελλάδος. Είναι και ο μοναδικός Λαρισαίος, γέννημα-θρέμμα, υποψήφιος.

ΕΝΤΥΠΗ LARISSANET

Διαβάστε επίσης: